fbpx Skip to content

Többen is belefutottak abba, hogy a watchOS 3.1.1-re való frissítéskor az órájuk sokáig nem reagált, a folyamat megakadt, és az eszköz helyreállítási módba került.

Mivel azonban a Watch esetén nincs lehetőség otthon, kábeles helyreállításra, így az Apple még az éjjel visszavonta a watchOS 3.1.1-et, így jelenleg nem lehet rá frissíteni. Akiknek már frissült az órájuk, azoknak nincs ezzel semmi teendőjük. Akiknek viszont helyreállítási módba került a készülékük, azok vegyék fel a kapcsolatot az Apple Supporttal.

A hiba oka egyelőre nem ismert, de az Apple már dolgozik a megoldásán, és hamarosan kiadja majd a 3.1.1 frissített változatát.

Aki belefutott ebbe a hibába, az az ebben a támogatási dokumentumban található lehetőségeket tudja megpróbálni még a frissített verzió megérkezése előtt:

A visszavonás eredményeként azokon a készülékeken, amelyekre már letöltődött ugyan a Watch appon belül a Szoftverfrissítés menüben megjelent OTA-frissítés, de az még nem került telepítésre, az alábbi hibaüzenet jelentkezhet:

Ennek az oka a hibaüzenet szövegével ellentétben nem az internetkapcsolat hibája, hanem az, hogy az Apple közben visszavonta a frissítést, így a készülék már nem tudja lekérni hozzá az aláírást. Ezután pedig egyelőre azt fogja mutatni a Watch app Szoftverfrissítés menüpontja, hogy a szoftver naprakész: a frissítésre akkor lesz lehetőség, ha az Apple kiadja a frissített watchOS 3.1.1-et.

Összefoglalva

Ha már felment az órára a watchOS 3.1.1, vagy már eleve nem mutatja a frissítést a Watch app, akkor nincs semmi teendő.

Ha a frissítés már/még folyamatban van, akkor azt nem javasolt megszakítani, mert annak legnagyobb valószínűség szerint helyreállítási mód lesz a vége. Arról nincs egyértelmű információ, hogy békén hagyva magára talál-e az óra végül, vagy nem.

Ha jelenleg már a felkiáltójelet mutatja az óra, vagy nem tölt be, akkor a fentebb linkelt támogatási dokumentumban leírtakat érdemes megpróbálni.

Amint megjelenik a frissített verzió, új cikkben számolunk be róla!

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. Siralmas amit mostanában művelnek. 🙁 A kérdés pedig adott: MI A FENÉRE VALÓ AZ A SOK BÉTA A VÉGLEGES ELŐTT??????

  2. @Kovács Péter: nekem az összes béta fent volt az órámon. egyetlen egy alkalommal sem történt még ilyen. az szívás is lett volna, mert ugye nincs hozzá adatkábel. vannak olyan hibák, amelyek egyszerűen nem jönnek elő, csak nagyon nagy minta esetén.

  3. Egy biztos. Ez eleg draga jatek volt most nekik….

  4. Hát, nekem a telefonom állt fejre (i7) bootloop problémával, kiszedtem, de újra meg újra bekerült. Január közepére vállalták a szervizt!!!!!
    A feleségem óráján viszont tegnap belefutottunk ebbe, de azért annyit hozzátennék, hogy nem, nem mutatja utána sem azt, hogy 3.1 a legfrissebb verzió, csak azután, hogy a beállításokban ki is töröltük kézzel a 3.1.1-es update fw-t (ami 300 mega), addig meg próbálgathatod, mintha te lennél hülye és nem ők vonták volna vissza…

  5. Ha bétateszteken kijött volna ez a hiba, akkor nem hagyták volna benne a véglegesben. Ezért mondja minden guru, hogy ha kijön egy update várj vele pár napot, amíg az első pár millió fel nem rakja és le nem teszteli neked.

  6. Nekem almázott, aztán hard reset 3-szor! És elindult.

  7. Amit Apple szoftveres téren csinál az már nem vicces, inkább szánalmas. Engem nem érdekelne mekkora minta után milyen hiba jön ki a drágán megvett órámon, vagy más cuccomon. Bentley sem mondhatja a vevőnek, hogy hát ez a hiba csak nagy minta esetén fordulnak elő. Ebben a kategóriában ilyen nem fordulhat elő, főleg amikor azt mondom hogy a piacon én vagyok a legjobb. Na mindegy…

  8. @AppleFan: A Mercedes SL63AMG szétveréses videó megvolt? Vagy az M5-ös BMW? Csak mert azoknál is olyan hiba lépett fel, amiket megjavítani sem tudtak, ezért kaptak nyilvános szétverést… És azért az mégiscsak más kategória mint ez, független attól, hogy én is cikinek érzem.

  9. @AppleFan:

    Kíváncsi leszek mikor ismerik be, hogy hatalmas a káosz náluk és Jobs nélkül az alma logó már nem minőségi termék…

  10. @Ferenc1: Jobs korszakban is voltak ám malőrök. Engem inkább az zavar, hogy vannak funkciók amik sohasem működtek. Egy ilyen ami nálam veri a biztosítékot a Calender Travel Time riasztási hiba. Ha Laptopon létrehozol egy eseményt 30 perces utazási idővel és megkéred, hogy az indulás előtt 5 percel szóljon akkor a telefon indulás előtt 35 perccel fog szólni. A vicces, hogy az elején akkor is rossz volt ha a telefonról hoztad létre de azt úgy 1 éve javították, de a Mac-es oldal azóta rossz mióta ez a funkció létezik.

  11. @Hacsi:

    Voltak, de nem tette használhatatlanná a telót és Őt érdekelte a megoldás is. Engem jobban zavar, hogy javítanak valamit, de azzal elrontanak mást és állandóan ez van. iOS 8 óta nincs 2 hónap hibamentes működés. A 9-es viszonylag jó volt, de az a rengeteg frissítés nagyon bezavart. Ez a 10-es épp olyan lesz, mint a 8 is volt, biztos, hogy nem lesz működőképes

  12. belülről rohad az alma… ááááááááááááá

  13. Lassan oda érünk, hogy hetente van valami fiaskó az Apple háza táján…
    (Ide egy röhögő és egy síró smiley kerül)

  14. @jarodfree: A baj ott van, hogy a külföldi fórumok alapján valakinek ez már a betak során is okozott problémát. Na így baromi gáz ez.

  15. @ef-dani: a másik baj meg ott, hogy a user számára nem hozzáférhető a szervizkábel.

  16. …és akkor akinek nem javul meg, az VIGYE szervizbe, vagy küldje el, stb. Macera, utánajárás, időveszteség, kellemetlenség. Az lenne a minimum, hogy az elqrt órákért küldenek egy UPS futárt!

  17. Hagyjuk már az olyan fostalicskákat mint a Mercedes és a BMW…! -.-‘

  18. @Jadeye: Nyilván ez sem könnyíti meg a helyzetet, de az iPad Pronál sem volt elég az iTunes… Ennél az nagyobb baj, hogy úgy mehetett ki a build, hogy a betak alatt is jelentkezett egy ilyen kritikus probléma.
    Szoftverek terén sose voltak a toppon, nekem a Leopard frissítés csinált ilyet. De az egy major frissítés volt. De lassan azt is elérik (sőt, nálam elérték), hogy ne csak az új rendszerekkel és az új termékekhez lévő első frissítéssel kelljen várni 1-2 napot, hanem minden frissitésnél…

  19. Az én Apple Watch 2-esem érintett az ügyben (frissítés alatt beadta a kulcsot).
    Jadeye másik cikk alatti hozzászólása után (amiben azt írta, hogy szervízkábelük nincs a magyar szervizeknek) e-mailben rákérdeztem a Carecenter szervizére, hogy helyben tudják-e majd orvosolni a hibát. Azt válaszolták, hogy minden szükséges felszerelésük megvan a szoftveres javításra.
    Tegnap felvittem Szegedről a Watch-omat hozzájuk, a recepciós hölgy hátravitte a szervizeseknek, majd 1 perc múlva visszajött, hogy be kell küldeniük az európai szervízközpontba.
    Így gondolom hetekig fog tartani a javítás most ebben az ünnepi őrületben.
    Ja, és mehetek majd érte újra Szegedről…

  20. @jakabgy: sajnálom, hogy megjártad. ez a carecenter egyébként még meglehetősen új történet, így gyakorlatilag nincs vele kialakult tapasztalat, érdemes lehet máskor a három, már ismertebb szervizpartner (Almárium Pro, iCentre, iSTYLE) közül választani. bár ettől függetlenül egyelőre továbbra is ki kell küldeni az órákat az európai szervizközpontba, bármelyik szervizpartnerhez is viszed be. (az is elképzelhető, hogy az Apple nem fog vacakolni a kábeles helyreállítással, hanem inkább kicseréli az órádat, hogy mihamarabb visszakaphasd, de ez csak tipp.)

  21. @Jadeye: Leírom, hogyan jutottam el a Carecenterhez.
    Először az AlmáriumPro-t hívtam fel. Itt leráztak, hogy várjak még 2-3 napot, addig ne vigyem be az órát.
    Ekkor hívtam fel az Apple ingyenes számát.
    Itt a hölgy azt mondta, hogy az iStyle-nál csak januárra van már időpont a tudomása szerint és hogy más telefonálóktól azt hallotta, hogy gyakorlatilag azokat veszik előre garanciális ügyintézésben, akik náluk vásárolták az Apple terméküket.
    A hölgy ajánlotta a Carecenter-t, hogy ez egy új cég, de hogy eddig jókat mondtak róla és hogy biztos nincs várakozási idő, mivel új cégről van szó.
    Nos, felhívtam őket és miután írásban is megerősítették, hogy valószínűleg tudnak majd vele mit kezdeni, hiszen van hozzá felszerelésük, ezért bátran indultam útra Szegedről.
    Kíváncsi vagyok, hogy mikor és milyen megoldás lesz.
    Remélem, Neked lesz igazad és minél előbb küldenek egy új készüléket.

  22. @Jadeye: Ahogy fentebb leírtam, szerdán leadtam a téglásított Watch-omat a Carecenter-ben. Pénteken (két napra rá) küldtek e-mailt, hogy az Apple cserélte a készüléket egy teljesen újra és hogy náluk át is vehető a készülék.
    Véletlenül pont fenn voltam Pesten és át is vettem a készüléket.
    Abszolút pozitív a véleményem erről az új Apple szervízről (Carencenter).

  23. @jakabgy: király! mondjuk ez kizárólag az Apple-ön múlott, nem az adott szervizpartneren. 😉

  24. @Jadeye: Szevasz Jadeye! Lenne egy kérdésem, hogy szerinted ez a gondom megoldható-e: amíg tégla állapotban volt az Apple Watch-om, addig az edzéseimet és a napi aktivitásaimat a korábbi Polar órámmal rögzítettem és utána szinkronizáltam azt az iPhone-ommal. A “Tevékenység” app harmadik fülében ott vannak az edzések mindegyik napra, de az első fülben nem zárta be a köröket annak ellenére, hogy bőven a napi cél felett teljesítettem. Így most megszakadt a folyamatosan teljesített napi cél folyamom és decembert sem tudom már tökéletes hónapra megcsinálni.
    Szerinted megoldható valahogy, hogy ezeket az edzéseimet / tevékenységemet figyelembe vegye a napi aktivitás gyűrű?
    Próbáltam már hívni az Apple Support-ot, de 15 perces várakozás után sem kapcsoltak senkit sem.
    Esetleg van az Apple-nek olyan e-mail címe, ahova angolul el tudnám küldeni ezt a kérdésemet.
    Köszi és Kellemes Ünnepeket!


Add a Comment