fbpx Skip to content

Manapság már nincs okunk panaszkodni a Bluetooth kapcsolatra, ha mindkét eszköz támogatja a fejlett technológiát. Akkor szokott probléma lenni, ha esetleg az egyikben régebbi chip van, így esetleg az újabb iPhone nem működik megfelelően a régebbi technológiával.

A jelenlegi iPhone-ok Bluetooth 4.2-es támogatást kaptak, viszont a Bluetooth 5 a napokban vált elérhetővé a gyártók számára, ami azt jelenti, hogy azt az újabb iPhone generáció is megkaphatja majd. Érdekes kérdés persze az új W1-es chip, amit az Apple tervezett az AirPods-hoz, mivel az is Bluetooth-szerű protokollal kommunikál. Elképzelhető, hogy idővel az Apple már a saját készülékeibe is inkább a W1-et rakja majd, de addig is természetesen a népszerűbb Bluetooth 5 lehet a megfelelő választás.

A Bluetooth 5 elődjéhez képest kétszer akkora sebességet, illetve négyszer nagyobb hatótávot kínál, ami a mostani mellett bőven elegendő lehet, mivel a 4.2 is tulajdonképpen 1 szobányit képes lefedni, sőt, akár többet is. A Bluetooth 5 azonban ezt megnégyszerezné, így az újabb termékek akár már az egész házban csatlakozhatnak, és nem kell egy szobában lenniük az adott eszközökkel.

Ez azt jelenti, hogy megvalósulhat a teljes otthoni vagy épületen belüli lefedettség, illetve olyan új tokok is megjelenhetnek, amelyek kifejezetten az outdoor vagy ipari illetve üzleti felhasználásra készülnek majd. A Bluetooth 5 segítségével tovább fejlődünk ahhoz, hogy támogassuk az IoT fejlesztéseket és azok felhasználóit úgy, hogy közben hűek maradunk ahhoz, ami a Bluetooth lényege: egy globális standard az egyszerű, biztonságos, vezetéknélküli kapcsolódáshoz.

Az Apple majd minden bizonnyal bemutatja ezt a remek újítást a következő vagy azutáni iPhone-ban. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Ez a cikk ugy marhaság ahogy van, ugyanis nem a “nagy” Bluetooth 5-öt hanem a BLE-t (Bluetooth Low Energy) tettek közzé az 5-os generációból ami kifejezetten az alacsony fogyasztásra van kihegyezve és az előző LE-hét képest duplázta meg a sebességet (2mbit/s) … ettől a sima Bluetooth 3 is nagyobb sebességet tud, biztos nem kerül be az iPhoneba

  2. Már előre félek ????

    -Világ: a Bluetooth lényege: egy globális standard az egyszerű, biztonságos, vezetéknélküli kapcsolódáshoz.
    -Apple: oh..akkor szerintem mi ne használjuk. ????

    ps.: no offense 🙂 várom az új airpodsot.

  3. Inkább az új iPhone-okba vezeték nélküli töltőt rakjanak.

  4. @Attila Tukacs: Már miért ne kerülne? Szinte mindenre a BLE-t használják.

  5. @Lovász József Domi: ugyanez jutott eszembe. Majd jól kihagyják teljesen a bluetooth-t, és akkor csak az ő füleseikkel lehet majd használni az eszközöket.

  6. Az Agymenők A Sheldon on azt mondta hogy minden jobb ha van benne Bluetooth.

  7. @Attila Tukacs: Jó nagy hülye vagy ember, meg ostoba is, nézz körül mielőtt ugatni kezdesz!!! a BT 5-t mutatták be a napokba a TELJES BT 5-t és nem csak egy darabját.
    De ha akarod ezer oldalt tudok mutatni ahol leírták.

  8. és mi igaz abból, hogy jövőte lesz i8? (nem lesz i7s) – sok helyen ezt írják, mert hogy 10 éves az iPhone…

  9. Én meg remélem hogy egy jól működő iPhone lessz a következő!!!

  10. Mutass legyszives

  11. Én egy pizzát kérek.

  12. Szerintem tanuljanak meg milűködő szoftvert kiadni, ahol a bt is hibátlan. Utána jöhet a lopott ötletek sajátjukként publikálása. Annyira amatőr béna emberek dolgoznak az Apple-nél. Nem csoda, hogy évről évre esik a forgalom és jön lassan a csőd. Elfogyzltak jobs ötletei és Ő már halott, kreativitás pedig nincs csak hiba

  13. @Ferenc1: OK, hiszti picsa.

  14. A következő telóm már nem iphone lesz ! Én is nagyot csalódtam benne!

  15. Farkas elvakult buta vagy.

  16. Szerintem törvénybe kéne hozni, jlhogy mert ilyen flegma cég az Apple egyébként ok nélkül, ha hibás szoftvert adnak ki és nem lehet korlátlan ideig visszatölteni bármelyiket, ami működött, akkor ki lehessen végezni azt, aki elrontotta. Szerintem utána nem penne gond, de így egyelőre bármit megtehetnek, mondjuk szerencsére már évente nagyon jelentősen csökken a forgalmuk. A számítógép piacra ezidáig nem tudtak betörni, de elég lányosak a gépeik, férfiaknak valót még nem láttam

  17. @Ferenc1: Nincs egy Samsung Note 7-ed? Ha van, tedd már fel töltőre egy picit.


Add a Comment