fbpx Skip to content

Úgy látszik, az Apple most nincs a helyzet magaslatán, ha az új Retina MacBook Pro-t nézzük, mert a felhasználók sorra panaszkodnak az Apple online fórumain, és ez nem egy vagy két embert jelent. A MacRumors fórumán is többen panaszkodnak a gyenge akkumulátor időre.

A kolléga a laptopján 6 darab Safari tabot hagyott nyitva és szörfözött a neten, és gép azt írta, hogy 3 óra használati idő van hátra, noha az Apple az őszi eseményen azt ígérte, hogy 10 órát fog bírni a gép. A legtöbben hardveres hibára gyanakodnak, mások persze szoftveres hibára, főleg ugye a migráció után lehet probléma, ha nem “clean install”-lal költözünk az új gépünkre.

Az eddigi elméletek alapján a gép rosszul is számolhatja a hátralévő időt, így ez is arra adhat okot, hogy felhasználók mást látnak, mint amennyit a gép ténylegesen bír, de ettől függetlenül rengetegen írják azt is, hogy bizony maximum 6 órára képes a gép átlagos használat alatt. Ez még mindig bőven messze van a 10 órától és akkor még nem beszéltünk komolyabb munkáról, mint például a videó vágás.

(Forrás: MacRumors)

Ettől függetlenül a külföldi hírportálok többször is ki tudták csikarni a 10 órát, de átlagos használat mellett ők is 5-6 órákat mértek, ami nem teljesen fedi a valóságot. Szerintünk az Apple még dolgozik szoftveresen ezen probléma javításán, de nem tudom elképzelni, hogy ezt javítani tudná a cég. Ha mondjuk már bírna 8 órát, akkor szerintem sokan megnyugodnának, mindenesetre azt biztos, hogy kijavítja a cég a hibás akkumulátor kijelzést.

Az Apple egyébként a következőképpen teszteli a MacBookokat:

A vezetéknélküli internetezési teszt során a készülék 25 népszerű weboldalon böngész, miközben a kijelző fényereje a legalacsonyabbhoz képesti 12. lépésnél, tehát 75%-on van. Az iTunes filmlejátszási teszt során 1080p HD videó lejátszása történik meg, szintén 75%-os fényerő mellett. A készenléti teszt során a rendszer Wi-Fi hálózatra csatlakozik, egy iCloud fiókba be van jelentkezve, a Safari és Mail megnyitott állapota mellett, minden egyéb beállítás alapértéken, majd a gép magától lép a készenléti módba.

Ha vásároltál Touch Bar-os MacBook Pro-t, nálad mik a tapasztalatok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. “az(t) biztos, hogy kijavítja a cég a hibás akkumulátor kijelzést.”
    jogos, írjon ki 10 órát, de közben lemerül 6 óra után… 😀

  2. “Úgy látszik, az Apple most nincs a helyzet magaslatán” Fogalmazzunk inkább úgy, hogy most SINCS. Úgy látom, szinte minden termékük 100 sebből vérzik. Késik, ami nem késik az bugos, nem olyan mint amilyennek a keynote-on előadták a nagyfejesek, stb. stb. Kapkodnak, és még így sokmindenben le vannak maradva a konkurenciától. 🙁 Nagyon sajnálatos helyzet. 🙁

  3. Nekem 13 colos van és sokkal tovább bírja, mint a 2015-ös maxos 15 colos MBP. Persze egyik sem 10 óra, de az utóbbi kb 3-4-et ha bírt és itt nem videóvágásra vagy egyéb kemény munkára használtam közben.

  4. @RepaBali: Ugyanilyen 15″-ös 2015 rMBP-t használok, és teljes munkanapokat tudok végigtolni töltő nélkül.

  5. Nekem egy 2015-ös 13″-as, rMBPro-m van, alapmodell, simán viszi a 10 órát, asszony idei Macbook-ja is 6 órányi munka után 40-50%-on van.

  6. nem feltetlenul az apple hibaja. eleg ha valami sz-r app kicsit tolja a procit es az akkor mar 1-2W helyett joval tobbet fog fogyasztani, ugy mar elerhetetlen lesz a nem 10 hanem 8 ora is… sot, eleg ha valami javascript rosszul van megirva… cpu 1-2 helyett 20-30W-ot is kepes fogyasztani…

  7. Hát ahhoz, hogy annyival többet zabáljon egy szoftver miatt, azért durván tekernie kellene a cpu-t. Azt meg nagyon könnyen ki lehet szűrni, hogy mi mennyit eszik a háttérben. Szerintem.

  8. Az is igaz. de a cpu csak az egyik dolog.. ott van a kijelzo-fenyero.. szerintem 75% on a 2014-es gepem se hozza a beigert uzemidot meg ugy egyaltalan egyik se, csak nem esik ennyire jelentosen vissza. lenyeg hogy az akksi kapacitasat visszavettek, ezert nincs az uzemidoben tartalek, barminek megno minimalisan a fogyasztasa az jelentosen visszavesz a marketing alapon kihozott 8-10 orabol.

  9. @bldone: Akkor lehet jól tettem hogy továbbadtam. 🙂


Add a Comment