Látványos Google Photos képernyőkímélő macOS-re

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Azt gondolhatnánk, hogy a képernyővédők (screensaver) ideje már lejárt és mindenki inkább gyorsan alvó módba teszi a számítógépe képernyőjét, ha már nem használja azt. Emlékszem még a Windows-os időkből gyerekként mennyit szórakoztam például a csöves képernyővédővel.

google-photos-screensvaer-cover

A negyedik generációs Apple TV-n elérhető látványos timelapse-ek az ismerőseim körében elég népszerűvé váltak, köszönhetően annak, hogy akár Mac-re is letölthetőek. A Google is megörvendeztette most a macOS felhasználókat, hiszen az eddig csak Pixel-re, Chromcast-ra és Google Fiber eszközökre elérhető Google Photos képernyőkímélőjét immár az almások is használhatják.

A Google Photos korlátlan fotótárhelyet biztosít a felhasználói számára, ahova minőségromlás nélkül, tényleg az összes fényképünket feltölthetjük – az mondjuk már egy másik kérdés, hogy a Google ezeket a képet termékfejlesztés céljával elemzi és így egy kicsit az ügyfél válik a termékké.

A rendszer a Photos szolgáltatásban publikusra állított fényképekből válogatja ki a legjobbakat különböző kritériumok szerint, amelyekről bővebben itt tudtok olvasni, de ahhoz, hogy nagyobb eséllyel a te egyik legjobban sikerült képed is helyet kaphasson egyszer ebben a válogatásban, érdemes a Google+ Create-hez is csatlakozni.

google-photos-screensaver

A képernyőkímélő használatához elég csak letölteni a telepítőt és után már megy is minden, a rendszer szépen váltogatja a képeket, melyek mindegyikénél bal alsó sarokban megjelenik az alkotó neve, képe és linkje, ami szerintem elég hasznos, hiszen így akár fel is figyelhetnek rád olyanok is, akik amúgy nem jutnának el máshogy az alkotásaidhoz.

Használsz képernyővédőt? Ha igen, milyet?

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!