fbpx Skip to content

A híres YouTuber, Marques Brownlee kézhez kapta a legújabb LG 5K monitort, amit az Apple a legutolsó eseményén mutatott meg a nagyérdeműnek.

maxresdefault-2

Brutális. Egy igen nagy, 27 colos kijelzőről beszélünk, amit USB-C csatlakozással szereltek fel, és tulajdonképpen egy teljes kiegészítő arzenált dughatunk a hátuljába. Pusztán egy csatlakozóval kapcsolódik a rMBP-hoz, és az USB-C-n keresztül tölti, illetve videó jelet is kap. MKBHD készített egy rövid bemutató videót is erről a monitorról, amit érdemes megnézni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. ehhez nem kell adapter legalább? 😀 😀 😀

  2. @Józsi: dehogynem, a monitor hátuljába, ott is csak usb-c portok vannak 😀

    Amúgy csak nem értem miért “brutális”? ugyanaz a kijelző mint az eddigi apple displayek, csak már 5ks és 2 kábel helyett 1 kell? hűha, ez megér újabb 400.000es kiadást…

    Ja, hogy az apple displayek nem működnek az új macekkel, mert a thunderbolt-usb c átalakítón nem megy? még a hivatalos apple dongle-al sem? lol, már értem miért brutális. szánalom ami náluk megy az elmúlt 2 évben…

  3. @nymadwe: Az a baj, hogy technologiailag ez a monitor tovabbra is “ocska”, es csak virtualisan eleg neki 1 kabel. Tovabbra is ketto darab DisplayPort 1.2 linket hasznal (noha, ha nem az elmaradott ATI/AMD vonalon marad az Apple, akkor ott lett volna az nVidia DisplayPort 1.3 verzioval), de thunderbolton keresztul. Tehat tovabbra is 2 kabeles megoldasrol beszelunk, csak atverunk mindenkit, hogy 1 kabelnek tunjon.

  4. Igen, a brutális jelző minimum megmosolyogtató. Külsőleg ronda, mint a bűn. Az, hogy a felső káva vastagabb, vizuálisan borul a monitor. A mérete inkább átlagos, az IPS panel pedig ennyi pénzért szót sem érdemel. A felbontása tényleg jó, de az csak egy paraméter. A kontraszt, az IPS glow pedig egy másik.

  5. Az apppple az már kuka..sajnos! Féláron lehet kapni bármit ami 2x jobb.. Ezt mondom 10 év fullos alma használat után..ájfon, mekbúk, ájjpad, stb..mindenem az.. De siralmas amit csinálbak…és ez a ajfon hét 300 rongyért..nulla innováció.. Nem elég, hogy gyorsabb, jajj meg a kamera! Sok embernek kell a jó design és ultramodern megjelenést kinézetet hozó fejkesztés!!! Az meg egy fos.. A samu 6 edge veri a 7-es ájfont. Ennyi. Még a szoftver az egyetlen előny..

  6. Tudna a cég hatalmas dolgokat csinálni, ha nem ment volna át pénzgyárba Stewe után. De sajnos rátette a kezét erre is a szarházi banda…csak a profit a lényeg.


Add a Comment