fbpx Skip to content

Admin kolléga hatalmas macska rajongó, így néha olyan cicás alkalmazásokat is átküld, amik szerintem említésre se méltóak – főleg nekem, aki ráadásul allergiás a macskaszőrre. Viszont előfordul, hogy nagyon jópofa játékot sikerül találnia, aminek a főhőse egy macsek. Ilyen a mostani Nekosan is.

nekosan-cover

Mostanában nincs annyi időm, hogy komolyabb játékokba hosszú órákat öljek bele, hogy valami eredménye is legyen, így szerintem gépen már több mint egy éve nem is játszottam, csak iPhone-on vagy iPaden. Ezért is szeretem azokat telefonos játékokat, amelyek akár pár perc játék során is élvezhetőek és igazából csak a saját ügyességemen múlik, hogy meddig tart egy-egy menet. Többek közt ezért is tetszett meg a Nekosan.

Ebben a játékban Nekosannak, a macskának kell segítenünk visszaszerezni az ellopott csillagokat az egerektől. A zsákmányt levitték az egerek a mindenféle veszélyt rejtő barlangjuk mélyére, ahol a kalandjaink játszódnak. Minden pályán az a cél, hogy a csillagokat összegyűjtsük, de ha ügyesek vagyunk, akkor még a halcsontokat is begyűjthetjük, amivel Nekosan helyett más állatkákkal is játszhatunk. A nehézséget egyrészt az irányítás adja, ami elsőre elég nehéz és semmi leírás nincs róla (de erről később fogok írni részletesebben), másrészt pedig a különböző tüskék, amiket vagy kikerülni vagy átugrani kell, vagy épp Prince of Persia-san végig ugrálni a falakon, de az egerek hadával és a különböző mozgó platformokkal és kapcsolókkal is meggyűlik majd a bajunk.

nekosan-screen-2 nekosan-screen-3

Nekosannak, mint minden rendes macskának 9 élete van, amire nagyon fontos figyelni, ugyanis minden szint 10 pályából áll, amire összesen van 9 életünk, így ha valamikor menet közben elfogyna a cica összes élete, akkor nem csak azt az adott pályát kell újra kezdenünk, hanem a teljes szintet. Az életek viszont vagy reklám megtekintésébe, vagy pénzbe kerülnek. Továbbá az is pénzbe kerül, ha elakadunk, de szeretnénk a további szintekkel játszani és így átugranánk az adott, nehéz pályát. Vagy ügyes leszel, vagy fizetsz, sajnos ez van.

nekosan-screen-4 nekosan-screen-5

Az irányítás egy kicsit furára, nehézre sikeredett, de idővel megszokható. Ha egyszer rákoppintunk a kijelzőre, akkor a macska elindul arra, amerre és egészen addig halad előre, amíg falnak nem ütközik, de ilyenkor meg is fordul. Menet közben koppintva viszont ugrik a cica, ami a pályák teljesítésének kulcsa, hiszen így tudjuk átugrani az akadályokat és megszerezni a halakat és a csillagokat. Ez az irányítás eleinte eléggé bosszantott és majdnem félre is tettem a játékot, hogy én erről bizony nem is fogok írni, de aztán sikeresen ráéreztem – no nem azt mondom, hogy ezután már könnyűvé vált volna a játék, de élvezetessé igen.

A Nekosan ingyenesen tölthető le, de macska kilenc életének pótlásáért vagy fizetünk vagy például reklámokat nézünk, amiből sajnos elég sok van a játékban, de pár euróért eltüntethetőek. Továbbá, ha Nekosan a macska már unalmas és a többi karakter se tetszik, akkor a malac is csak pénzért szerezhető meg. A játék mellé pedig iMessage matrica csomagot is kapunk. Aki szereti az ügyességi, akár pár percig is játszható platformer játékokat, az szerintem a Nekosanban se fog csalódni.

[appstore id=”1148979232″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment