fbpx Skip to content

Újabb hét telt el, ami azt jelenti, hogy egy újabb remek alkalmazást tölthetünk le az eredeti ára helyett ingyen az App of the Week keretében. Ezen a héten az Apple a művészeknek kedvezett, ugyanis egy elég jó rajzoló alkalmazást, a Tayasui Sketches Pro-t tölthetjük le.

tayasui-sketches-pro-cover

Manapság a különböző programoknak és digitalizáló tábláknak, stylusoknak köszönhetően egyre kevesebb alkotás készül vagy indul legalábbis papírral és ceruzával. Én mind a mai napig a grafikai munkáim jó részét, főleg a rajzosabbakat papíron kezdem és az ottani rajzot dolgozom át később a Mac-en, de persze látom, hogy egy jó alkalmazással és akár már egy iPad minivel csodákat lehet művelni egyből digitális formában.

sketches-tools-and-tips

15 rajzeszköz közül választhatunk alkotás közben. Van itt mindenféle filc, ecset, ceruza, toll, radír, sniccer, vonalzó, stb. A különböző eszközöknek nemcsak egy módjuk van, hanem több is, így igazából nem is 15 eszköz áll rendelkezésünkre, hanem bőven több. Rétegekkel és azok áttetszőségével is dolgozhatunk, aminek köszönhetően elég profi módon összeállíthatjuk az alkotásunkat. Amikor úgy gondoljuk, hogy kész a remekmű, akkor nemcsak egyszerűen képként kimenthetjük, hanem átküldhetjük az alkalmazás macOS-es verziójába, vagy közvetlenül .PSD-be is menthetjük illetve akár a Creative Cloudba is feltölthetjük, hogy az Adobe szoftvereivel tovább dolgozhassunk az alkotásunkon.

acrylic-ex

Az egész alkalmazás gesztus vezérelt, ami azt kell, hogy mondjam, elég jóra sikeredett. Két ujjal tudjuk visszavonni a műveleteket vagy épp újra megcsinálni, nyilván a szokott módon tudunk kicsinyíteni, nagyítani. A vásznon meg két ujjal, mint a Mac trackpadjén tudunk tudunk bármerre mozogni, stb. Az ujjainkkal is elég jól lehet a Tayasui Sketches Pro-ban alkotni, de az igazi élményt elvileg az Apple Pencil használata adja, de ezt sajnos még nem volt alkalmam hosszasabban, akár ezzel az alkalmazással kipróbálni.

A Tayasui Sketches Pro eredeti 5 eurós ára helyett most egy hétig teljesen ingyenesen tölthető le. Aki bármilyen rajzolós munkával keresi a kenyerét, vagy épp csak szeret néhanapján rajzolgatni egy kicsit, de nem szeretne venni mindenféle ecsetet, festéket, lapokat, annak is érdemes lehet letölteni. A tudására nem lehet panasz, rengeteg eszközének és realisztikus hatásainak köszönhetően bőven használható munkára is és csak hab a tortán, hogy a készülő művet olyan formátumokban is kimenthetjük, amikkel a számítógépen tovább dolgozhatunk.

[appstore id=”671867510″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment