fbpx Skip to content

Végre megtudtuk, mikor érkezik az App Store-ba a várva várt Super Mario Run. A várakozásnak hamarosan vége, ugyanis a Zsivány Egyessel egy időben, december 15-én jelenik meg a játék.

super-mario-run-cover

Évek óta lehet arról hallani, hogy a Nintendo belép a mobiljátékok piacára, de eddig ez csak pletyka volt. A szeptember 7-i iPhone eseményen Mijamoto Sigeru, a Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Star Fox sorozatok egyik alkotója rántotta le a leplet a Super Mario Run-ról: az első igazi Mario játékról, ami megjelenik iOS-re.

super-mario-run-1 super-mario-run-2 super-mario-run-3

A fejlesztők sokáig ódzkodtak attól, hogy mobilra is megcsinálják a Mario sorozatot, mert úgy gondolták, a játék irányítása nem lenne megfelelő érintőkijelzőn. A játék nevének végén a Run már előre jelzi, hogy bizony ne valamelyik klasszikus részre számítsunk, hanem egy új, direkt mobilra kitalált verzióra. Ebben a játékban Mario automatikusan halad előre (jobbra a kijelzőn) és nekünk csak akár egy ujjal kell irányítanunk, hogy mikor ugorjon. Tökéletes lesz majd buszon kapaszkodás közben ezzel a Super Mario Run-nal játszani, de jelenleg számomra egy kicsit csalódás is, hogy csak ennyi az irányítás. Aztán persze lehet, pozitívan fogok csalódni az egészben.

A játék ingyenes lesz majd, viszont van vele egy elég nagy bökkenő: ahhoz ugyanis, hogy a játék összes módját kiélvezhesd, nem kevesebb mint 10 eurót le kell szurkolnod alkalmazáson belüli vásárlás keretében.

Ez szerintem picit sok. Sőt. Nagyon sok. Teljes áras játékokat is bőven kapunk kevesebb pénzért, nemcsak plusz játékmódokat. Kérdés az, hogy milyen lesz az alkalmazás ingyenes része és mit tud majd nyújtani a fizetős tartalom, ami miatt majd az fogom mondani, hogy oké, kifizetem. Szerencsére a pénzes játékmódokat még a vásárlás előtt ki lehet majd próbálni.

Egy hónap, és minden kiderül.

Várod már, hogy megjelenjen a Super Mario Run?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Kb 10 évet csúsztak…

  2. @AppleFan: többet. 10 évvel ezelőtt legalább volt rendes irányítás. Most is lehetne, mondjuk opcionálisan. De nem, a rugalmasság és a “bízzuk a felhasználóra” nem jellemző hozzáállás manapság. 🙁

  3. Ilyen esetekre jó a LocallAPStore… 🙂 sok járéknál megy, de sajnos nem mindegyikkel …. 🙁


Add a Comment