fbpx Skip to content

Az Apple még az októberi eseményen harangozta be az új TV appot, amivel egy helyen tekinthetjük meg a megvásárolt tévésorozat-részeket és a filmeket, valamint az egyes tévészolgáltatók alkalmazásaiban elérhető tartalmakat.

tvos10-1b3-01

A TV app hivatalosan decemberben fog megjelenni, viszont egyelőre csak az amerikai felhasználók számára lesz elérhető. Ezt várhatóan egyébként csak Apple ID alapján fogja ellenőrizni, amerikai fiókot létrehozni pedig rendkívül egyszerű. Kérdés persze, hogy ettől függetlenül itthon mire lesz jó.

Az app elindítása után a tegnapi, a béta verziókról szóló cikkünkben az iOS esetén már bemutatottal gyakorlatilag megegyező felület fogad minket. Itt az iOS-szel ellentétben az első “fül” a Watch Now (Megnézés most), ami alatt az egyes tévészolgáltatók alkalmazásaiban elérhető videók találhatóak meg egyetlen helyre összegyűjtve, így nem kell az egyes appokat külön-külön megnyitogatni.

tvos10-1b3-02

A Library (Könyvtár) fül alatt a megvásárolt vagy kölcsönzött tartalmainkat találjuk, szétbontva tévésorozatokra és filmekre:

tvos10-1b3-03

A Store (Áruház) fül alatt nem csak az egyes szolgáltatók alkalmazásait, hanem tartalmakat is le tudunk tölteni:

tvos10-1b3-04

A Search (Keresés) alatt pedig a keresés mellett az éppen népszerű filmeket és tévésorozatokat is láthatjuk:

tvos10-1b3-05

Az új TV app megjelenésével a távirányítón található Home gomb működése is megváltozik. Innentől a gomb lenyomása alapértelmezetten a TV appba visz majd, amiről első alkalommal tájékoztat is majd minket a tvOS:

tvos10-1b3-06

Szerencsére ez egyébként egyszerűen visszaállítható, összesen csak lépjünk a Beállítások, Távirányítók és eszközök, Főgomb menüpontba, majd válasszunk a Főképernyő és a Tv alkalmazás között:

tvos10-1b3-07

A tvOS béta változatában a TV app jelenleg még magyar Apple ID használata mellett is megtalálható lehet, viszont a Watch Now fülön hiányzik a Get Started gomb (bár amerikai fiókkal belépve és erre rányomva sem történt semmi), az összes többi fülre lépve pedig nem történik semmi, csak a spinning wheel pörög a képernyő közepén.

Bár annak alapján, hogy az Apple ezt egyelőre csak az amerikai közönségnek szánja, illetve hogy a tvOS 10.1 egyelőre csak béta állapotú, és így az alkalmazások többsége még szintén nem támogatja, mindez nem okoz túl nagy meglepetést.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Nem ide csatlakozik szorosan, de az az USB csatlakozó mire jó az Apple Tv hátulján?

  2. @mremil: fejlesztőként azzal összekötve telepíted az appokat, vagy a bétákat, vagy állítod vissza a szoftverét.

  3. Köszönöm.
    Ezzel adott esetben telefont is tudok tölteni?

  4. @mremil: nem. nem arra való. (nincs USB-C–Lightning kábelem, így ezt kipróbálni nem tudtam, de valószínűtlen, hogy menne.)


Add a Comment