fbpx Skip to content

Bár hivatalos tesztek még nem olvashatók az új OLED Touch Barral szerelt MacBook Pro modellről, azonban több korai betekintést nyerő felhasználó már megírhatta tapasztalatait a Apple legújabb és legerősebb hordozható munkaállomásáról.

MacBook OLED Touch Bar

Egy videóvágással foglalkozó brit szakember – Thomas Grove Carter – közzétett egy egy tesztet, melyben a 15″-es változatot nyúzta napi munkája során, tapasztalatait pedig összefoglalta számunkra.

A teszt leginkább a készülék videóvágásnál nyújtott teljesítményre fókuszál, amely folyamat a legerőforrásigényesebb feladatok egyike, amire az új MacBook Pro használható. A gép pontos specifikációját nem közölte, csak annyit, hogy a legújabb Final Cut Pro verziót használta, és 5K felbontású videókkal izzasztotta meg a hardvert.

Thomas szerint a gép rendkívül gyorsan végzi el a munkát, a hardver és a szoftver ilyen szintű integráltságából adódóan pedig akár a legkomolyabb, teljesítményre kihegyezett Windows konfigurációkat is lekörözi. Ez a lenyűgöző teljesítmény pedig a Mac igazi kuriózuma.

Thomas kitért az adapterproblémára is: számára nem okozott problémát a váltás, sőt, a munkája során használt bankkártya méretű SSD gyárilag USB-C csatlakozóval érkezett, mostanra pedig már a korábbi USB-C–USB-A átalakítóra sincs szüksége a használathoz. Egyedül a korábbi Thunderbolt/mini-display átalakítók cseréjét kellett megoldania, hogy a régebbi monitorokkal is használni tudja a készüléket.

A teszt hátralévő részében az új OLED érintőkijelzővel, azaz a Touch Barral foglalkozott, és elmondása szerint némi “bemelegítő gyakorlat” után már rutinos felhasználóvá vált, és hamar leszokott a különböző billentyűkombinációk használatáról.

Az első MacBook Pro szállítmányok a napokban kerülnek kiszállításra újdonsült tulajdonosaikhoz, így hamarosan mi is részletes teszttel fogunk jelentkezni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Ahogy az várható volt. Legalábbis én biztos voltam ebben, a rengeteg fanyalgás, vagy még inkább fikázás ellenére.

  2. Azt elhiszem, hogy a final cut pro-val gyors… De ha windows-os programokat használ, vagyis ami megvan win-en is és mac-en is, és pl egy i7-5960x van a pc-ben, ami kb a harmadába kerül. Ott igen szignifikáns külömbség lenne a pc javára… Nem kell itt mámorba esni és benyalni a marketing szöveget….

  3. @Put2: miért használna Windows-os programokat?

  4. Azért használna h

  5. Azért használna hogy rendesen össze lehessen hasonlítani az almát a körtével. Mert az úgy nem különleges hogy egy app pl csak macre van és ott fut a leggyorsabban / hát wow kigondolta volna 😛 😀

  6. Jadeye: Azért mert ezt álítja: “Thomas szerint a gép rendkívül gyorsan végzi el a munkát, a hardver és a szoftver ilyen szintű integráltságából adódóan pedig akár a legkomolyabb, teljesítményre kihegyezett Windows konfigurációkat is lekörözi……” A mondat utolsó részében ott a válasz, namármost ha a final cut prot hasonlítod a pc lévő más vágoprogrammal, akkor nem kapsz hiteles eredményt… Ez olyan mintha egy Körpályára kihegyezett autót indítasz egy sima pályán haladó autó ellen… A körpályás gyors, csak nem ér semmit az összehasonlitás, mivel az egy adott pályára lett “kihegyezve”… Ugyan ez igaz a cikk kiemelt részletére is…

  7. @Put2: Az 1000 dolláros desktop processzorral szerelt munkaállomásokat akarod hasonlítani a notebookokat, de az összehasonlítási alapot kritizálod? ????
    Ha pedig egy adott feladatot gyorsabban elvégzek egy géppel, mint a másikkal, teljesen függetlenül attól, hogy annak mennyi köze van a szoftverhez, akkor az adott feladatra az a gép lesz a legjobb. Mondjuk azt nem hiszem, hogy a szerző desktop gépekre gondolt volna…

  8. Egyet kell ertsek az elottem szolokkal. Macbook a sajat rendszertol es nehany csak apple termekre irt szoftvertol lesz pro, nem a benne levo procitol, stb. Ott szakadna le mindenki alla, ha egy pc szive dobogna benne, iszonyatos sebesseget lehetne elerni.

  9. ef-dani: Igen, hisz a cikben ottvan:”…akár a legkomolyabb, teljesítményre kihegyezett Windows konfigurációkat is lekörözi….” Tehát akkor mi az akadálya, h egy ilyen konfiggal hasonlítom össze?? Ha az lett volna, h bármelyik pc-s laptop, akkor meg sem szólalok… De ha az árkategoriát nézem, akkor is simán összehasonlíthatnám… Mivelis ez a pc ami 1000 dolláros a proci ára, még így is sokkal olcsobb a teljes konfig… Kb 350-400e ből megáll…

  10. @Put2: én csak arra emlékszem, hogy amikor még Hackintosh-oztam, akkor az inteles Asus laptopomon az OS X 10.6 sokkal jobban futott, mint a Windows 7. a Windows folyamatosan tekerte a gépet valamivel, töltött, írta-olvasta a HDD-t még akkor is, amikor nem csináltam semmit, a programok sokkal lassabban indultak el, sokat töltöttek, stb., míg OS X-ről bootolva ezek egyike sem volt tapasztalható, és egyszerűen villámgyors volt a rendszer. mindkét esetben friss telepítés volt, az összes elérhető frissítéssel, Windows esetén először külön driverek telepítése nélkül, majd a legfrissebb driverek telepítése után is. és ugye mindezt úgy, hogy az OS X hivatalosan nem is futhatna ezen az eszközön, tehát optimalizálva sem volt rá. ha nem magam tapasztalom meg, nem hiszem el.

  11. Én is használtam hackintost, a final cut pro miatt… Vennék is mac-et… De én úgy vagyok vele, h nem adok ki 3x annyi pénzt vagy 4x annyit amiből egy ugyan olyan pc-t megveszek… Itt a hardverre gondolok, proci, ram… A többi nem érdekel emgem… Ez az 1millios gép meg úgy kiverte a biztosítékot, h azóta nem térek napirendre… Ha 250 lenne, akkor gondolkodás nélkül megvenném… Nekem ssd-m van, tehát a bootidő nem lényeges, a programok is villámgyorsan indulnak… Emiatt nem váltok mac-re.. A final cut pro miatt váltottam volna, de már nem dolgozok vágoként, így elég nekem az adobe cuccai pc-n!

  12. @Put2: ???? Az milyen kókler gép, amit 350-ből kihozol ezzel a procival? Emellé már illik normális dolgokat vásárolni, nem a legolcsóbb aquacomputeres alkatrészekkel dolgozni…
    De egyébként igazad van, egy desktop gép mindig olcsóbb lesz, mint egy notebook, csak nem összehasonlíthatóak.

  13. ef-dani: Jogos… 350-ből nem hozol ki teljes gépet, de sok embernek megvan mindene, és ha váltani szeretne, pc-n csak cserélgeti a dolgokat.. Így a váltásra értettem, h csak laptot és procit vesz… Meg mondjuk ha nem volt elég ramja, akkor még azt… Ezt meg simán kihozod 350-400 ból…


Add a Comment