fbpx Skip to content

A legfrissebb szoftverrel érkezett meg a TwelveSouth-tól a New Mac-re keresztelt kézzel készített gyertya. Ezzel új Mac illatot “varázsolhatunk” a szobába.

A gyertyát tartom a kezemben a budapesti Bazilika előtt.

Mikor a cég bemutatta ezt a terméket, rögtön kértünk tőlük “demó” darabot. Kíváncsiak voltunk, hogy tényleg azt tudja-e, amit elmondanak róla, tényleg azt az illatot érezhetjük-e, mint amikor kibontunk egy új Apple terméket.

A New Mac Candle elnevezésű gyertya 100% szója viaszból készült, így viszonylag jó minőségű gyertyát kapunk. A leírása alapján az illat mentát, barackot, bazsalikomot, levendulát, mandarint és zsályát tartalmaz. Ezeknek az egyvelege adja a Mac esszenciát, azt az illatot, amit kibontáskor érezhetünk.

4760cfc0fef61039d473023b35b05442fd400548

Kibontás után egy szép, igényes fekete hengerrel találkozhatunk. A cég kifejezetten ügyelt arra, hogy az illat a “palackban” maradjon, így a tető plusz béléssel van ellátva, hogy “hermetikusan” zárjon. A gyertya 45-55 órán keresztül képes égni, így ha végeredményben csak napi 3 órát használjuk, akkor is bőven elegendő időnk lesz arra, hogy illatozzon a szobánkban.

A gyújtás utáni boot idővel meg voltunk elégedve, kellően gyorsan éreztük az esszenciát. Hogy őszinte legyek, elsőre inkább citromosabb illat töltötte be a szobát, de idővel, összehasonlítva vele a dobozaimban lévő Mac illatot, érezhető, mondhatni megegyező volt velük a gyertyáé.

screen-shot-2016-11-06-at-10-53-16

Manapság már az új Mac illat nem egyenlő a régebbi új Mac illattal. Az Apple változtatott a csomagolás anyagain, és ha kibontunk egy mostani generációs terméket, nem ugyanazt érezzük, mint mondjuk egy régebbi típusnál. Valószínűleg ennek ahhoz van köze, hogy rengeteg összetevőt változtattak az idők során a környezettudatosság miatt.

Például a Nike+ Apple Watch-nál szinte semmilyen illatot nem éreztem már, de mikor nem régiben kaptam egy régebbi típusú, bontatlan Bluetooth Apple billentyűzetet, csak úgy áradt belőle a klasszikus Mac illat. A termék inkább az új gépek illatát adja, mintsem a régebbi klasszikusét.

Természetesen ezen cikk írása is alatt is használtam a gyertyát, ami megbízhatóan működött, és azért ezt el is várja az ember egy Mac illatú terméktől. 🙂 A TwelveSouth New Mac kiváló ajándék lehet karácsonyra, születésnapra egy Apple termékkel rendelkező személynek. Mi ajánljuk!

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Apple ízű energia ital mikorra várható?? Vagy Mac illatú wc tisztító??

  2. Mi vaaaaaan???
    Mi jöhet mééég!

  3. Gyárthatnának leégett galaxy note 7 illatút is 😀 😀

  4. A WC illatosito nem is hülyeség 😀

  5. Jó, hogy Macszagoltátok… 😀

  6. Mennyi Magyar Forintba kerül és hol lehet ezt megvenni,vagy úgy kell megrendelni ?

  7. @cabrio01: Ott a link (TwelveSouth), 24 USD, de mire Mo-ra kerül lesz az közel 10 ezer forint is. Vagy még több. Az azért ilyen drága, mert nem akármi. Csak arról nem szól a fáma sehol, hogy az a henger műanyag vagy kerámia. Ennyi pénzért minimum kerámiának kell lennie. 🙂

  8. @makimano: üveg. mint úgy általában bármi hasonló gyertyatartó.


Add a Comment