fbpx Skip to content

Az iPhone 4s óta folyamatosan csak fehér készülékeim vannak, de az idei iPhone 7 esetén nagyon elgondolkoztam, hogy most valamelyik fekete modellt válasszak. Használat közben jobban szeretem a fehér előlapot, de kikapcsolt kijelzővel vitathatatlanul szebb a fekete előlap és nem utolsó sorban fekete készülékhez szerintem könnyebben lehet passzoló háttérképet találni.

black-jean-marc-denis-cover

Nem sűrűn cserélek háttérképet, sőt, sokszor csak valamelyik gyári képet használom, bár ezeket most eléggé megkurtították, de szerencsére az iOS 10.2-ben jön pár új. Bár hányszor cseréltem hátteret és szerettem volna a fehér telefonomhoz valami fehér hátteret lelni, de sosem tetszettek, valahogy nem volt az igazi, viszont fekete telefonhoz rengeteg gyönyörű, fekete háttér létezik. Nemrég találtam rá Jean-Marc Denis alkotásaira, melyek tökéletes, minimalista képek.

black-3 black-2 black-1

Jean-Marc Denis neve valószínűleg keveseknek csenghet ismerősen, pedig olyan alkalmazásokon dolgozik és dolgozott korábban, amiket nap mint nap használunk. Manapság a Facebook Messengeren dolgozik, amit most épp divat nem szeretni a Messenger-nap újítás miatt. Korábban pedig a Google csapatát erősítette az Inbox és a Daydream fejlesztése kapcsán. Akik Sketch-et használnak, lehet, hogy a találkoztak már a sketchdesign.io oldallal, ahol korábban (mára már nem érhető el a tartalom) Jean-Marc oktatóvideóit lehetett megvásárolni a Sketch-hez, amit jómagam meg is tettem. Akik nem szeretik a gyári e-mail klienseket, azoknak a Sparrow bizonyára ismerős lehet, na hát ezen is dolgozott az úriember. Amint láthatjátok, rengeteg munkájával találkozhatunk, még ha nem is vagyunk tisztában ezzel. Na de térjünk is rá a cikk témájára, hogy mégis milyen háttérképeket sikerült alkotnia Jean-Marc Denis-nek.

black-4 black-5 black-7

A cikkben látható háttérképeket az alkotó Cinema 4D-ben készítette, ami nyilván nem a legelterjedtebb 3D-s program, de tudása a max és Maya közelében van, rengeteg TV spot, híradó és egyéb reklám vizuális effektjeit is ezzel csinálják. Én is anno ezt tanultam meg valamennyire kezelni, bár végül elég alapszinten maradtam meg csak a 3D világában. Élvezettel néztem végig ezeknek a képeknek kisebb részleteit is, mert ott látszik csak igazán, hogy mennyire szép dolgokat lehet csinálni fekete tárgyak és egy kis fény használatával.

Fekete iPhone készülékekre beállítva bármelyik tökéletes lehet, de szerencsére elég nagyban fent van az oldalon ahhoz is, hogy számítógépen is vígan használhassuk őket.

Neked melyik tetszik a legjobban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. végre belőttem a macbook pros hátteret, erre ott egy újabb…?! 😀

  2. Hát elèg zaklatott lelkiállapotú fiatalember lehet ha ilyen alkotásokat alkot….

  3. Én kíváncsi lennék, hogy a moderátorok milyen hozzászólásokat törölnek. Jó lenne röhögni rajtuk 😀

  4. @expa: off topic hozzászólásokat 😉


Add a Comment