fbpx Skip to content

Az Apple hosszú idő után frissítette egyik legnépszerűbb termékét a mobileszközök után: a MacBook Pro-t. Az új modellt a korábbi pletykáknak megfelelően egy OLED kijelzőcsíkkal látták el, melyet nemes egyszerűséggel Touch Bar-nak neveztek el.

Az új MacBook Pro az új Touch Bar kijelzőcsíkkal.

A Touch Bar felülete a megnyitott alkalmazások függvényében változik, és számos funkcióval bír, beleértve a beépített Touch ID-t is, mellyel lehetővé válik a gép könnyed feloldása azon felhasználók számára is, akik nem rendelkeznek Apple Watch-csal. A Verge interjút készített egy ír származású programozóval, Steven Throughton-Smith-szel, aki viszont rávilágított arra, hogy a Touch Bar akár egy mini Apple Watch-ként is felfogható.

Azok alapján, amit a MacBook Pro-ba került a T1-es chipről tudunk, az nagyban hasonlít arra a SoC-re, ami az Apple Watch-ban található. Ez persze nem azt jelenti, hogy Apple Watch appok lennének futtathatók a Touch Bar-on, azonban érdekes dolgokra lehet képes a jövőben.

“Tudás tekintetében a T1 az Apple Watch-csal is képes versenyre kelni, de sokkal több potenciál van benne. mint azt gondolnánk” – fejtette ki Throughton-Smith. A Touch Bar elméletben képes arra, hogy akkor is működjön, amikor a gép egyébként ki van kapcsolva, így a funkciók többsége teljesen használható marad.

Ez akár azt is jelenthetné, hogy az Apple iOS funkciókat, alkalmazásokat, érintésvezérelt tevékenységeket integrálhat a Touch Bar-ba anélkül, hogy a Mac-nek egy valódi érintőkijelzője lenne.

Throughton-Smith szerint a jövőben az is elképzelhető, hogy egy komolyabb processzor integrációjával a macOS képes lehet iOS alkalmazások és bővítmények futtatására – mint például az iMessage appok – értesítések kezelésére, rendszerfeladatok ellátására aközben, míg a Mac alvó üzemmódban van, és nem kell felébreszteni ehhez az x86-os processzort.

Természetesen ezek mind spekulációk egy olyan személytől, aki nem csak felhasználói szinten találkozott már az új MacBook Pro OLED csíkjával, hanem a fejlesztői oldalt is tanulmányozhatta. Azonban az ilyen funkciók hasznossága és konkrét megvalósítása nagyban fog függni az Apple fejlesztési irányvonalától. Addig is a jelenlegi konstrukció is rengeteg lehetőséget és jó ötleteket rejt magában, érdemes kivárni a megjelenési dátumot, és kipróbálni, mit is tud az új MacBook Pro!

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. nekem az eventen tetszett, persze a DJ kivételével, az borzalmas (parasztvakítás) volt… 😀

  2. Kivancsi vagyok iOSre (termeszetesen JB mellett – mert az Apple nem engedne) mikor adnak ki hasonlo appot 🙂

  3. Utálom felnyitva tartani a gépem amikor nem használom… egyszerűen látom a porszemeket, ahogy ellepik a billentyűzetemet, meg a monitort ???? franc tartaná nyitva hogy értesítéseket nézzek rajta, ami telóra is megjön ????


Add a Comment