fbpx Skip to content

Ma este 7 órakor kezdetét veszi az idei Mac esemény, ahol bemutatják az új Retina MacBook Pro-kat.

hello-again-event-apple-wallpaper-ipad

Élőben az Apple.com-on lehet követni, ahol az Apple az egészet közvetíti élő videón. A Szifon.com-on nem fogjuk az eseményt élőben közvetíteni, viszont utána jelentkezünk majd az összefoglaló cikkeinkkel. Addig is ezen bejegyzés alatt tudtok a bemutatott termékekről beszélni kötetlenül.

Mivel még az Apple nem mutatta be, ezért annyira nem rajongok az új retinás gép iránt. Jelenleg egy 15 colos 2015-ös modellel dolgozom, és nem szándékozom lecserélni idén ezt a gépet, tökéletesen megfelel számomra. Persze nyilván izgat az ujjlenyomat olvasó, az OLED kijelzősor, illetve az új billentyűzet is. Egyedül az USB-C portok tudnak visszatartani picit, de szerintem azt is könnyedén megszokjuk majd idővel. Az OLED menüsor minden bizonnyal konfigurálható lesz majd, tehát nem vesznek el az F billentyűink, várom már a konkurenciát, hogy eltüntesse azt a sort a saját gépeiről.

Az új billentyűzet számomra pozitív változás, és ha már egy picit is jobb kijelzőt is kapunk, annak is örülök. Mindenképp ki fogjuk próbálni a gépeket és megnézzük, hogy miről érdemes váltani az újabbra. @Hori kolléga egy 2013-as 13″-as Retina gépről fog váltani, így leginkább az ő véleményére vagyok kíváncsi, neki hatalmas ugrás lehet.

Itt is igaz, ha valami nem tetszik az új gépben, akkor bizony nem kell megvenned, nyilván megannyi alternatív változat érhető el, főleg most, hogy a kifutó gépek olcsóbbak lesznek. (Kérlek, csak azért ne szólj hozzá ehhez a cikkhez, hogy ez és ez nem tetszik és nem fogod megvenni.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Már kint van a szokásos felirat a Mac vásarlás oldalon 😉

  2. elég komoly, bár lehetett tudni mindent… de szcsére nincs arany… 😀


Add a Comment