20 éves az Apple.com weboldal – 3 perces videóban látható az összes változat

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

1996-ban indult az Apple.com és most 2016-ot írunk. 20 kerek éve “él” az interneten az Apple weboldala, mely ennyi idő alatt szinte alig változott.

screen-shot-2016-10-25-at-12-00-44

Az Apple híres volt arról, hogy egyetlen sémát megannyiszor tudott változtatni és ez látszik az Apple.com-on is. Mi emberek szeretjük a már megszokott dolgokat, például az iOS beállításainak a menüjeit, az ikonjait. Az Apple 6 év után cserélte le például az egész iOS grafikus felhasználói felületét, és teljesen kétségbe voltunk esve emiatt. Azóta persze megszoktuk és a 4 évvel ezelőtti verzióra már nem igazán szeretnénk visszamenni. Az Apple.com sem változott évről évre, csak apróságokban. Inkább 5-6 évente változtatott a cég radikálisan az aktuális dizájnnak megfelelően. Nézzétek meg a videót.

Kíváncsiak vagyunk, hogy nektek mi volt az első Apple készüléketek és melyik volt a kedvencetek? Részemről az első az első generációs iPhone volt, a kedvencem pedig a 2010-es MacBook Pro. De számomra nagyon közeli “gyermek” volt az iPhone 5s is.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. 1 MacBook Black 2008
  De az örök kedvenc nekem is a fekete iPhone 5 (nem asztroszürke stb), annál szebb cuccot nem sikerült tervezniük mostanában (sajnos).

 2. 3GS.
  Akkor a legjobb okostelefon volt. Bár ezt a kifejezést akkoriban szinte nem is ismertük. 🙂
  Azóta számtalan Apple gyártmányt beszereztem már… újabbat, régebbit.
  A videót pedig kicsit megkönnyeztem… Elképzeltem mi lenne ha Steve Jobs még itt lenne velünk.
  Jó lenne egy amolyan Job-os időtorzító mező segítségével a jövőbe ugrani és olyan termékeket a kezünkben tartani amik másnak még véletlenül sem jutnának eszükbe…

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!