Az Apple készített egy egykezes billentyűzetet is az iOS-hez, de sosem lett elérhető (videó)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

@stroughtonsmith talált rá egy érdekes kódra az iOS szimulátoron belül. Az iOS szimulátor arra jó, hogy a fejlesztők tesztelhessék az alkalmazásaikat, így könnyítve meg a fejlesztést és a hibajavítást.

18709-18041-keyhack-top-l

A kód segítségével egy speciális billentyűzetet hozott elő, ami mondhatni az Apple “egykezes” billentyűzete lenne, ha elhúzzuk jobbról balra vagy fordítva az ujjunkat, akkor plusz funkció gombokat kapunk. Nézzétek meg videón.

Ez a billentyűzet már az iOS 8-tól elérhető, tehát pont az iPhone 6 megjelenésekor került bele a rendszerbe, azonban az Apple sosem aktiválta. Valószínűleg azért, mert nem tudták úgy megoldani, hogy az tökéletesen használható legyen, vagy végül nem volt annyira fontos.

Ha lenne ilyen egykezes billentyűzet az iOS-ben, ti használnátok?

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Nekem tetszene, bár még “nyíl” billentyűkkel kiegészíteném, mert szerintem a jelenlegi kijelölés, illetve a szövegen belüli navigáció nehézkes és pontatlan…

 2. @Sanya: azért nem jön elő, mert a kódrészlet ugyan benne van a rendszerben, de azt az Apple sosem aktiválta:

  Ez a billentyűzet már az iOS 8-tól elérhető, tehát pont az iPhone 6 megjelenésekor került bele a rendszerbe, azonban az Apple sosem aktiválta. Valószínűleg azért, mert nem tudták úgy megoldani, hogy az tökéletesen használható legyen, vagy végül nem volt annyira fontos.

  a cikkben ott van a videó.

 3. @Sanya: Force touch-al működik (erősen nyomd a kijelzőt iPhone-on), illetve iPad-en ha a billentyűzeten KÉT ujjal húzod a kurzort (=mintha trackpad-et használnál) akkor egész pontosan lehet navigálni a kurzorral.
  Bár nekem még mindig hiánytoznak a jó öreg 4 irányú kurzormozgató billenyűk. Nem értem miért nem tudják megoldani…. vagyis miért nem akarják?

 4. Nagyon örülnék egy normális, egykezes billentyűzetnek, a plusz széria egyszerűen túl nagy már az én ujjaimnak.

  Kicsit off, de már 300 körül van a vérnyomásom. Tegnap este végül frissítettem 10-re, amivel egyelőre semmi bajom, kivéve egy “apróságot”. A jegyzetfüzetet rendszeresen használom, most is írni akartam bele. Például itt vezetem a napi költéseimet, amit havonta új listába írok. Minden sor elején a nap, aztán, hogy mire és mit költöttem. Eddig faszán ment, most viszont sehogy se bírom lebeszélni ezt a fost, hogy ne alakítsa át a nap számát sorszámmá, és a beírást számozott listává. Arra rájöttem, hogy lehet leszedni a “lista” tulajdonságot egy-egy sorról, de akkor meg eltünteti a számot a sor elejéről, hiába írtam én be kézzel eredetileg. Ha újra beírom a számot, megint átalakítja a sort listaelemmé, én meg üvöltök már, mint a sakál!!

 5. @White64GB: mire gondolsz a magyar nyelv támogatása alatt? magyar billentyűzet már az iOS 4.0 előtt is volt, az iOS nyelve 4.0 óta hivatalosan is magyarra állítható, a szöveg beírása közben az automatikus javítás már szintén évek óta támogatja a magyar szavakat.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!