fbpx Skip to content

@stroughtonsmith talált rá egy érdekes kódra az iOS szimulátoron belül. Az iOS szimulátor arra jó, hogy a fejlesztők tesztelhessék az alkalmazásaikat, így könnyítve meg a fejlesztést és a hibajavítást.

18709-18041-keyhack-top-l

A kód segítségével egy speciális billentyűzetet hozott elő, ami mondhatni az Apple “egykezes” billentyűzete lenne, ha elhúzzuk jobbról balra vagy fordítva az ujjunkat, akkor plusz funkció gombokat kapunk. Nézzétek meg videón.

Ez a billentyűzet már az iOS 8-tól elérhető, tehát pont az iPhone 6 megjelenésekor került bele a rendszerbe, azonban az Apple sosem aktiválta. Valószínűleg azért, mert nem tudták úgy megoldani, hogy az tökéletesen használható legyen, vagy végül nem volt annyira fontos.

Ha lenne ilyen egykezes billentyűzet az iOS-ben, ti használnátok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Nekem tetszene, bár még “nyíl” billentyűkkel kiegészíteném, mert szerintem a jelenlegi kijelölés, illetve a szövegen belüli navigáció nehézkes és pontatlan…

  2. @tzolesz: ha a billentyűzeten lenyomva tartod az ujjad, akkor átvált kurzormozgatásba, amivel nagyon gyorsan tudod a kurzort oda vinni, ahova akarod, vagy szöveget kijelölni.

  3. Erről nincs egy videó valahol, mert nem nagyon jön elő ilyen funkció.

  4. @Sanya: azért nem jön elő, mert a kódrészlet ugyan benne van a rendszerben, de azt az Apple sosem aktiválta:

    Ez a billentyűzet már az iOS 8-tól elérhető, tehát pont az iPhone 6 megjelenésekor került bele a rendszerbe, azonban az Apple sosem aktiválta. Valószínűleg azért, mert nem tudták úgy megoldani, hogy az tökéletesen használható legyen, vagy végül nem volt annyira fontos.

    a cikkben ott van a videó.

  5. @Sanya: Force touch-al működik (erősen nyomd a kijelzőt iPhone-on), illetve iPad-en ha a billentyűzeten KÉT ujjal húzod a kurzort (=mintha trackpad-et használnál) akkor egész pontosan lehet navigálni a kurzorral.
    Bár nekem még mindig hiánytoznak a jó öreg 4 irányú kurzormozgató billenyűk. Nem értem miért nem tudják megoldani…. vagyis miért nem akarják?

  6. Inkább magyar “szöveg javítót” csinálna már bele (Mint ami fent is van hogy “I” “The” “I’m”)

  7. “Force touch-al működik (erősen nyomd a kijelzőt iPhone-on), ” – nyomtam de csak recsegett… 5s-em van 🙂

  8. Igen.

  9. Nagyon örülnék egy normális, egykezes billentyűzetnek, a plusz széria egyszerűen túl nagy már az én ujjaimnak.

    Kicsit off, de már 300 körül van a vérnyomásom. Tegnap este végül frissítettem 10-re, amivel egyelőre semmi bajom, kivéve egy “apróságot”. A jegyzetfüzetet rendszeresen használom, most is írni akartam bele. Például itt vezetem a napi költéseimet, amit havonta új listába írok. Minden sor elején a nap, aztán, hogy mire és mit költöttem. Eddig faszán ment, most viszont sehogy se bírom lebeszélni ezt a fost, hogy ne alakítsa át a nap számát sorszámmá, és a beírást számozott listává. Arra rájöttem, hogy lehet leszedni a “lista” tulajdonságot egy-egy sorról, de akkor meg eltünteti a számot a sor elejéről, hiába írtam én be kézzel eredetileg. Ha újra beírom a számot, megint átalakítja a sort listaelemmé, én meg üvöltök már, mint a sakál!!

  10. @Before: Ne rakj pontot a sorszám után. és akkor nem csinálja.

  11. @mremil: Köszi, tényleg nem. De évek óta így csinálom, tuti fel fog még baszni párszor. Nagyon össze tudnám verni azt a baromállatot, aki ezt így kitalálta…

  12. Sanya, az 5s-ben nincs Force touch, azt ne nyomd, mert semmit se érsz el ????

  13. Inkább a magyar nyelv támogatást oldanák már meg. Android on hosszú évek óta probléma mentesen is jól működik.

  14. @White64GB: mire gondolsz a magyar nyelv támogatása alatt? magyar billentyűzet már az iOS 4.0 előtt is volt, az iOS nyelve 4.0 óta hivatalosan is magyarra állítható, a szöveg beírása közben az automatikus javítás már szintén évek óta támogatja a magyar szavakat.


Add a Comment