fbpx Skip to content

Bizonyára mindenkinek van egy-két olyan alkalmazás az App Store-ban amivel akár évek óta szemezget, de sosem töltötte le, aztán valami akció keretében mégis beszerzi. Számomra az e heti ingyenes játék, az Impossible Road volt ilyen.

impossible-road-cover

Többször szembejött a játék az alkalmazásboltban és mindig megfogott, hogy mennyire egyszerű, de mégis szép és pörgős játék lehet. A megvásárlásig viszont sosem jutottam el, egészen a péntekig, amikor is az Apple az App of the Week keretében egy hétre ingyenessé tette.

Ezen a héten is egy minimalista játékot kapunk ingyen, ami elsőre egyszerűnek tűnhet, hiszen csak egy golyót kell minél messzebb eljuttatni egy tekervényes úton, anélkül, hogy leesne. Az Impossible Road viszont nem egy könnyű játék, sőt, nagyon nehéz, rengeteg gyakorlást igényel, hogy vállalható pontszámot érhessünk el benne.

impossible-road-1

A játék nehézségét nemcsak az adja, hogy a golyó hihetetlen sebességgel halad a kacskaringós pályán, hanem hogy a golyó színe megegyezik a háttér színével, ami sokszor pont annyira megzavarja az embert, hogy a golyó a mélybe zuhan. Szerencsére nem jelenti a játék azonnali végét, ha a golyó letér az útról, mert rövid ideig a zuhanás közben is irányíthatjuk és visszaterelhetjük a pályára. Amennyiben ezt a “kiskaput” előnyükre fordítjuk, akkor sokkal több pontot gyűjthetünk össze, mint ha a pályán szabályosan haladunk, ugyanis az így kihagyott kapuk pontját is megkapjuk, anélkül, hogy azokon is szépen áthaladtunk volna és tartottuk volna a pálya ívét. Zuhanás közben a kép egyre fakul és ha nem érünk időben újra az úthoz, akkor bizony véget ér a játék, ezért csak okosan érdemes a zuhanást előnyszerzésre használni.

A játék látványvilága tök egyszerű, fehér háttér, fehér golyó, kék átmenetes pálya, de szerintem többre nincs is szükség, így is elég nehéz a játék. Akinek ez a színvilág nem tetszik, az három másik közül választhat még, van például egy fekete-narancs párosítás is ami esti játékhoz ajánlatos. A játékélményhez és a látványvilághoz tökéletesen passzol a minimál techo zene.

impossible-road-2

Az irányítás roppant egyszerű, elég csak a képernyő két szélét nyomogatni a fehér golyó kormányzásához, de az újabb készülékeken már 3D Touch segítségével is terelgethetjük a golyót. Szerintem minden játékos legalább egyszer megpróbálta valamelyik platformon, hogy ha izomból nyomja valamelyik gombot, akkor a játék jobban reagál. Na, a 3D Touch-nak hála ez végre valóság és az Impossible Roadban a golyó a nyomás erősségétől függően kanyarodik. Az érzékenysége állítható a játékban, így nem kell attól félni, hogy a hüvelykujjaddal betöröd a kijelzőt. 😀

Az Impossible Road most egy héten át 3 euró helyett ingyen szerezhető be, de figyelem: függőséget okozhat.

[appstore id=”608707318″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. 1ft nem ér

  2. @SP1: még szerencse, hogy ingyenes, így egyetlen forint befektetése nélkül kipróbálhattad.

  3. huuuuu
    3-ikra feladtam… rohadt idegesito (=nehez)
    ????

  4. 5 próbálkozás után delete!Semmit nem ér szerintem.


Add a Comment