fbpx Skip to content

Az eszköz egy egyszerű, (mondhatni puritán) karton dobozban érkezik meg hozzánk, de a doboz tartalma is hasonló. Megtaláljuk benne magát a Mi Band 2 fő egységét, az anti-allergén szilikon pántot, és a töltő kábelt magát, amit bármely USB kimenetű töltő egységhez, vagy számítógéphez csatlakoztathatunk.

img_4941

A felsoroltakon kívül van még egy rövid útmutató is mellékelve, képekkel és szöveggel. A képekből kivehető pár szükséges információ, mint például az eszköz töltésének módja, vagy az, hogy a fő egységet hogyan tudjuk belehelyezni a szilikon csuklópántba, de mivel a leírás a kínai Mandarin nyelven íródott, ennek ennél több hasznát nem vesszük.

A Mi Band 2 “agya” maga egy IP67-es szabvány szerint legyártott, fekete színű, hengeres eszköz, ami mindent tartalmaz, ami a funkciók működéséhez szükséges. Feketére eloxált külseje strapabíró, és egyúttal letisztult, elegáns megjelenést kölcsönöz neki. A már említett IP67-es szabványnak való megfelelés pedig abban segít, hogy a Mi Band-ünk fröcsenő víz, és por ellen teljesen védett legyen, de ez még nem minden. Meg sem kottyan neki a bőrünkről kipárolgó izzadtság, bármilyen olaj, vagy egyéb korróziót okozó anyag. Emiatt tusolás, vagy kézmosás közben sem kell például levennünk a csuklónkról.

A tetején található egy pici OLED kijelző, amely különböző információk megjelenítésére szolgál. Láthatjuk itt a pontos időn túl a megtett lépések számát, a távolságot, az elégetett kalóriamennyiséget, a pillanatnyi pulzusszámunkat, és az akkumulátor töltöttségi szintjét.

img_4942

A kijelző egy egybefüggő üveg felület alatt található, így szinte csak akkor látszik, amikor épp szükség van rá. A fényerő közepesnek mondható, de sajnos nem állítható. Éjszaka ugyan nem süti ki a szemünket, ha rá pillantunk, de erős napsütésben már nehezebben olvasható.

Az egyes funkciók megjelenítésében és elérésében egy kapacitív gomb van segítségünkre, de az idő és dátum gyors elérésére a beépített gyorsulásmérő is használható: akár csak az Apple Watch esetében, ha karunkat magunk elé fordítjuk, vagy megdöntjük, a kijelző felkapcsol, és megjelenik az információ. Az aljában kapott helyet a pulzust érzékelő szenzor. Jól végzi a dolgát, de pontossága elmarad némileg egy erre kihegyezett sport vagy egészségügyi mérő eszközöktől. Összevetve egy Polar pulzusmérő órával, és egy Omron vérnyomás mérővel, esetenként átlagosan 5-10 bpm eltérés is lehet.

A hozzá kapott karpánt is átesett némi változtatáson. Az első generációs modellnél tapasztalt problémát az anyag feszességével, és kialakításával kiküszöbölték. Most már sokkal pontosabban ül a szenzoros egység a helyére, nem kell attól tartanunk, hogy egy véletlen mozdulat során kiesik belőle.

img_4943

Az eszköz aktiválása, és használatba vétele nem bonyolult művelet. Az App Store-ból kikeresett Mi Fit alkalmazást kell letöltenünk, majd létrehoznunk egy felhasználói fiókot, amivel bejelentkezve már csak a telefonunk és a Mi Band párosítása marad hátra. Az app maga kényelmes, egyszerű kezelni, és amennyiben nincs folyamatos Bluetooth-kapcsolat, akkor a következő bekapcsoláskor azonnal szinkronizálja az adatokat.

Funkciókból hosszú a lista.

Képes bejövő hívás, szöveges üzenet miatti rezgéses értesítésre, és az értesítés fajtáját is megjeleníti a beépített kijelzőn egy piktogramként. Továbbfejlesztett algoritmusokat és szenzorokat használ a pillanatnyi pulzusméréshez, és a lépésszámláláshoz, így pontosabb képet kaphatunk ezekről a Mi Band 2 segítségével. A pulzusunk és a mozgásunk figyelésével pontosan tudja, mikor kezdtük meg az edzésünket, vagy épp mikor feküdtünk le aludni. Ilyen esetben azonnal mérni kezdi a mozgásunk, vagy a pihenésünk adatait, amit az adott tevékenység után az alkalmazásban vissza is nézhetünk napi, heti, vagy havi lebontásban. Egyúttal az is beállítható, hogy alvás közben is figyelje pulzusunkat. Így sajnos valamivel jobban merül, de cserébe pontosabb, alvással kapcsolatos értékeket kaphatunk. Természetesen ébresztő funkció is a rendelkezésünkre áll.

Plusz pont, hogy a beállított időpontban akkor is jelez, ha épp nincs összekapcsolva a telefonunkkal, így nem kell aggódnunk azon, hogy elalszunk-e. A rezgések minden esetben kellően erőteljesek.

Természetesen akkor is jelez, ha érzékeli, hogy hosszabb ideje egy helyben ülünk, és nem végeztünk komolyabb mozgást, tehát itt az ideje egy rövidebb szünetnek. 🙂

img_4935

A 10 gramm alatti Mi Band 2 energiaellátásáról egy 70mAh kapacitású LiPo akkumulátor gondoskodik. Ezt a kéthetes teszt időszak alatt, sűrű nyomkodás mellett sem sikerült lemeríteni, így elmondhatjuk, hogy bár az előző generációkhoz képest már nem hozza a közel 1 hónapos használati időt, de 2-2,5 hét minden gond nélkül elérhető. Az ára 15.990Ft és megvásárolható a SzifonStore-ban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Srácok, ez most komoly? $29.99 = 15.990Ft?

  2. “de mivel a leírás a kínai Mandarin nyelven íródott, ennek ennél több hasznát nem vesszük.” – dehogynem, amennyiben a készülékünkön fel van telepítve a Google Fordító app, ami fénykép alapján is tud fordítani, sőt még élő kameraképet is. Vagy az is jó, ha tudunk egy kicsit kínaiul. 🙂

    @adam03108: 30 USD + ÁFA + 1 év garancia + árrés (ami fedezi az üzlet fenntartási költségeit és némi haszon, hogy megérje ezt csinálni) = 15.990 Ft.

  3. 3 hónapja használom,nekem be vált. bejövő hívásnál sokallom a 3mp,mire el kezd rezegni,és a szinkronizáció is elég lassú. viszont alvást tud figyelni,iWatch gondolom este töltőn van ????

  4. Nekem ez már bumszli, az előzőt viszont kedveltem. Annak két baja volt, az egyik hogy nem vízálló, a másik, hogy csak bejövő híváskor rezgett, egyéb bejövő üzenet esetén nem. Ez utóbbit bármikor beletehették volna, de így könnyebb eladni a Band kettőt.

    Számomra egy karkötő legyen vagy nagyon kicsi és puritán, vagy nagy és komoly funkcionalitású. A Mi Band 2 pont egyik sem.

  5. Korábban használtam az első generációs miband et. Szerintem nagyon kis egyszerű készülék , jó alkalmazással. A szíj elment , de nekem 4 hónap alatt elszakadt (persze cserélhető volt) . Ár-érték arányban nagyon meg voltam vele elégedve . A minősége is jó , így azt tudom mondani , hogy az olcsóbb eszközök közül abszolút a legjobb volt. Ráadásul most, hogy még kis kijelzője is van benne van egy elfogadhatónak mondható pulzus mérő nagyon jó. Apple watch mellett nincs sok értelme megrendelni , de aki nem vett még okos kiegészítőt , annak első barátkozásnak szerintem tökéletes. Az ára meg mit ne mondjak , ha egy eredeti töltőkábel 10 e ft akkor sztem a 15 e egy ilyen kütyüért instant get .

  6. @BoRRoNeo az első is vízálló volt

  7. Nagyon jó ki készülék, én még drágábban, rendeltem Kínából, mondjuk olcsóbban, mint a szifonstore 😛

    A vízállóságáról annyit, hogy volt már olyan aki benne ült a vele a termálvízbe, s még működik neki, én ezt azért nem javasolnám, mondjuk véletlenül az 1S-el én is eljátszottam, az is köszöni szépen jól van.

    Aki sokkalja az árat, meg azt hogy magyar garanciája van, az rendeljen nyugodtan Kínából! Általában megjön! Vám nem volt, az én esetemben, nem tudom, hogy szerencsés voltam, vagy az zavarta be a rendszert, hogy a Kínai küldő lendületből ráírta. hogy Gift, meg hogy 7USD az értéke. Aki nem akar vagy meg az meg keresgéljen a magyar Tech oldalak fórumain, az apróhirdetések között, ott is akad, hivatalos garancia, számla természetesen nincsen rá.

  8. Az egy jo volt bar en hamar letettem mert lepesszamlalo miatt vettem meg,csak hat a fogmosas mar egy komoly lepes szamot generalt:)

  9. Sziasztok
    Most tervezek venni egy ilyen eszközt és a kérdésem az lenne, hogy a hívófél azonosítót kiírja e. Neten keresgettem és azt láttam, hogy androidos eszközzel ki lehet íratni, viszont IOS verziós videót nem találtam. Állítólag a 2.2.9-es verziótól már van lehetőség a hívó azonosításra. Valakinek esetleg tapasztalata van erről?

  10. Sziasztok!
    Most vettem egyet. Nehezen bár, de vettem az akadályt, telepítettem a programot, beállítottam mindent. Egy dolgot nem találok: Hol tudom beállítani az okos-ébresztést, tehát azt, hogy a megadott idő előtti fél órában akkor keltsen fel, amikor éber vagyok. Megköszönném, ha válaszolnátok. Remélem nem az a válasz, hogy azt csak androiddal tudja, mert akkor lehidalok. Előre is köszi!

  11. Sziasztok!
    Ismerősöm kapott egy ilyen kütyüt, de eddig csak a bosszankodásig jutott(unk) vele. Se az ő iPhone-ja, se az enyém nem látja a karkötőt. Az enyémmel csak kicsit próbáltuk (és csak az iPhone saját beállításai között, mert nincs MiFit fiókom), egyáltalán nem jelezte az eszközt. Ami ennél is furcsább, hogy az övé (5S) viszont néha látja, néha nem, mindenféle rendszer nélkül. Sajnos hiába látja azonban, mert párosítani akkor sem tudja, az app mindenféle bővebb magyarázat nélkül elutasítja.
    Ennyiből simán mondanám, hogy rossz a darab és küldjék vissza cserére, de az androidos készülékek viszont pár másodperc alatt felismerik és látják. Minden próbálkozásra. (Párosítani nem próbálták, mert akkor ugye hozzákötődik a band az adott accounthoz.)
    Ami fura, hogy a neten található leírások alapján 4.0 BT van benne, de a doboz 4.2-t ír. Az én telefonomban elvileg az van, szóval látnom kéne, de mégsem. Szóval nagy-nagy katyvasz az egész. Vannak még X-aktás momentumok a sztoriban, de azok még megmagyarázhatatlanabbak…
    Bárkinek bármi ötlete?

  12. Sziasztok!
    A segítségetek szeretném kérni. Tegnap óta nem rezeg a karkötőm (Mi Band 2) sem hívásra sem bármilyen üzenetre az ikont mutatja gyönyörűen de azon kívül semmi. Próbáltam már leválasztani majd újra csatlakoztatni, a telefonom újra indításával (Iphone 7 Ios11), a hivatalos app. “újrarakásával” de eddig semmi eredmény. Van valamilyen ötletetek hogy mi lehet a baj?
    Előre is köszönöm a válaszokat!


Add a Comment