fbpx Skip to content

Az elmúlt napokban több olvasónknak is feltűnt, hogy egyes HÉV járatokon elérhető a “HEV-WiFi”.

hev

Úgy tűnik, hogy a BKV az utóbbi időben elkezdte tesztelni a járművein az ingyenes internet hozzáférést. Ezzel kapcsolatban azonban sokat még nem tudunk, igazából a Ti véleményetekre lennénk kíváncsiak.

Természetesen kérdeztük a BKK-t a részletekről, akik továbbították a kérdéseinket az illetékes BKV-nak, de tőlük cikkünk megjelenéséig még nem kaptunk választ arra, hogy mely HÉV-szerelvényeken érhető el ez a szolgáltatás, illetve bővíteni akarják-e metróra, vagy villamosra, esetleg buszokra is. Külföldön számos országban nem mobilinternet van a metrókon, hanem Wi-Fi-vel oldották meg az internet elérést. Itthon egyébként előrébb járunk, mivel nálunk gyors LTE hálózat is van a metrókon.

14494838_10154566485803827_406991532569733428_n

Ti mit tapasztaltatok? Találkoztatok már a HEV-WiFi-vel? 

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Ez nem egy teszt. Van 3 darab felújított “kocsi”, nem teljes szerelvény, amin van mobiltöltési lehetőség, légkondi és ingyenes wifi. Az volt a terv, hogy az összes szerelvényt ilyenre építik át, de végül maradt ez a 3 kocsi, többre nincs pénz, nyilván kell valami újabb kétezer fős községbe egy új tízezres stadion.
    Amúgy a Szentendrei HÉV vonalán üzemel.

  2. igen, a H5 vonalán van összesen 3 ilyen kocsi, mindig együtt mennek… iszonyat rondák, tiszta KGST feeling…

  3. @Tamas Kaszala: Látom fóbiás vagy…. nem bírod ki….

    És ha migrikre ment el a lóvé az nem zavarna? (Tavaly BKV buszokkal hordták a migriket mikor elindult a Nagy Menetelés.)

  4. Nem fóbiás, csak tisztán lát 🙂 A politikát amúgy jobb lenne kihagyni a posztok alatt, de ha már itt tartunk akkor szerintem migránsok, stadionok és Wi-Fi helyett lehetne költeni a pénzt a kórházakra esetleg, de ízlések és pofonok, kinek mi a létfontosságú.

  5. Csak ebbe a 3 kocsiba lett beszerelve, LTE antenna a középső kocsin. ( én szereltem az egészet)

  6. T. Fiúk, Lányok!
    A BKK és a BKV, valamint a megalakult BHÉV nem ugyanazon cégek. Ugyan következetesen össze van mosva állandóan minden közösségi közlekedés Budapesten, hogy az átlagpolgár még véletlenül se tudjon kiigazodni a nagy kavarásban, én most röviden tömören leírnám. Hátha egy-két utas tisztán lát majd.
    A főváros megbízta a BKK-t, hogy szervezze meg a budapesti közlekedést, így eredetileg bekebeleztek minden olyan területet, melynek valamennyi köze van a városhatárokon belüli és az agglomerációs közlekedési rendszerhez. Majd túl nagynak láttk, és a Budapest Közút megint kivált, így a BKK-nál maradt a közösségi közlekedés szervezése és lebonyolítása, DE! a BKK-nak nincsenek tömegközlekedési járművei. Ezért megbízott több Szolgáltatót: BKV Zrt., VT-Arriva Kft., Volánbusz Zrt. és a nemrég kirúgott T&J Busz Projekt Kft. (övék a 25 hibrid Volvo). A vaskerekes ágazatokat (metró, HÉV, fogas, villamos, sikló) a BKV Zrt. adta 100% arányban, mert azok infrastruktúrája rendkívül költséges, ezen okok miatt a trolibuszok is csak a BKV Zrt. tulajdonai. Az autóbuszoknál azonban más a helyzet. Hosszan lehetne részletezni, most ez nem tartozik ide.
    A HÉV Üzemigazgatóság egy az egyben kiválik a BKV Zrt-ből egy év eleji határozat miatt. A B(udapest)HÉV Zrt. egy évig jogutódja lesz az üzemigazgatóságnak, utána önállő szervezet.
    Ha kérdésetek van, inkább közvetlenül a jármű üzemeltetőjét keressétek, és ne a vízfejet, ami semmit sem tud (BKK). A BKV Zrt.-nél van sajtóosztály, inkább velük vegyétek fel a kapcsolatot. A projekt egyébként egy éves. http://index.hu/belfold/budapest/2015/10/20/szuperhev/
    Ne keverjétek. A BKV nem egyenlő a BKK-val.

  7. @Balazs Pali:
    Dehogy vagyok fobias. Csak nem szeretem latni, hogy ertelmetlen dolgokra koltik az adofizetok penzet.
    Politika meg erdektelen a szamomra. Csakugy, mint az altalad emlitett migransok. Es meg en vagyok fobias…

  8. Sziasztok.
    én már nem élek budapesten de a múltkor amikor mentünk a repülőtérre egy éjszakai járattal ( bpxv főtéren száltunk fel) és az első bejárat melletti ülésnél megláttam a wifi jelet az ablakra ragasztva és ezért megnéztem. és be is léptem a wifi re, valami adatokat megkellett adnom és azthiszem 20 vagy 60 perc wifit kaptam.

    erről senki sem hallott?


Add a Comment