fbpx Skip to content

Várható volt, hogy az Apple szép lassan elindítja az új készülékek reklámkampányát is. Érdekes, hogy sehol, egyetlen snittben sem említik meg a konkurens cég “égő” készülékeit.

screen-shot-2016-09-22-at-10-55-31

A legújabb reklámokban az iPhone 7 vízálló képességét, kameráját, valamint az Apple Watch Series 2-t mutatják be. Ezeken felül pedig megjelent egy Apple Music reklám is, ami nekem most kifejezetten tetszik. Nézzétek meg a videókat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. Hm ! A reklámok jók nagyon DE ha nem válalnak garanciát a beázásra akkor miért csinálnak ilyen reklámokat? Ez egy kicsit nagyon ellentmondásos !

  2. @mrisz: Ha csak zivatarban használod, sosem fog beázni, hiszen azt lefedi az IP67 minősítés (direkt túl van biztosítva). Azonban nem bátorítanak arra egyik reklámban sem, hogy ússz vagy búvárkodj vele, mivel az már nem rendeltetésszerű használat. Ekkor már lehet baja, és ezt a vízkárt nem javítják garanciában.

  3. El nem tudom képzelni,hogy telefonnal menjek ,a víz alá.

  4. @rgbx: ha eddig nem figyeltel volna az  kijelentette,hogy semilyen viz kar eseten sem el a garancia ! Es a condomon is ra van irva,hogy nem 100% biztonsagos . Szoval ne okoskodj xd . Minek reklamoznak igy iPhonet ha nem valal garanciat .

  5. @mrisz: Vízkár = a készülék nyomtatott áramköréig bejut a víz. Ez esőnél, zivatarnál, monszunnál 100%-ig nem történik meg az IP67 minősítés miatt. Ha búvárkodsz vele, akkor van esély rá, hogy megtörténik (mondjuk 10-20%), és akkor no gari. Olyan nehéz ezt megérteni?

  6. @rgbx: nem tehetsz rola genetikailag vagy hulye xd. Nem tudod megerteni ,hogy az  kijelentette ,hogy ha az esotol is beazna akkor sem garancialis a keszulek . Ok okozat ha te azt mondod ,hogy 100% akkor lenne ra garancia de egy a gond ,hogy te egy senki vagy az  hoz kepest es nem ok allitjak a 100% eso allosagot hanem te xd . Ha az  jelentene ki igy ahogy te akkor garanciat is kellene vallalni ugyanis barmennyire is hihetetlen szamodra de semmi sem biztos ezen a bolygon csak a halal. Es ha te mast alitasz akkor te vagy az isten . Marpedig en benned nem hiszek baratocskam xd xd xd.

  7. @mrisz: “es nem ok allitjak a 100% eso allosagot hanem te xd”
    az Apple az alábbiakat állítja:
    “Az iPhone 7, valamint az iPhone 7 Plus készülék por-, cseppálló és vízlepergető. A vizsgálatokat kontrollált laboratóriumi körülmények között végezték, és a készülék az IEC 60529-es szabvány szerint IP67-es besorolású.”
    http://www.apple.com/hu/iphone-7/specs/

    IP67:
    6: Teljes mértékben védett por ellen
    7: Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig)
    https://hu.wikipedia.org/wiki/IP-védettség

  8. Hello J ! En ezt leg elso irasotok alkalmaval is felfogtam . Mindenesetre meg egyszer mondom csak a halal a biztos . Egyebkent vissza terve az alap problemamra azert te is erzed az ellentmondast abban hogy felhivja valamire az  a figyelmet es ugyanazon felhivas elentetet veti be a reklamba nekem ez nem terszik en csak ennyit kozoltem itt az emberekkel . Ez olyan mint a papok akik vizet predikalnak de bort isznak es akkor mar ne is emlitsem mit
    Jelent szamukra egy ministrans fiu xd .

  9. @mrisz: “ugyanazon felhivas elentetet veti be a reklamba”
    nem értem, mire gondolsz, egyik reklámban sem látni olyat, hogy vízbe tenné a készüléket, belemerítve. én csak spriccelő locsolót és esőcseppeket látok. a reklámban is az írja, hogy water-resistant, nem pedig azt, hogy waterproof. a waterproof to 50m jelzőt az Apple Watch Series 2 esetén említik csak.

  10. Az apple watch reklamban az uszos jeleneteknel mutat adatokat a kijelzo egybol amikor kiemeli a vizbol vagy talan akkor is, amikor viz alatt van az ora. De vilagit az ora a vizelenito mikrofonbol-kikohogi-a-vizet funkcio megnyomasa nelkul. Akkor hogy is van ez? Lehet tudni hogy mik mukodnek az oran az uszas appban vagy altalaban vizes korulmenyek kozott?

  11. Oke, youtube a baratunk, de azert szivesen olvasok itt is tapasztalatokat. 😉

  12. @mrisz: Végigvezetném akkor logikai sorrendben. Minden tömítésnek egy adott nyomásig van hitelesítése. Ez azt jelenti, hogy van egy víznyomás, aminek már nem tud ellenállni, ezért elkezd átszivárogni. Amíg ezt a határnyomást el nem éri, addig viszont vízzáró elemként viselkedik. Az IP67 minősítést és a megfelelőségi kritériumokat nem én találtam ki, nem is az Apple, hanem egy európai bizottság. Az Apple azt állítja, hogy elvégezték az abban leírt teszteket, és azt találták, hogy megfelel az IP67-nek, azaz a készülékház tömítései akár egy enyhébb víznyomást is kibírnak rövidebb ideig. Az esőnél gyakorlatilag elhanyagolható a víznyomás, ezért nemcsak a reklámokban, de a valóságban sem lesz baja tőle a készüléknek. Még akkor sem, ha gyári hibás valamelyik tömítés, mert túl van biztosítva. Szóval gyakorlatilag 100% nem lesz baja egy vadiúj iPhone 7-nek az esőtől. Ha baja lesz, az csak attól lehet, hogy nem esőben használták, hanem konkrétan vízbe ejtették és ott hagyták egy időre, utána pedig nem tisztították ki elég alaposan (ultrahangos tisztító, tömítésszett-csere, új víztaszító bevonat). Ha én gyártanám a telefont, erre én sem vállalnék garanciát, de a gyári esőállóságra igen, és az Apple által megadott IP67 pont erre utaló garancia. Ez a védelem persze idővel magától is csökken, de az Apple-t ismerve legalább 5 évig nem kell félni az esőben beázástól bármilyen klímában is volt használva a telefon, ha közben egyszer sem volt vízbe ejtve vagy avatatlan kezek által szétszedve, illetve senki nem ült rá, és hajlította meg.
    Szóval ha úgy tetszik, a 100% esőállóság egy átmeneti állapot, ahogy az entrópia is növekszik, az iPhone-ok meg idővel beáznak. Ámen. Vagyis ikszdé.

    @Jadeye: Köszönöm.


Add a Comment