fbpx Skip to content

Az Instagram Snapchat klónja, a Stories nagy népszerűségnek örvend, bár semmi hivatalos információnk nincsen még, hogy naponta hány aktív felhasználója van. A környezetben azt látom, hogy olyanok is aktívan használják, akik a Snapchatet messziről elkerülték, vagy alig használták – ahogy jómagam is.

instagram-stories-cover

Snapchaten ugyebár nem vesz fel minden fűt, fát az ember ismerősnek, egyrészt sokszor nem is tudjuk az illető felhasználóját, másrészt ott nem tudjuk megnézni mennyire érdemes követni. Instagram esetén azért sokkal szabadabban követünk be ismeretleneket, akár pár jól sikerült kép alapján. A sok követett felhasználóval csak egy gond van, a Storiesban is megjelennek és ettől ez az új funkció kicsit élvezhetetlen lesz. A legtöbb embert a falára feltöltött minőségi tartalom miatt követek Instagramon és nem a teljesen érdektelen Story-ja miatt.

A Stories bemutatásakor az Instagram egyből közzé is tette, hogyan kell egyesek elől elrejteni a saját Story-nkat, viszont arról egy szót sem ejtettek, hogyan is lehet valaki másét elrejteni. Szerencsére erre is van megoldás.

Saját Story elrejtése mások elől

Két lehetőségünk is van egyes emberek elől elrejteni a saját Story-nkat. Az egyik az, amikor az adott felhasználó adatlapján a jobb felső sarokban található három pöttyös gombnál rejtjük el a saját ilyen jellegű tartalmainkat (a normális megosztásokra ez nem lesz hatással). Az elrejtés itt ugyanúgy ki is kapcsolható.

hide-instagram-story-from-others

Az elrejtés másik módja a saját profilunkon lehetséges, ott is a beállítások fogaskerekes ikonjára nyomva a Story beállítások alatt láthatunk egy listát, aminek az elején azok szerepelnek, akik elől már elrejtettük, utána pedig az összes követőnk jön. A kis pipa segítségével lehet az elrejtést ki- és bekapcsolni.

hide-story-on-instagram

Mások Story-jának elrejtése

Ezt a funkciót hiába fogjátok keresni a felhasználó profilján vagy a beállításokban valahol, ez csak a hírfolyam tetején érhető el. Keressétek meg legfelül annak a felhasználónak a kis kerek képét, akinek a Story-ját már nagyon unjátok, nyomjatok rá hosszan, hogy alul megjelenjen az elrejtés opció. Nem fognak teljesen eltűnni ezeknek az embereknek az ilyesfajta megosztásai, csupán némítva lesznek és a sor végére kerülnek, ahonnan ugyanúgy megtekinthetőek, mint a felhasználó profiljáról – csak így mostantól nem kerülnek előre a listában, és a Story-k lapozgatása közben még a sor végén se fognak megnyílni, csak ha külön rányomunk.

hide-other-instagram-story

Azt hiszem, számomra eljött annak az ideje, hogy átnézzem, kit és miért követek és akik nem kellenek, azok mennek a kukába, a többieknél meg megválogatom, kinek a Story-ja izgalmas és kit érdemesebb inkább elrejteni.

Te hány embert fogsz így elrejteni?

[appstore id=”389801252″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. az egesz sztorit nem lehet valahogy eltuntetni? tokeletesen feleslegesnek erzem.


Add a Comment