fbpx Skip to content

Az iPhone 7 bemutató eseményén nemcsak a Pokémon GO kapott nagy hangsúlyt, hanem a másik Nintendo-legenda, a Super Mario is, ugyanis hamarosan végre iOS-en is játszhatunk kedvenc, bajszos hősünkkel.

super-mario-run-cover

Évek óta lehet arról hallani, hogy a Nintendo belép a mobiljátékok piacára, de eddig ez csak pletyka volt. A szeptember 7-i eseményen Mijamoto Sigeru, a Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Star Fox sorozatok egyik alkotója lerántotta a leplet az első igazi Mario játékról, ami megjelenik iOS-re: a Super Mario Run-ról.

super-mario-run-1 super-mario-run-2 super-mario-run-3

A fejlesztők sokáig ódzkodtak attól, hogy mobilra is megcsinálják a Mario sorozatot, mert úgy gondolták, a játék irányítása nem lenne megfelelő érintőkijelzőn. A játék nevének végén a Run már előre jelzi, hogy bizony ne valamelyik klasszikus részre számítsunk, hanem egy új, direkt mobilra kitalált verzióra.

Ebben a játékban Mario automatikus halad előre (jobbra a kijelzőn) és nekünk csak akár egy ujjal kell irányítanunk, hogy mikor ugorjon. Tökéletes lesz majd buszon kapaszkodás közben ezzel a Super Mario Run-nal játszani, de jelenleg számomra egy kicsit csalódás is, hogy csak ennyi az irányítás. Aztán persze lehet, pozitívan fogok csalódni az egészben.

A Super Mario Run megjelenésére még sajnos sokat kell várnunk, ugyanis valamikor decemberben fog csak megérkezni, és noha ingyenes lesz, ettől függetlenül lesz benne (bőven) alkalmazáson belül vásárlás. Remélhetőleg ezek inkább csak a gyorsabb haladást fogják segíteni és nem korlátozzák majd a játékélményt.

Érdekes módon az App Store-ban mostantól akár fel is iratkozhatunk arra, hogy értesítést kapjunk, ha egy játék megjelenik és persze az első ilyen játék a Super Mario Run.

Örülsz neki, hogy végre lesz hivatalos Mario játék iOS-en?

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. “”””Örülsz neki, hogy végre lesz hivatalos Mario játék iOS-en?””””

    50 éve még örültem volna neki…. akkor voltam 2 1/2 éves…. ma már kevésbé…… ma az új telefonomnak örülök… megérkezett, dolgozik, IPhone 7 128GB matt fekete… :-)))))

  2. F1 (2016) mikor jön, vagy az csak kacsa volt?

  3. @Balazs Pali:
    Gratula hozzá! Szerezzen sok örömet! Nincs annál jobb érzés, mint amikor szedi le az ember egy új iPhone-ról a fóliát…
    Irigyellek. 🙂

  4. Amúgy nem tudom miért kellett ezt ennyire beharangozni ha csak decemberben jön. Meg ez a feliratkozás… Mintha elfogyna a játék.

  5. Én még a classicnak is örülnék, az halhatatlan, legalabbis a 30-as generációnak.

  6. Jó lenne benne egy olyan játékmód amit lehet rendes kontrollerrel normális Mario-ként játszani. Ettől még maradhatna egyérintős RUN mód is. Ez így nem sokat fog érni, nem tudom mennyire lesz szórakoztató. Kb. flappy bird (talán ez volt amiért mindenki megőrült) szintű lesz a játék így. Na meg, értem én, nem kis dolog, hogy a nagy Nintendo lefeküdt az Apple-nek, de azért nem hiszem, hogy ez akkor hír volt, hogy külön blokkot érdemelt a keynote-on.

  7. @taky1974: Köszönöm jókívánságaidat 🙂 Ám lehet csalódást okozok, a dobozt ki sem bontva mentem üveget rátetetni, és a kicsomagolás ceremóniáját ráhagytam Tomira, a telefonosra… :-))) Én a pult túloldaláról passzív szemlélőként vettem részt ezen nemes cselekedetben :-))) Igaz Tomi akkurátus ember, minden munkafázist, kezdve a doboz kibontásától, az üveg lesimításáig precízen dokumentált a saját telefonjával :-))))

  8. iphone 5 -ön sajnos nem fog futni. Legalábbis az írta ki a feliratkozásnál hogy nem támogatott készülék . Nem is értem mert sokkal komolyabb játékok elfutnak i5-ön. Szerencsére az ipad mini 3 al nem dobta ezt az üzenetet.

  9. A keynote óta fenn van az appstore-on (mármint, hogy fel lehet iratkozni), érdekes, hogy ebből csak most lett hír.
    Egyébként engem valahogy nem tablettáz meg egy 30 éves játék, bár nyilván kipróbálom, de már a Raymannél sem értettem, hogy miért kellett lebutítani az amúgy sem bonyolult játékot. Személy szerint engem idegesít, hogy egyfolytában fut és nem tudok megállni a platform szélén. Miből tartott volna a jobbra/balra gomb, plusz ugrás?

  10. Egy Zeldának vagy Metroidnak sokkal jobban tudnék örülni. Addig marad a Wii.

  11. @Kovács Péter: Azért mégis csak egy játéktörténeti klasszikusról van szó, akik eddig határozottan ellenálltak bármiféle mobilos megjelenésnek. Ez azért egy elég nagy dolog. És ezerszer inkább ez, minthogy valamelyik vezetőjük megint nekiálljon karaokezni a színpadon ????


Add a Comment