Bérelj iPadet, MacBook Pro-t, iMac-et, Apple gépet olcsón

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hazánkban sajnos kevés lehetőségünk volt eddig, hogy kipróbáljuk egy-egy új gépet. Azonban mostantól ha szükségünk van valamilyen Apple termékre, akkor könnyedén bérelhetünk a Stylebolttól!

img_0035

A héten Londonban fogjuk tesztelni az iPhone 7-et, így többek között két eszközre is szükségem van az utazáshoz. Egyrészt egy laptopra, másrészt egy iPhone-ra. Így mikor pár hete szóltak a Stylebolttól hogy van ilyen lehetőség, rögtön gondoltam, hogy ehhez az utazáshoz ideális lesz.

@Dani kolléga korábban már kipróbálta tőlük a 12″-es MacBookot, mert kíváncsi volt, hogy az új gép elegendő lenne-e a munkájához, én pedig most a londoni utamhoz vittem azt magammal.

@danikorpai

Számomra az elmúlt időben egyre inkább kecsegtetővé vált a 12″-es MacBook, mert úgy éreztem, hogy a 15-ös Retina MacBook Pro meglehetősen nehéz a mindennapi állandó hurcolászáshoz a városon belül. Azonban nem voltam benne biztos, hogy elég lenne-e a hardver a mindennapi feladataimhoz, illetve hogy hozzá tudnék-e szokni egy ilyen kicsi kijelzőhöz. Nyilván ilyen kockázatokkal az ember nem vesz meg egy közel félmilliós gépet azért, hogy utána ha nem tetszik, el kelljen adnia és mindezzel a folyamattal napokat töltsön el (gépek közötti költözés, beállítás, adás-vétel, stb.).

Számomra ezért volt rendkívül kecsegetető, mikor hallottam erről az opcióról, hogy egy hétig ki tudom próbálni a kis MacBookot. Így megbizonyosodtam róla, hogy bár a hardver némi korlátozásokkal ugyan, de alapvetően elég volt, azonban a kijelző számomra rendkívül kicsi és egyhuzamban, körülbelül 2-3 órán át tudtam csak használni, utána viszont sajnos rendkívül kellemetlen volt ilyen kis felületen dolgozni. Tehát egész napos használatra nem ideális a számomra. Nagyon sok kételyem volt még az új billentyűzet és trackpad felől is, amelyek – mint utólag kiderült –, teljesen alaptalanok voltak. Bár a billentyűzetet körülbelül egy napig kellett szoknom, utána sokkal kényelmesebb volt a használata, mint az Apple régi billentyűzetei esetén.

img_0056

@admin

Jelenleg egy 15-ös Retina MacBook Pro-val dolgozom, ami sajnos nem fér el még a repülőn sem kinyitva. Ez alapjában véve nem lenne gond, de én ezen dolgozom és a repülőn bőven van időm cikket írni. A legutóbb, az iPhone 6s rajtnál is egy 12″-es MacBookot használtam utazásnál és olyannyira bevált a kicsi, könnyű gép, hogy idén is ebben gondolkoztam. Ebben lett most segítségemre a Stylebolt, akitől 1 hétre, kedvező áron kaptam egy kicsi Retina MacBookot.

A másik problémám a készülékem garanciális ügyintézése. Jelenleg rettentően merül az iPhone 6s-em, szinte biztosra veszem, hogy valami hardveres problémája van, szeretném elvinni garanciára. Természetesen az Apple nem ad cserekészüléket, így ideális lenne a 6s-em addig leadni, ameddig külföldön vagyok az iPhone 7 miatt. Természetesen az iPhone 7 megvétele után is elvihetném a készüléket garanciális javításra, sajnos azonban addig lejár a garanciám. Így értelemszerűen egy iPhone-ra is szükségem van, akkor pedig már egy akkumulátor időben is jobb iPhone SE-vel szemeztem. A srácoktól így kértem egy SE-t is, amivel nekivághattam az útnak.

Röviden a bérlés sok szempontból is ideális lehet, egyrészt, ha valamit ki szeretnénk próbálni, másrészt, ha csere készülékre van szükségünk, harmadrészt pedig, ha esetleg utazáshoz kellene egy iPad, vagy egy hordozható laptop. A Stylebolt.hu-n megtaláljátok a bérléssel kapcsolatos információkat, érdemes őket felhívni, ha kérdésetek van.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!