fbpx Skip to content

Jó ideje már az Apple eredeti akkumulátoros tokját használom az iPhone 6s-en, mivel egy ideje akkumulátor gondokkal küszködtem, és sajnos számomra a készülék akkumulátor ideje nem elég.

IMG_8078

Nekem ez a tok vált be a legjobban, így megörültem, hogy a kisebb iPhone szériára is érkezett akkumulátoros tok + tárhely a SzifonStore-ba, ezeket próbáltam ki, néztem meg, menyire jók a mindennapokban.

Külső akkumulátora a legtöbb iPhone tulajdonosoknak van. Ebből számtalan elérhető, mi is jópárat teszteltünk már. Az akkumulátoros tok azonban teljesen más, mivel ugye folyamatosan a készüléken van. Ehhez picit hozzá is kell szokni, mert elsőre ugye nagyobb lesz tőle az iPhone, esetleg más csatlakozóval kell tölteni, és így tovább…

A mophie-tól kétféle akkumulátor tokot kaptunk. Az egyik csak tölt, a másik azonban rendelkezik 32GB-os tárhellyel is.

A mophie space pack lényegében egy 1.700mAh-s akkumulátoros tok, de külön tárhelyet is kapott. A hátoldalán egy kapcsolóval találkozhatunk, amivel ki-be kapcsolhatjuk a töltést. Az egész készüléket bele kell helyeznünk, így extra védelmet is biztosít. A kapcsoló mellett a LED-ek segítségével láthatjuk, hogy a tok akkumulátora mennyire van feltöltve, illetve a hozzá kapott mikro-USB kábellel tudjuk tölteni.

IMG_8083

Alapjában véve a toktól nem lesz sokkal nehezebb a készülékünk, a gombok jól elérhetőek maradnak, kényelmesen megnyomhatóak, az 1.700mAh pedig pont arra elég, hogy egyszer feltölthessük vele az iPhone-t. Ahogy már említettem, a space pack plus rendelkezik 32GB tárhellyel is, így egy alkalmazás segítségével ezt is kihasználhatjuk.

IMG_2511 IMG_2513

A mophie space alkalmazás segítségével fotókat, videókat, zenéket, dokumentumokat tárolhatunk az akkumulátoros tokon. Természetesen ne várjunk csodára, sajnos az Apple korlátozásai miatt lényegében csak ugyanúgy használhatjuk, mint bármelyik másik külső tárhelyet. Fotóinkat menthetjük rá, vagy éppen videókat másolhatunk, de a Zene alkalmazásból nem tudjuk átmásolni a zenéinket, csak külön feltölteni ide.

Természetesen dokumentumokra kényelmesen használható, illetve más alkalmazások is hozzáférhetnek ehhez a tárhelyhez, ami fontos szempont. Az alkalmazás mutatja az akkumulátor töltöttséget is, illetve külön jelszóval védhetjük az adatainkat.

Az alkalmazáson belül találunk egy Wi-Fi ikont is, ami arra szolgál, hogy a tokon lévő adatokat elérjük számítógépünkről is. Ehhez csupán ugyanazon a Wi-Fi-n kell lennünk és követnünk az utasításokat is. Így egyébként másolhatunk is a tárhelyre, de ezt akár a kábel segítségével is megtehetjük.

A mophie juice pack plus tulajdonképpen a space pack kistestvére, nem rendelkezik tárhellyel, viszont nagyobb akkumulátor kapott helyet benne. A 2.100mAh-nak köszönhetően picit több mint egy teljes feltöltésre képes. Így akinek csak egy akkumulátoros tokra van szüksége, ezt is választhatja. Ugyanúgy a teljes készüléket védi és a hátoldalán találhatóak a LED töltöttség jelzők és a bekapcsoló gomb. Hasonlóan itt is a mikro-USB segítségével tölthetjük a tokot és a készüléket egyaránt.

Összességében a mophie akkumulátor tokokkal meg voltam elégedve, ár/érték arányban szerintem egy teljesen jó választás lehet. Egyedül az Apple korlátozásai miatt nem tetszettek szoftver bizonyos funkciói. A 2.100mAh több mint elég egy teljes feltöltéshez, így akár 2 napig használhatjuk a 4 colos iPhone készülékünket.

A mophie juice pack plus ára 9.990Ft-tól, a space pack-é pedig 16.990Ft-tól kezdődik, megvásárolhatóak több színben ide kattintva.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Hasznos holmi lenne ez, de kicsit drága sajnos…

  2. A 6-os hoz való space pack (32GB) súlya: 113.1 g, a készülék: 143 g
    szóval érezhető súlytöbblet.
    Én évekig csak kiránduláshoz használtam néha 5s-hez. Most, hogy a közel 3 éves akksim gyorsan merül, gyakrabban felteszem, de igazából papíron jobb, mint a valóságban. Én legalábbis kényszerből használom.

  3. Nagyon guszta tole a telefon 🙁

  4. @tzolesz: Főleg ahhoz képest, hogy milyen szerencsétlen színekben lehet csak kapni. 10 rugóért pink meg piros. Brrr… Értem én, hogy van akinek ez kell, de biztos, hogy ezt a 2 színt igényli a piac?

  5. @Sandor M Ombodi: ha guszta, az miért baj? az pont, hogy egy pozitív jelző.

  6. Az hogy drága-e, nézőpont kérdése. Én az SE-hez való Space Pack-et néztem ki, a 64GB-s verziót, 18.990,- Ft-ért. Nos ebben az árban van egy tok, akksi és tárhely. Aki drágának tartja a cuccot, az adja össze ezeknek a kiegészítőknek az árát külön-külön…sőt…inkább látogasson el a Mophie saját weboldalára és nézze meg, hogy mibe kerül a cucc…:)

  7. @Robert Kaposi: Igen, összességében tény hogy jobban kijön, mint ezeket külön megvenni. De azért ami tény az tény: a ifonokhoz való kütyük (nem a kínai 2 napig működő) alapvetően kicsit túl vannak árazva…

  8. Valójában inkább a 19e Ft vs 250 $ kérdést érdemes megfigyelni. Látogass el a Mophie oldalára.


Add a Comment