fbpx Skip to content

Az elmúlt napok pletykái alapján nagyon úgy tűnik, hogy nem csak az iPhone-t, hanem végre az Apple Watch-ot is frissítheti az Apple.

og_overview

Az Apple Watch jelenleg alig rendelhető az Egyesült Államokban, viszont Európában még rengeteg változat készleten van. Az utóbbi időben jó pár alkatrész is kiszivárgott, így tényleg elképzelhető, hogy az Apple bemutat egy frissített Apple Watch-ot.

Kiszivárgott egy videó néhány Apple Watch 2 alkatrészről, ami alább nézhető meg. Ezen jól látszik, hogy az új óra vékonyabb lehet, illetve nagyobb kapacitású akkumulátorral érkezhet. Ezeken felül várhatóan gyorsabb processzor és GPS modul is kerülhet az újabb készülékbe, ami engem továbbra sem győzött meg.

Az eddigi Apple Watch szíjaknak kompatibilisnek kell lenniük az újabb változattal, tehát én lényegében tényleg csak egy ráncfelvarrást várok ettől a frissítéstől. Engem ez egyáltalán nem győzött meg, sőt, még az AppleCare miatt garanciális a jelenlegi készülékem is, így ha csak ekkora frissítést kapunk, akkor nem cserélek.

Az persze már más tészta, ha valami újat is belerak az Apple, vagy esetleg vízállóvá teszi az órát, ez már jobban érdekelne, mint egy szimpla akkumulátor frissítés. A mostani órát is szinte csak értesítésekre használom, szóval tényleg olyat kéne nyújtania az új készüléknek, ami miatt megéri váltani.

Azonban ha az Apple be is mutatja az új készüléket, akkor is kérdéses, mikor fog megjelenni. Szinte biztos, hogy nem most, az iPhone 7 mellett, akkor pedig csak vagy télen vagy pedig tavasszal várható, ahogy az első változatnál történt.

Azoknak viszont, akik Apple Watch-ot szeretnének, jó hír, hogy az első generációs készülékek használtan nagyon jó árakon lehetnek majd, bár hazánkban viszonylag kevés Apple Watch tulajdonos van.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Már miért ne jelenhetne meg az iPhone 7 mellett? Arról a cégről beszélünk, aki évek óta az ÖSSZES termékét kvázi 2 hónap alatt frissíti év végén…

    Első generációs Apple termékről pedig mindig megéri váltani, akármit mutat a specifikáció 😀

  2. @ef-dani: Mikor volt egyszerre 2 termék startja? iPad / iPhone / Apple Watch

  3. @admin Mondjuk amikor szeptember végén megjön az iPhone, október végén pedig az iPad és Mac frissítések, mint az elmúlt pár évben?

  4. @ef-dani: nincs egyszerre, ha eltelt közben 1 hónap.

  5. Azt gondolom, hogy még a jelenlegi vasban is van tartalék, persze örülnék ha jönne az új főleg ha a mostani szíjakkal kompatibilis lesz :).

  6. @Jadeye: És az az egy hónap átnyúlik télre vagy tavaszra?

    Mellesleg pedig egy iPhone kiegészítőről beszélünk még mindig…

  7. Ha most érkezne az új alma óra, mára már ellepték volna a netet a hihetőbbnél hihetőbb kémfotók, információk, mint a 7-es szifonnál is. De csak elvétve van pár video. Úgyhogy szerintem most tuti nem jön.

  8. @petyus33: Nem lesznek róla. iPadről és Macekről sincs soha. Nincs akkora érdeklődés iránta, hogy megérje a kínainak kilopni.

  9. itt foleg at kell gondolni majd a cseret mert aki az elejen vette annak jo nagy ertekcsokkenest kell realizalni az eladassal… vagy elajandekozza az ember csaladon belul.. mindenesetre szerintem is csak bemutatjak, kesobb lehet majd megvenni.. ha mar elore legyartottak volna belole es inditjak az eladast akkor szerintem is tobb info keringene az orarol.. barometer sztem nem lenne rossz benne, emeletet is bele tudna szamolni a lepesekbe.

  10. @kchris: a barométer ott van az iPhone 6 óta az iPhone-okban, és ameddig az óra csak iPhone-nal használható, nincs szükség bele külön barométerre. ez egyedül azokat érinti, akik iPhone 5-tel és 5s-sel használják az órát. mondjuk ettől függetlenül nem akkora kaland beletenniük az érzékelőt az órába is, főleg, ha önállóan is használható eszközzé alakítanák.

  11. Jadeye: igen tudom, de az óra önmagát használja kalória számoláshoz, vagy szerinted kikéri a telefonbol a megtett elméletek számát?

  12. @kchris: itt olvashatod el az óra ilyen funkciójával kapcsolatos működését:
    – Calibrating your Apple Watch for improved Workout and Activity accuracy: https://support.apple.com/hu-hu/HT204516
    – Use the Workout app on your Apple Watch: https://support.apple.com/hu-hu/HT204523
    – A Tevékenység alkalmazás használata Apple Watchon: https://support.apple.com/hu-hu/HT204517

    Ha az Apple Watchot iPhone 6 vagy újabb készülékkel párosította, és magával viszi az iPhone-t, az Apple Watch használni tudja az iPhone M8 vagy M9 mozgáskövető koprocesszorát. Ez növelheti a Mozgás gyűrűben az aktívan elégetett kalóriák számának, illetve a Gyakorlat gyűrűben a Gyakorlat-pontok számának pontosságát.

    tehát igen, az iPhone-t, és annak érzékelőit is használja.

  13. Ti betegek vagytok esküszöm…. Találgassatok értelmetlenül…

  14. Igaz nem épp a témába vág, de érdeklődnék, hogy a space gray színű tok mennyire kopás álló? Nem kényesebb mint mondjuk a sima ezüst?


Add a Comment