fbpx Skip to content

Több okból is érdekes, hogy az Apple frissítette a tegnapi nap folyamán az iCloud előfizetést.

Unknown-11

Mostantól nem csak az eddigi legmagasabb 1TB, hanem 2TB tárhelyet is vásárolhatunk havi 19.99 euróért hazánkban. Ez előjele lehet a 256GB-os iPhone 7-nek, illetve a macOS Sierra új, iCloud funkciójának.

A 32GB-os és 256GB-os iPhone 7-ről már írtunk korábban, de a Sierra új funkciója még nem került említésre itt a blogon. Az iCloud tárhely optimalizálás mellett mostantól a dokumentumaink és az “asztalunk” is a felhőben lehet.

Mostantól az Íróasztalt és a Dokumentumok mappát – ahová általában a legtöbb fájlt mented – automatikusan tárolhatod és frissítheted az iCloud Drive-ban. Így mindig elérheted őket, még egy másik Mac-ről is. Nem kell többé azon gondolkodnod, hova is mentettél egy fájlt. A válasz: bárhova. (Forrás: Apple.hu)

IMG_3128

Ehhez a még béta változatban elérhető macOS Sierra-n lépjünk be az iCloud alá, majd ott az iCloud Drive alatt az Opciók gombra nyomjunk rá. Ezután válasszuk ki az Asztal és Dokumentum mappákat. Innentől kezdve ez a két mappa bármikor elérhetővé válik számunkra, bárhol is vagyunk. Amennyiben egy másik gépen jelentkeznénk be, akkor is szinkronizálni fogja ezt a két mappát a rendszer, illetve iOS-en is kényelmesen elérhetjük őket.

Screen Shot 2016-08-31 at 12.45.51

Ahogy látható, az Apple szépen fejleszti a felhőt, egyre több dolgot tehetünk majd meg a beépített funkciókkal, de persze egy Dropboxot vagy komolyabb szolgáltatást sosem fog kiváltani.

Ti mekkora iCloud tárhelyre fizetettetek elő?

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Összeségében az iCloud egy elég komoly szolgáltatás. Mi az ami miatt nem fogja (?) kiváltani?

  2. @ef-dani: Mondjuk ha törlöd a fájlokat, nem kapod vissza, aztán nincs fálj verzió kezelés, megosztás rendesen és így tovább…

  3. @admin: Tehát ha fájlmenedzserként tekintünk a felhőre akkor komolyabb. Ez azért egy elég kis szelete a felhőnek szvsz. A rendszerek gyakorlatilag teljes szinkronban tartása úgy látszik smafu, mert ez jobb fájlkezelő. Hát jó.

  4. Azért 20 euró havonta csak a tárhelyért nem gyenge… 2tb oké mennyiség, na de az ár önmagában.. pár hónap alatt kap az ember ebből egy külső merevlemezt… és akkor elég egy kisebb tárhely is 🙂

  5. @kchris csak ezt minden eszközödről eléred 🙂


Add a Comment