fbpx Skip to content

Általában ősszel, mikor a Samsung bemutatja a legfrissebb telefonját, akkor az iPhone aktuális készüléke eltörpül mellette. Részben ez történt most is.

speed-test-galax-note-7-vs-iphone-6s

A Galaxy Note 7 egy vízálló, 8 magos processzorral és 4GB memóriával felszerelt készülék, ami technikailag lealázza az Apple jelenlegi zászlóshajóját. Azonban az alábbi videóból úgy tűnik, hogy bizony az iPhone 6s továbbra is gyorsabb a való életben, mint a Samsung aktuális csúcskészüléke.

Persze ettől függetlenül számos technikai megoldásban előrébb jár a Samsung telefonja, mint az Apple-é, de optimalizálás terén továbbra is veretlen az almás cég.

A másik érdekes probléma a Gorilla Glass üveg körül került elő, ahol kiderült, hogy az új üvegnek “hála” a Galaxy Note 7 tulajdonképpen jobban karcolódik, mint az iPhone:

Az 1-től 10-ig terjedő skálán az új Gorilla Glass 5 már a harmadik erősségen megkarcolódott. Az iPhone-ok ezen a skálán az ötös, hatos erősségnél szoktak megkarcolódni, így ez érdekes problémát vet fel az üveggel kapcsolatban. Bővebben itt érdemes róla olvasni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. Az a karcolódás baromi gáz… Értem én a Corning magyarázkodását, hogy nem labor körülmények. De pont ez a baj, hogy nem labor körülmények. Nem arra kéne ráfeküdni, hogy 20x kevésbé törjön, mert ugyanúgy el fog törni, ha rosszul esik a GG3245 is, mint a GG2 ami már pont eléggé nem tört. Hányszor ejtettem le pedig az i5-öt, mégse tört be soha a kijelzője (ok, ehhez szerencse is kell). Ezt viszont már kis túlzással a törlőkendővel meg lehet karcolni, mint a plexis telefonokat.

    A sebesség meg… Hát ez van. Igazából csak a RAM méretében jobb a Note7, a processzorban az Applehöz képest a fasorban sincsenek. Nyers erő csak a sok mag miatt nagy azokban a procikban, ahhoz viszont nem kell sokat fejleszteni, mert nem nagy művészet többet pakolni bele. Legalábbis jóval kevésbé erőforrás igénylő, mint nagy teljesítményű alacsony fogyasztású magot tervezni.

  2. Ez van! szerintem is jobb ha kicsit torekenyebb az uveg de legyen karcallobb.. foleg hogy itt ceruzas a telefon ami megnyomogatja a rajta levo porszemeket, amik lehetnek igencsak kemenyek.

    A 4 gb ram meg a droidnak igy sem eleg, egy masik forumon 6-ot szerettek volna nagyon.

  3. Iphone 6s kijelzoje attol hajszalkarcos lesz, ha az ujjaddal ersz csak hozza es a mikro porszemeket tancoltatod rajta. Nem tudom lehet e egyaltalan karcmentes kijelzot csinalni. Sebessegre meg kivancsi vagyok ios10 utan, tudom most meg zaszloshajo a 6s, de bennem a para, hogy akku ido es sebesseg rovasara fog menni, eddig minden iphone telefonom lehalt szepen lassan.

  4. @pergabb: “Nem tudom lehet e egyaltalan karcmentes kijelzot csinalni.”
    Apple Watch, zafírkristály bevonatú kijelző.

  5. Amikor megjelent az Apple Watch, vettem is egy 38mm-eset, azt 6hónap alatt sikerült megkarcolni, nem direkt. Most 2honapja 42-est használok, semmi karc!

  6. @hohand: de ugye rozsdamentes acél házas az órád? mert ugye a sport modell esetén csak Ion-X üveg van.

  7. Azért legyünk tárgyilagosak a Samsung 1440 x 2560 pixels az apple felbontás 750 x 1334 pixels a nagyobb felbontás jóval nagyobb erőforrást igényel az kérdés hogy van e értelme . Ez akkor lenne korrekt ha az Iphone vas ugyan ezt a felbontást hajtaná. Kétlem hogy ugyan ez lenne az eredmény. De ettől föggetlenül nem kötekedni akarok mert szerintem egy felhasználónak tök a mindennapokban ez a sebességkülönbség ezek egyáltalán nem érdekesek. Szerintem mindkét készülék kiválló a maga nemében egyéni preferencia ki melyiket választja.

  8. Amikor a videót majdnem 3x annyi ideig rendereli, ami nyers CPU semmi más, mint az iPhone, akkor hardveresen sincs miről beszélni. Az meg elég tárgyilagos, hogy az iPhone gyorsabb a felhasználónak. A lőtéri kutyát nem érdekli, hogy “azért mert”. Lassabb? Lassabb. Ez a hw összehasonlításnàl lenne érdekes, de ott is mattolva lett a Note 7.

  9. Na akkor előhúzom az adut a családban van 2 db iphone 6s 1 galaxy 7edge ls egy sima S7 . Olyan tesztet csinálok amilyet akarsz ha akarom az iphone jobb ha akarom a Samsung. DE egy biztos ahol lakom nem jó a térerő az Iphonok fele ideig birják mint a samsung igy én baromira leszarom hogy renderel az iphone ha nem talál térerőt és fél nap alatt lemerül. Utálom ezt kinek nagyobb a pén…… dolgot. Jó az Iphone nekem is van szeretem de nem azért mert jobb hanem mert egyszrüen kezelhető jó a support nekemez jelenti az apple nél a sebességet nem ezek az oda vissza manipulált videók amiket cseppet sem elfogulatlan oldalakon futótúzként terjednek. A note igen is egy jó készülék akinek az jön be ugysem tántoritja el egy ilyen videó.
    Amúgy belemehetnénk a műszaki részletekbe de semmi értelme. A program futása nagyjából a fejlesztőn múlik. Ja és rakd be egy VR be a iphonet és nézd meg peace…. 🙂 ( mondjuk annak sincs értelme )

  10. @tewe: Volt “szerencsém” a Note 7 + VR-hez. Eleve nem látom a létjogosultságát a VR-nek, de amíg a sisakban pixeles a kép, addig szvsz mindegy mennyire pixeles.

  11. Nézd ezek a dolgok beleértem a játékokat is nem telefonra valók gondolom abban egyetértünk bármelyik telefont lemeriti rövid időn belül akár az asphalt akár a temple run. Ráadásul szarok is.Aki játszani akar használjon ps4 et vagy boxot – Én ezeket a telefonokat amit fent említettem munkára használom és ott nem igazán látom a “felhasználói élmégyben a különbséget . A samsung dupla felbontása a hétköznapokban észre sem vehető az iphone ugyan olyan kellemesen használható. Az Exchange.sync , autóban a bluetooth kihangosítás viszont már érdekesebb. De mindkét készülék tökéletesen használható. Nekem azok a programok amik a teszteken vannak fel sincsenek rakva egyikre sem. De pl a céges alkalmazások CRM salesforce igen na ott pl siralmas az iphone. Viszont a munkámhoz használt céges appok sokkal jobban használhatók IOS en. Ilyen teszteket pl sehol sem látok. Számomra ezek ” csak telefonok ” ha játszani van kedvem akkor ottvan a PS4 azt meg nem veri egyik sem 🙂

  12. Még egy dolog bocs amit kiemelhetnétek a magyarországon tapasztalatom szerint szenzációs az apple support türelmesek segítőkészek a szervíz ( már ha hivatalosan veszed az Iphonet ) tökéletes. A nejemnek másfél év után szó nélkül cserélték a telefonját a home gomb miatt ( szavatosság) 3 nap alatt. Nekem ez sokkal de sokkal fontosabb mint a 3 másodperc egy játék betöltésénél.


Add a Comment