Megérkezett Magyarországra az Uber utódja, a Taxify!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sajnos hazánkban megszűnt az Uber, legalábbis egyelőre a jogszabályok miatt nem tudtak hazánkban működni.

Screen Shot 2016-08-19 at 13.53.51

A pénteki naptól azonban elindult itthon is a Taxify nevű alkalmazás, ami szinte teljesen hasonlít az Uberre, csak éppen taxit hívhatunk vele. Természetesen a hatósági árakkal fogunk utazni, azonban nem a taxióra, hanem az alkalmazás alapján fogunk fizetni a sofőrünknek.

A Taxify tulajdonképpen biztonságosabb közlekedést nyújt hazánkban azoknak, akik taxival szeretnének közlekedni. Mivel itt bankkártyával is fizethetünk az alkalmazáson keresztül, illetve az alkalmazás alapján fizetünk majd a taxisnak, így lényegében nem tudnak minket becsapni. Szerintük ez az alkalmazás egyfajta segítség lehet magyaroknak és külföldieknek egyaránt.

IMG_2820 IMG_2829

Ahogy a képeken látszik, az alkalmazás maga lényegében ugyanolyan, mint az Uber. Ugyanúgy kiválaszthatjuk, hogy mivel szeretnénk fizetni, csak itt akár készpénzzel is fizethetünk, illetve megnézhetjük, hogy mennyibe kerül majd az utunk. Jelenleg nincsenek promóciós kódok, illetve sajnos még csak kevés taxival találkoztam.

IMG_2831 IMG_2824

Mivel az alkalmazás péntek óta használható hazánkban, elképzelhető, hogy kell néhány nap, hét ameddig a taxisok regisztrálnak és elkezdik használni. (Arról egyelőre nincs információnk, hogy az Uber sofőröknek milyen követelményeknek kell még megfelelniük, hogy ezt az alkalmazást is használhassák, de ők is már a legtöbb engedélyt beszerezték korábban.)

Én nagyon pozitív véleménnyel vagyok az appal kapcsolatban, mivel sokkal biztonságosabbnak tűnik, mint a jelenlegi taxis rendszer. Persze ettől még nem lesz Uber sajnos. A Taxify ingyenesen letölthető az App Store-ból.

Ti mit gondoltok erről? Taxis vagy? Használod a rendszert? Írj nekünk e-mailt!

Bolt: Fast, Affordable Rides
  • Bolt: Fast, Affordable Rides
  • Méret: 199.44 MB | Verzió: 74.0
  • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


  1. hali, pontosan milyen taxisok “tudnak” regisztrálni? úgy értem nyilván nem a taxistársaságokhoz tartozók… a volt Ubereseknek meg felteszem előbb fóliáztatniuk kellene stb-stb. mindenesetre ha már nincs Uber very welcome minden, ami segít “kikerülni” a hiénákat… :-)

  2. @admin: az engedély világos, de ‘bármelyik taxis’ felteszem csak “mezítlábas” lehet, illetve aki kilép a taxistársaságtól, nem? egyszerre nem hiszem, h egy taxis lehet társaság “tag” és Taxify-os is, hm? :)

  3. @Jadeye: +1 sztem is ennyi. Nyilván a taxi társaságoknak ez nem annyira jó, mivel ugye ott tagdíjat a felvett címek alapján fizetnek, és esetleg az alkalmazás miatt kevesebb lehet a taxi társaságnál felvett cím egy idő után.

  4. Bezzeg az Uber meg már önvezető autókat kezd tesztelni Amerikában.. Abszolút támogatom ezt a kezdeményezést, de a tarifákon sajna javitani kéne még így is.
    Off: miért nem kapok e-mailt ha bejelöltem, hogy válasz esetén szeretnék kapni?

  5. Nem a fizetéssel van a baj, hanem hosszabb útvonalakon visznek, és hiába háborogsz, azt mondja a taxis, ő csak erre tudja az utat… Na itt a luhÚzós HIÉNÁK.. Pedig azt hittük, ez a nyolcvanas években véget ért.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!