fbpx Skip to content

A Sziget fesztivált se kímélte a múlt heti eső, aminek következményében még inkább megszaporodtak a fesztivál betegségben (ázás, törés, stb.) szenvedő készülékek szervizünkben.

i44s-power-aug15-cover

Az a kevés gomb, ami az iOS készülékeken van, kifejezetten nem szereti a fesztiválos légkört, az én 6s-sem Home gombja is félig megadta magát, nem ment egy fél napig az ujjlenyomat olvasó, de a gomb maga igen, az egyik kolléganőm 4s-se pedig teljesen elázott.

Az első iPhone 2007-es bemutatása óta ugyanannyi gomb található minden iPhone-on, egy Főgomb (ismertebb nevén Home gomb), egy ki- és bekapcsoló/alvás-ébresztés gomb, illetve két hangerőszabályzó, tovább igaz nem gomb, de szerves részét képezi a készülékeknek a csengetés-némítás kapcsoló. Az évek során funkciójukat tekintve csak a Home gomb változott némileg az iPhone 5s-ben bemutatott ujjlenyomat olvasó Touch ID-val. A többi gomb maximum máshova került a készüléken vagy a formája lett más, de a funkciója változatlan maradt.

A két legfontosabb a Home és bekapcsoló gombok, az előbbivel az alkalmazásokból tudunk többek közt kilépni, míg a másikkal a készüléket lezárni, illetve felébreszteni tudjuk. Elég sajnálatos dolog, de sűrűn előfordul, hogy ezek a gombok megadják magukat és vagy furán vagy egyáltalán nem fognak működni. Szerencsére az iOS-ben van egy kisegítő lehetőség, amit viszonylag kevesen ismernek (Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek, AssistiveTouch), ám ennek segítségével többek közt a nem működő gombok funkcióit is tudjuk használni.

Több oka is lehet, illetve több módon is rakoncátlankodhat egy-egy gomb az iOS készüléken. Széria hiba, anyagfáradás és ázás is lehet a meghibásodás hátterében. Sok esetben a gomb nem reagál vagy csak nagyon nehezen, de olyanra is láttunk már bőven példát, hogy valamiért folyamatosan nyomódott a gomb és emiatt nem tudta rendesen használni a tulajdonos a készülékét. Az iPhone 4/4s készülékek jól szervizelhetőek, de sajnos a javítások nagy részéhez az egész készüléket szét kell szerelni, hogy a meghibásodott alkatrészt cserélni tudjuk.

Az iPhone 4/4s-ekbe az út a hátlapon át vezet, ahonnan először az akkumulátort távolítjuk el, hogy ezután minden mást le tudjunk csatlakoztatni az alaplapról, amit ezek után még néhány csavar eltávolításával már ki is vehetünk a telefonból. Ezek után még a hátlapi kamerát is ki kell szerelni, hogy hozzáférhessünk a bekapcsológomb rögzítőcsavarjaihoz. Majd nincs más dolgunk, mint hogy kiszedjük a gomb rossz szalagkábelét és betegyük helyére az újat. Amint kicseréltünk a szalagkábelt, össze is szerelhetjük a telefont, ezek után természetesen kötelező tesztnek vetjük alá, nemcsak az új gombot, hanem az egész telefont.

A következő két hétben (augusztus 28-ig) minden iPhone 4/4s meghibásodott bekapcsológombját akciós áron cseréljük 1 órán belül és persze erre is 6 hónap garanciát vállalunk. A részletekért kattints ide! Kérdéseitekkel is bátran forduljatok hozzánk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment