fbpx Skip to content

Alig egy hónap van hátra az Apple őszi keynote-jáig, ahol lerántják a leplet a legújabb zászlóshajóról, az iPhone 7-ről. A pletykák és kiszivárgott alkatrészek ennek tükrében kezdenek felerősödni, szinte minden nap valami új részletet tudunk meg.

A10-chip

Egy nemrégiben kiszivárgott képen vélhetően az Apple új, az iPhone 7-be szánt processzora látható, amely az A10-es kódnevet kapta.

A publikálást követően sokan tették fel a kérdést, hogy vajon a kép valódi-e, hiszen nem nehéz manipulálni egy ilyen fotót, és elhitetni, hogy az Apple legújabb termékének egy alkatrészéről van szó.

Azonban ha kicsit belegondolunk, számos olyan tény van, ami alátámaszthatja a kép hitelességet, azonban akad ellenpélda is.

A chipseten található dátumkód a 1628-as jelölést kapta, ami az Apple konvenciója szerint július közepén kezdődő gyártási időt sejtet. Emellett a szivárogtató, a GeekBar korábban már sikeresen jósolt meg még meg nem jelent Apple termékekhez kapcsolódó alkatrészeket, például egy iPhone 6 tervet a 128 GB-os modellről.

17861-15743-pcb-iphone-7-3-l

Mivel a TSMC a kizárólagos beszállító, valamint a megjelenési idő is vészesen közeleg, így jó eséllyel állíthatjuk, hogy az új alkatrésszel van dolgunk.

Az A10-es processzor jelentős sebességnövekedést – nem beszélve a bővített memóriáról – hozhat az iPhone 7 és 7 Plus modellek esetén egyaránt, mely mögött többek között a Plus verzióban található duplalencsés megoldás miatt megnövekedett számításigény állhat.

Az új készülékek várhatóan szeptember 7-én kerülnek bemutatásra, szeptember 16-tól pedig felkerülhetnek a boltok polcaira is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. én a jubileumi 7S-t várom, biztos jóval több újdonsággal érkezik, mint az idei 7-es

  2. Detto 🙂 7s powa


Add a Comment