fbpx Skip to content

Érdekes kép látott napvilágot a kínai weboldalakon, amire persze gyorsan lecsapott több oldal is: ezen a képen állítólag a már megszokott sebesség tesztelő alkalmazással, a Geekbench segítségével készült teszt látható a leendő iPhone 7-ről.

php0phsp8

Időközben azonban a Primate Labs alapítója és a Geekbench egyik fejlesztője, John Poole reagált is erre egy tweetben, egyértelműen (silány) hamisítványnak nevezve a képet – ő pedig biztosan utána is tud ennek nézni a rendszerükben, még akkor is, ha nincs link az adott eredményhez. Mindenesetre érdekességképp azért nézzük meg, mit hamisított össze a kép közzétevője.

A lenti képen az látható, hogy az új iPhone9,2-n futott le a teszt és az új A10-es processzor 2,37GHz-es órajelet jelzett vissza. A számok azért is érdekesek, mert ilyen gyors iOS készülékkel még sosem találkoztunk: Single-Core-ban 3548 pontot, Multi-Core-ban pedig 6430-at ért el a készülék, és egyúttal a 3GB memória is látható.

Az iPhone 6s 2490-et és 4405-öt ért el, míg az eddigi leggyorsabb iOS eszköz, az iPad Pro 3224-et illetve 5466-ot. Szóval ha valósak a számok, akkor az A10 rendkívül gyors lehet, ami persze muszáj is lesz, mivel számtalan újítás jöhet, például a dupla kamera, vagy az új Home gomb, vagy éppenséggel valami olyan, amit az Apple még nem is mutatott be.

geekbench

Ez a kép tehát hamisítvány – de persze ez nem jelenti azt, hogy az új processzorral érkező iPhone 7 ne produkálhatna majd később hasonló eredményeket.

Egy másik vélekedés szerint viszont mindössze annyi történt, hogy az Apple látva, hogy a média felkapta ezt a teszteredményt, egyszerűen szólt a Primate Labs-nek, hogy tüntessék el a rendszerükből az eredményt, és segítsenek nekik azzal, hogy nyilvánosan is cáfolják mindezt.

Persze az új készülék megjelenésének napján biztosan érkezik majd róla valós teszteredmény is, ami pedig rögtön cáfolja vagy megerősíti majd ez utóbbi vélekedést.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. nem hiszem hogy valos… az a9 igy is batomi gyors, ezen ennyit csavarni felfele egy lepesben szerintem nem lehet valodi… pl fogyasztas miatt se, utalva arra hogy az a10 ugyanazzal a csikszelesseggel keszul mint az a9, ami azt jelenti hogy fogyasztast nagyon nem lehet csokkenteni.

  2. Nyilván lesz egy kis gyorsulás … 10 – 15% ahogy minden évben lenni szokott, de azért ezek a számok túlzások … 40-45% rol beszélünk, ami azért jelentős ugrás. Végül is hamarosan kiderül. Valamivel elő kellene álljanak, ha nem akarják, hogy a számok (eladás, nyereség) ne csökkenjenek továbbra is.

    (A hozzászólás további részére vonatkozóan: a moderálási elveinknek megfelelően a cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a Gyakran Ismételt Kérdések cikknél tedd fel a kérdésed!)

  3. @harly: Az A8 és az A9 közt is 50% volt… A kérdés csak az, hogy az A10-nél mit választanak, optimalizálnak mint az A8-nál, vagy brutális teljesítményt pakolnak bele, mert minél előbb el akarják érni, hogy elkezdhessék elhagyni az Intelt. Mindkét opcióra van esély.


Add a Comment