fbpx Skip to content

Azt hiszem, az Energizer márkát nem kell senkinek sem bemutatnom. Az iPeel csapattól kaptam tesztelésre pár külső akkumulátort – kíváncsi voltam, hogy a márka nevéhez hűen mire képesek ezek a kis eszközök.

IMG_6741

Három különböző típust kaptam, amik lényegében bárkinek kielégítik az igényeit. Röviden egy kicsit, egy közepeset és egy nagyot, ezek közül bárki kitudja választani a számára megfelelőt. Csapjunk is bele!

Igazából egy külső akkumulátor esetén egyetlen egy tesztet lehet végrehajtani: azt, hogy pontosan hányszor tölti fel a készülékünket. Ez persze csak egy megközelítő érték, mivel minden iPhone típus más kapacitású akkumulátorral rendelkezik. Én egy iPhone 6s-sel próbáltam ki őket. A második fontos szempont számomra a külső akkumulátor által leadott áramerősség (A), illetve végül a strapabíró kialakítás, tömeg, csatlakozások száma.

Power Charger 2000

Kezdjük a legkisebb termékkel, amit csak szerényen Energizer Power Charger 2000-nek hívnak. Ez a nevéből is jól kivehetően 2000mAh-ás. A vékony téglalap formájú kiegészítő tulajdonképpen a legtöbb pici táskában elfér, tehát ezt ajánlom a mindennapi használatra, vagy ha éppen kifogynánk, akkor mindig nálunk lehet. Könnyű, LED-ekkel ellátott, így mindig tudjuk, hogy mennyi “egység” áll még rendelkezésünkre.

ue2000_000

A 2000mAh pontosan egy töltésre elegendő, én 5%-on raktam fel tölteni, és 90%-on fogyott el, tehát nagyjából egy teljes töltést tudtam belőle kicsikarni. Mivel mivel 5V feszültség mellett 1.0A a leadott áramerősség, így olyan, mintha egy teljesen átlagos fali USB adapterrel töltenénk az iPhone-t. A kicsi kialakítás mellett természetesen csak 1db USB fér el rajta, számomra tökéletesen megfelel arra, hogy minden nap a táskámban legyen, és ha kell, plusz feltöltést biztosítson. A LED-ek plusz pontnak számítanak ebben az esetben, mert nem kellett azon gondolkozni, hogy menyire van feltöltve a külső akkumulátor. Ára: 4.990Ft, megvásárolható az iPeel.hu-n.

Power Charger 6000

A következő típus a Power Charger 6000, és itt is érvényes az, hogy ez a típus a nevéből adódóan is 6000mAh-ás. Itt már 2db USB porttal találkozhatunk, és ezek már 2.1A leadásra képesek, tehát iPadet is kényelmesen tölthetünk róluk.

ue6000_000

A 2.1A azért is fontos, mert az iPhone 6s már szintén támogatja a 2.1A-rel való töltést. Így akik ezt az akkumulátort vásárolják meg, és 6s-sel rendelkeznek, gyorsabb feltöltésre számíthatnak.

A 6000 ugyancsak rendelkezik LED-es töltöttség visszajelzéssel, és a kicsinél tulajdonképpen háromszor szélesebb téglalap alakú. 6000mAh körülbelül háromszor képes feltölteni az iPhone 6s-t. Ahogy fent említettem, a 2db USB-nek köszönhetően egyszerre akár két készüléket is tölthetünk róla és lényegében ezzel ki is fújt a tulajdonságok listája. Ezt azoknak ajánlom, akiknek egyetlen feltöltés kevés lehet, illetve több készülékkel rendelkeznek. Ára 9.999Ft és megvásárolható az iPeel.hu oldalon.

Portable Charger UE 15000

Végül a Portable Charger UE 15000-et próbáltam ki, amit le sem tudtam meríteni teljesen, mivel 15000mAh-val rendelkezik. Itt már a dobozára is ráírták, hogy hatszor képes teljesen feltölteni egy átlagos okostelefont.

ue15000_2

Itt is 2db USB-vel találkozhatunk, ami – hasonlóan a fenti típushoz – gyorstöltésre és iPadek feltöltésére is egyaránt alkalmazható. Ezzel minden bizonnyal napokig Pokémonozhatunk probléma nélkül. 🙂 Szélességre megegyezik a 6000-es szériával, azonban hosszabb lett, de ugyanúgy téglalap alakú. A tömege 295 gramm, tehát ezt már – mondjuk úgy – megérezzük a táskánkban. Itt oldalt kapott helyett a LED kijelzés, illetve az akkumulátort feltöltésére használt mikro-USB port. Összességében ezt hosszabb utazásokra, nyaralásokra ajánlom, egyetlen készülék akár egy hétig tölthető róla. Ára 21.990Ft és megvásárolható az iPeel.hu-n!

Az Energizer külső akkumulátorokat az xpal készíti, én már korábban is találkoztam a termékeikkel és sosem volt velük problémám. Ezek a külső akkumulátorok nem a gagyi kínai fajták, így bátran ajánlom őket.

Ezen a héten az iPeel.hu oldalán a “szifon” kupon kódra 40% kedvezmény jár a fenti külső akkumulátorokra, illetve ha kártyával vásároltok, akkor a végösszegre további 5% kedvezményt kaptok, így akár 40%-nál is nagyobb kedvezménnyel vásárolhatjátok meg őket!

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Combos, korrekt kedvezmény.

  2. Ahogy nézem a 15000 mAh akkumulátor gyorsan elfogyott, mert nem is elérhető az oldalon. Mindegy, vettem egy 6000 mAh-et. Köszönöm a kupon kódot. 🙂

  3. @Dóka Bálint: én be tudtam rakni a kosárba most is. Bár nem mentem végig a folyamaton.

  4. @admin: Már tényleg elfogyott: http://ipeel.hu/energizer Úgy néz ki, hogy este tényleg lekerült valamiért az oldalról, mert nem volt elérhető. 🙂

  5. Folyamatosan dolgozzuk fel a megrendeléseket. 1-2 esetben nem zárult sikeresen a bankkártyás fizetés. Amennyiben ilyenkor a vásárló újra leadja a megrendelését, akkor kettő (vagy amennyit rendelt) duplán van foglalva ameddig a sikertelent nem töröljük.
    Most ismét töröltünk kettőt. Szóval akinek még 15ezres kell, az nyomhatja a rendelés gombot:)

  6. “Ezek a külső akkumulátorok nem a gagyi kínai fajták, így bátran ajánlom őket.”
    Azért a kínaiak között is akadnak jók. A Xiaomi például többféle kapacitásút is gyárt (pl. 5, 10, 16, 20 Ah), és nagyon szeretik az emberek, olcsók, jók, eredeti Sanyo akksi van bennük. Még hamisítják is őket (természetesen szintén kínaiak). 🙂
    Magyar webshopokban is találkoztam már velük, lehet az iPeelnek is be kellene szereznie párat. 😉

  7. Nekem is xiaomi van, meg a WeLove-eknal vettem, es tenyleg iszonyat jo. Olcso is, es fenysebesseggel tolti a telot. Azt batran ajanlom mindenkinek.


Add a Comment