fbpx Skip to content

A legújabb pletykákban ismét az iPhone 7 kerül terítékre. Korábban már említettünk dupla kamerát, érintőfelületes/nyomásérzékeny home gombot, a jack csatlakozó elhagyását, most pedig egy újabb hardveres változással kapcsolatos hír látott napvilágot.

iPhone-6s-Plus-iFixit-teardown-image-002

Korábban már több elemző és egyéb forrás, így a TrendForce, a Deutsche Bank és KGI Securities is írt arról, hogy az Apple-től jóformán elvárt, hogy az iPhone 7 Plus-ba épített A10 processzor mellé 3GB memória kerüljön a korábbi 2GB helyett.

A memória 3GB-ra való bővítése az iPhone-ok tekintetében rekordnak számít, hiszen sosem épített még be ennyit az Apple az okostelefonjaiba. Az iOS jellemzően jól gazdálkodik az erőforrásokkal, így különösebben nem is volt indokolt a bővítés.

A felhasználók többsége sem panaszkodott sosem a memória méretére, holott az androidos készülékek zászlóshajói már 4-6GB RAM-mal is rendelkeznek.

Eddig egyedül az iPad Pro kapott 4GB memóriát az iOS-t futtató készülékek közül, ott azonban meglehetősen indokolt is volt a bővítés. Hogy az iPhone 7 Plus tekintetében a 3GB milyen extrákkal fog járni, remélhetőleg az őszi keynote során megtudjuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. “A felhasználók többsége sem panaszkodott sosem a memória méretére…”

    Ahha, mégis mindenki azt mondta miután az iPhone-ok megkapták a 2Gb-ot, hogy már rájuk fért…


Add a Comment