fbpx Skip to content

A 9to5Mac csapott le arra a hírre talán kissé túl korán, hogy egy cseh oldal kitett pár képet arról, hogy Siri csehül “szólt hozzá” a macOS Sierra bétáját használó kollégához, majd azóta már frissítették a cikküket azzal, hogy román felhasználók is találkoztak ugyanezzel, esetükben értelemszerűen románul.

Siri-Sierra-magyarul

És noha mindez előidézhető még akár magyarul is, ha a macOS nyelvét magyarra állítjuk, sajnos Siri (még?) nem tanult meg tőle kis hazánk nyelvén, mindössze a rendszerszövegeket fordították le a macOS által egyébként támogatott nyelvekre.

Ahhoz tehát, hogy magyarul olvashassuk Siri “beköszönését”, egyszerűen állítsuk magyarra a macOS Sierra nyelvét a Rendszerbeállítások appon belül a Nyelv és régió opció alatt, felülre húzva a magyart az Előnyben részesített nyelvek listájában.

Siri-szovegek-magyarul-01

Siri-szovegek-magyarul-02

Siri-szovegek-magyarul-03

Messzemenő következtetéseket tehát felesleges levonni ebből, pláne úgy, hogy az Apple a WWDC-n egyáltalán nem említette, hogy ezeknek a nyelveknek a támogatását is terveznék a macOS Sierra esetén, pedig ez eléggé nagy hír lett volna.

Hogy mikor lesz teljes értékűen magyar nyelvű Siri, az jó kérdés. Az biztos, hogy jelentősen megugrana a felhasználói száma tőle itthon is. Szöveget diktálni már most is lehet, ami sokszor kényelmesebb, mint gépelni, de a tényleges utasításvezérlés még sajnos várat magára.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Szerintem izgalmasabb a prágai tömegközlekedés megjelenése ???? az legalább valami valós fényt mutat Kelet-Európának.


Add a Comment