hocus. – a hét ingyenes alkalmazása

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hétvége nemcsak azt jelenti, hogy a többség pihenhet, hanem hogy egy újabb alkalmazást tesz az Apple ingyenessé egy héten át az App of the Week keretében. Most is egy minimalista játékra esett a választás – mintha az Apple mást nem is ismerne. 🙂

hocus-cover

M. C. Esher műveinek látványvilágát már nem egy játék használta alapul, a legismertebb talán a Monument Valley, az utóbbi évek egyik nagy kedvence. Az e heti játék, a hocus. is erre a fals, absztrakt világra épít.

A hocus. célja, hogy ebben a fura világban a nyakatekertnek tűnő testeken a piros kockát eljuttassuk a piros lyukba. Ahogyan már sokan megszokhatták, az ilyen játékokban nem minden úgy van, ahogy az látszik, de épp ez adja a játék „zamatát“.

hocus-1IMG_0086

A kockánkat koppintással vagy söpréssel tudjuk irányítani és egészen addig halad előre, míg egy „kereszteződéshez“ nem érkezik, ahol el kell döntenünk, merre haladjon tovább. A képernyő tetején van egy kis segítség, ami jelzi, hogy egyáltalán milyen irányokba tud haladni a kocka, de azt nem mondja meg szerencsére, hogy melyik a helyes irány. A pályák teljesítése során nem kell életekre, lépésszámokra, időre és a többi sok esetben zavaró dologra figyelni, itt csak az cél, hogy teljesítsük a pályát, ha ez pár másodperc alatt sikerül, akkor annyi, ha percek kellenek hozzá, mert már annyira bonyolult, akkor annyi.

hocus3 hocus 4

Eleinte abszolút egyszerű a játék, de a későbbi pályákon már kellően nehézzé tud válni, így nem lesz az, hogy egy fél óra alatt ki lehet pörgetni. A minimalista grafika és játékélmény mellett a zene teszi igazán élménnyé a hocus.-t

A hocus. nagy extrája, hogy nem csak a jelenlegi 85 pályán bizonyíthatjuk tudásunkat, hanem tartalmaz beépített pályaszerkesztőt is. Ráadásul az így létrehozott pályákat megoszthatjuk másokkal is, így lényegében akár végtelen mennyiségű pályán élvezhetjük a hocus. remek világát, de a fejlesztő ígérete szerint a jövőben érkezni fognak hozzá még újabb pályák.

Az alapból is csak 1 euróba kerülő játékot most egy hétig ingyenesen tölthetitek le, ráadásul nincs benne egy grammnyi alkalmazáson belüli vásárlás sem!

hocus.
  • hocus.
  • Méret: 17.7 MB | Verzió: 2.3.0
  • Ár: 349 HUF | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!