fbpx Skip to content

A hétvége nemcsak azt jelenti, hogy a többség pihenhet, hanem hogy egy újabb alkalmazást tesz az Apple ingyenessé egy héten át az App of the Week keretében. Most is egy minimalista játékra esett a választás – mintha az Apple mást nem is ismerne. 🙂

hocus-cover

M. C. Esher műveinek látványvilágát már nem egy játék használta alapul, a legismertebb talán a Monument Valley, az utóbbi évek egyik nagy kedvence. Az e heti játék, a hocus. is erre a fals, absztrakt világra épít.

A hocus. célja, hogy ebben a fura világban a nyakatekertnek tűnő testeken a piros kockát eljuttassuk a piros lyukba. Ahogyan már sokan megszokhatták, az ilyen játékokban nem minden úgy van, ahogy az látszik, de épp ez adja a játék „zamatát“.

hocus-1 IMG_0086

A kockánkat koppintással vagy söpréssel tudjuk irányítani és egészen addig halad előre, míg egy „kereszteződéshez“ nem érkezik, ahol el kell döntenünk, merre haladjon tovább. A képernyő tetején van egy kis segítség, ami jelzi, hogy egyáltalán milyen irányokba tud haladni a kocka, de azt nem mondja meg szerencsére, hogy melyik a helyes irány. A pályák teljesítése során nem kell életekre, lépésszámokra, időre és a többi sok esetben zavaró dologra figyelni, itt csak az cél, hogy teljesítsük a pályát, ha ez pár másodperc alatt sikerül, akkor annyi, ha percek kellenek hozzá, mert már annyira bonyolult, akkor annyi.

hocus3 hocus 4

Eleinte abszolút egyszerű a játék, de a későbbi pályákon már kellően nehézzé tud válni, így nem lesz az, hogy egy fél óra alatt ki lehet pörgetni. A minimalista grafika és játékélmény mellett a zene teszi igazán élménnyé a hocus.-t

A hocus. nagy extrája, hogy nem csak a jelenlegi 85 pályán bizonyíthatjuk tudásunkat, hanem tartalmaz beépített pályaszerkesztőt is. Ráadásul az így létrehozott pályákat megoszthatjuk másokkal is, így lényegében akár végtelen mennyiségű pályán élvezhetjük a hocus. remek világát, de a fejlesztő ígérete szerint a jövőben érkezni fognak hozzá még újabb pályák.

Az alapból is csak 1 euróba kerülő játékot most egy hétig ingyenesen tölthetitek le, ráadásul nincs benne egy grammnyi alkalmazáson belüli vásárlás sem!

[appstore id=”1030548464″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Hocus-poc????????

  2. Imádom az ilyen játékokat! ????

  3. Eljutottam simán a 10. pályáug, de utána töröltem is. Elég idegesítő a hangja (zenéje)…

  4. @Dóka Bálint: természetesen a zene és a hang is kikapcsolható.

  5. Ha most letöltöm ingyen, aztán törlöm a telóról, később bármikor le tudom újra ingyen tölteni?

  6. 15 perc alatt 15 pálya, 16-nál elakadtam… egész jó kis játék ez 🙂

  7. Eléggé hajaz a Monument kátékra logikailag de ettől függetlenül nagyon jó játék!


Add a Comment