iSamurai – akciós iPad Air érintő üveg csere

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindennapos esetnek mondható, hogy valaki betéved a szervizünkbe egy törött üvegű iPhone-nal, hiszen egy rossz lépés, egy jól sikerült buli, vagy igazából bármi véletlen következtében ripityára törhet az üveg. iPadek esetében ez azért ritkábban fordul elő, de ha mégis megtörténik a baj, nem kell megijedni, nem ablakost kell hívni, hanem az iSamurait.

ipad-air-erinto-aug1-cover

Az iPadet felhasználási módjának köszönhetően inkább négy fal között szokták az emberek használni, de persze ennek ellentettjére is van bőven példa, így bárhol is használjuk, sajnos ez a készülék se úszhatja meg azt, hogy egy rossz mozdulat következtében a földön találja magát. Jómagam elég sokszor írok cikket buszon, villamoson, metrón az iPademen, igaz, az csak egy kézre álló mini 2, de így is volt már pár elég necces helyzet, amikor majdnem kiütötték a kezemből véletlenül.

Az iPad Air 2-től kezdve a készülék érintő üvege és az LCD egybe van építve, így ha az üveg betörik, sajnos az LCD-t is cserélni kell, viszont a korábbi modellek esetében (például iPad 2/3/4, Air) ez a két alkatrész egymástól függetlenül cserélhető. Az iPhone-okkal ellentétben az üveg nem csavarral van rögzítve a házhoz, hanem ragasztóval, így a cseréhez először egy speciális melegítő pad segítségével meglazítjuk a ragasztást, hogy az üveget el tudjuk választani a készülékháztól, vigyázva a belső szalagkábelek és antennák épségére. Az érintőt iPad Toolal és pengetővel választjuk el óvatosan a háztól.

ipad-ari-erinto-2

Miután ez kész van és kihajtottuk az érintő üveget jobbra, az LCD csavarjait eltávolítva azt is kihajtjuk, és az alaplapon található shieldek kiszedése után már hozzá is férhetünk a csatlakozókhoz és lecsatlakoztatjuk mindkettőt az alaplapról. Ahhoz, hogy az új érintő üveget be tudjuk szerelni, először is az iPad fémházát pengével és oldószerrel megtisztítjuk az ott maradt felesleges ragasztótól, illetve az új érintőre át kell szerelni a Home gomb elektronikáját és az előlapi kamera központosító modulját is. Amennyiben az esés következtében a készülékház deformálódott, akkor ezeket a hibákat is javítjuk, hogy az új üveg emiatt ne sérüljön meg a jövőben, illetve megfelelően illeszkedjen a házba. Az iPad sarkai és élei szoktak a legtöbbször áldozatul esni ezeknek a baleseteknek, de akár az egész készülékház is meghajolhat.

ipad-air-erinto

A sarkokat sarokkihúzó segítségével hozzuk gyári állapotúra, amennyiben a sérülés mértéke ezt megengedi, de előfordul oly mértékű sarok deformáció, hogy csak gravírozó segítségével tudjuk kialakítani a megfelelő sarok ívet. Az élek egyenetlenségeit erre a célra kialakított oldalkihúzó segítségével korrigáljuk. Amennyiben a fém ház egésze hajlik meg, azt egy professzionális eszközzel, a gToollal javítjuk. Miután az iPad teljesen ki lett tisztítva és a ház is újra tökéletes formájú lett, jöhet is az összeszerelés, ami lényegében a szétszerelés fordítottja. Professzionális ragasztó kerül a készülék fémkeretére, ami biztosítja a megfelelő kötési szilárdságot és illeszkedést is, majd az üveg visszahajtását követve egy speciális keretbe kerül az iPad, ami megfelelő nyomatékkal összepréseli az üveget és a házat, amíg a ragasztó biztosan meg nem köt, hogy később nehogy valahol elengedjen. Ezután az iPad újra eredeti fényében pompázik.

A következő akciónkban az iPad Air tulajoknak kedvezünk, ugyanis ezeknek a készülékeknek az érintő üvegét most akciós áron cseréljük két hétig (augusztus 14-ig), a részletekért kattints ide! A csere, ahogyan már írtuk, a ragasztás miatt időigényesebb, mint egy iPhone esetében, így 24 órán belül tudjuk vállalni, természetesen 6 hónap garanciával.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!