fbpx Skip to content

Újabb hét repült el, ami azt jelenti, hogy az Apple egy újabb alkalmazást tett ingyenessé az App of the Week akciójának keretein belül. Ezúttal is egy játékra esett a választásuk, most épp a Power Hover robotos légdeszkás játékra.

power-hover-cover

Még decemberben jelent meg a svéd fejlesztésű Power Hover az App Store-ban, de akkor valahogy elkerülte a figyelmem, holott majd láthatjátok, hogy egy elég szórakoztató és addiktív játékról van szó.

A játék története röviden a következő: a robotvárosból valaki ellopta az áramot és minden sötétségbe borult, de szerencsére van még egy legény a gáton – vagyis nem is legény, hanem robot és nem is a gáton van, hanem egy légdeszkán –, aki a tolvaj nyomába ered és szép lassan visszaszerzi az ellopott energiát.

power-hover-1

A légdeszkázás a Vissza a Jövőbe második része óta tartja lázban az emberiséget, de sajnos a mai napig nincs még olyan megoldás, ami a filmes egyszerűséget tudná hozni, így míg valaki nem áll elő egy épkézláb megoldással, addig maradnak a játékok, ha légdeszkázni szeretnénk.

power-hover-2

A Power Hover két játékmódot tartalmaz, Story és Challenge. A Story módban a már feljebb említett rablást tudjuk megoldani és visszaállítani az áramellátást. Több mint 30, kézzel tervezett, teljesen más és más hangulatú pályán száguldozhatunk, miközben az elszórt elemeket begyűjtve haladunk a tolvaj nyomában. Természetesen nemcsak abból áll a játék, hogy elszórt elemeket kell begyűjtenünk, hanem a különböző akadályokat, lézereket, bombákat, homokférgeket és ellenséges deszkásokat is el kell kerülnünk a siker érdekében.

A Challenge módban, ahogy a nevéből is kikövetkeztethető, hogy különböző kihívásokat kell teljesítenünk, anélkül, hogy hibáznánk és meghalnánk. Az itt elért eredményekből újabb kihívásokat és karaktereket vásárolhatunk. Noha a játék tartalmaz alkalmazáson belüli vásárlási lehetőséget, de ezekért csak olyan pontokat vásárolhatunk, amiket ha ügyesek vagyunk, úgyis tudunk alapból ingyen is szerezni, így csak a gyorsabb haladást tudjuk euróból megsegíteni.

A navigációt meg kell szokni az elején, de nem nehéz, inkább csak a játék gyorsulásával kezd majd csak igazán a reflexeinkre szükség lenni. A képernyő két szélét nyomogatva tudunk jobbra-balra haladni és arra kell nagyon ráérezni, hogy mennyire hosszú nyomással mennyit megy arrébb a robot légdeszkásunk. Amint már megfelelően tudjuk irányítani a játékot, rá fogunk eszmélni, hogy az első pár pálya után már elég nehéz lesz a Power Hover, igazi kihívást fog jelenteni a pályák megfelelő módon való teljesítése. A zene és a grafika rengeteg ad az élményhez. Hosszú órákra megfelelő szórakozást tud nyújtani, így mindenképp töltsétek le most ingyen a 4 eurós eredeti ár helyett.

[appstore id=”1034773723″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment