fbpx Skip to content

Két fontos bejelentése is volt a héten a Facebook tulajdonában lévő Instagramnak. Az egyik inkább a cégnek fontos mérföldkő, a másik nekünk, felhasználóknak lesz majd hasznos.

instagram-new-flat-cover

Az Instagram az utóbbi időben rengeteget változott, nemrég például egy újratervezett kinézetű appot kaptunk, új ikonnal, vagy épp a sokak által jogosan utált képrendező algoritmust is említhetném. Most viszont fordítási funkciót kapunk majd a képleírásokra és hozzászólásokra, illetve az Instagram regisztrált felhasználóinak száma átlépte a bűvös 500 milliót.

A 500 millió regisztrált felhasználóból 300 millió napi szinten használja a szolgáltatást, ami azért nem semmi. A felhasználói tábor egyre inkább nemzetközi, ugyanis már több mint 80%-uk az Amerikai Egyesült Állomokon kívül él és használja az Instagramot. Arról sajnos nincs információnk, hogy ez a 80% hogyan oszlik el a világban, pedig nagyon kíváncsiak lennénk rá.

Mark-Zuckerberg-Tape-Facebook-Instagram-1

Az internet a napokban majdnemhogy felrobbant, mikor páran észrevették, hogy Mark Zuckerberg, a Facebook CEO-ja olyan képet tett ki az 500 milliós határ átlépése után, ahol a saját, 15″-ös MacBook Pro-ján a kamera és a jack-csatlakozó le van ragasztva.

Instagram felhasználóként igazán jó látni, hogy ennyien használják a szolgáltatást, de ennél sokkal izgalmasabb és érdekesebb, mikor egy-egy újítást vezetnek be. A Facebookon már régóta elérhető a fordítási funkció, aminek a segítségével idegennyelvű bejegyezéseket fordíthatunk le anyanyelvünkre a Microsoft Bing segítségével.

Abba most szerintem teljesen felesleges belemenni, hogy ezeknek a fordításoknak milyen a minősége, főleg magyar nyelv esetén, de a lényeg az, hogy hasonló fog érkezni hamarosan az Instagramra is. Amennyiben nemcsak a barátainkat követjük a legnépszerűbb közösségi fotómegosztón, hanem külföldieket, ne adj Isten orosz modelleket, akkor bizony jól tud jönni az, hogy az orosz nyelven, cirill betűkkel írt szövegeket akár angolul is élvezhetjük. Ez az újítás is szép lassan fog megjelenni mindenkinél, de azt ne várjuk, hogy egyből magyarul is tudni fog, hiszen az eleinte támogatott 24 nyelv közt nincs ott az anyanyelvünk.

[appstore id=”389801252″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Szamomra(jelzem szamomra) instanal csak a twitter nagyobb hulyeseg:) meg az a hiressegeknek oke de a “kozembernek”


Add a Comment