fbpx Skip to content

Az egyre biztosabbnak tűnik, hogy “valamelyik” iPhone 7 modell jack-aljzat nélkül fog forgalomba kerülni.

Borítókép: Az Apple EarPods fülhallgatója.

A kérdés itt az, hogy mi a helyzet a jelenlegi jack-csatlakozóval, lesz-e átalakító, mennyibe fog kerülni, kapunk-e alapból a kézülékhez és így tovább…

A legfrissebb pletykák szerint az iPhone 7-hez az Apple nem Lightning-csatlakozós EarPods-okat fog csomagolni, hanem kapunk egy átalakítót a dobozban. Én személy szerint ennek örülnék a legjobban, és talán ez lenne a legjobb megoldás, mert így az emberek a régi fül- és fejhallgatójukkal is használhatnák az új készüléket, plusz megmaradna egyfajta “mindenesnek” az EarPods is, amit manapság előszeretettel használunk nem iPhone készülékekkel is.

Ez a változat azért is tűnik jobb megoldásnak, mert még az új 12″-es Retina MacBook esetén is elérhető a jack-aljzat, így az iPhone 7-tel vásárolt EarPods is használható lenne ezzel  hordozható kis géppel. Szóval egyelőre úgy tűnik, hogy a jack elhagyása nem lesz olyan borzasztó dolog, mint azt gondoljuk, egyszerű átalakítóval megoldhatja az Apple, feltéve, ha tényleg ha tényleg tartalmazza majd a doboz. Amennyiben külön megvásárolható lesz és nem alapfelszereltség, az biztos felháborodást fog kelteni, nem mellékesen jogosan.

A fenti információk egyébként egy kínai beszállítótól származnak, ahol már elkezdték gyártani ezeket az átalakítókat – remélhetőleg az Apple számára.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. átalakító = nagyon gáz
    BT = OK (még jó, h olyan fülesem van)

    de ha nem lesz jack, az alapból elég nagy felháborodás lesz (jogosan) 😀

  2. Ha jol ertem kivesszuk a jack dugot,de jackes fulhalgatot adunk,mert baszunk ra hogy meg 1 dollart aldozzunk a lighting csatlakozosra…am sztem eleve szar az earpods…meg en is lecsereltem pedig aztan en kb felevente hasznalok fulest.

  3. @pete66: ha valóban ez lesz, akkor szerintem azért adnak továbbra is jack-es fülest, mert a Lightning-csatlakozósat nem tudnád bedugni a számítógépbe.

  4. @Link-out: teljesen mindegy, hogy mi mit gondolunk arról, hogy van-e értelme az iPhone mellé kapott fülest számítógéppel használni. de ameddig a számítógépben jack-aljzat van, addig még csak további felháborodást szülne, ha nem lehetne számítógéppel is használni a fülest. meglehetősen kevés az olyan ember, akinek nincs számítógépe az iPhone mellett.

    persze ettől függetlenül még mindig csak egy óriási “ha” az egész jack felszámolása.

  5. Szerintem azzal nincsen gond hogy eltűnik a Jack csatlakozó. Átalakitóról hallani sem akarok.
    Amúgy ha már átalakító, akkor szerintem előbb lesz USB C Lightingra átalakító mint Lightingról Jackre. Mivel hogy az Apple Lightingel ellátott fülhallgatót fog forgalmazni a készülékeihez.

    Az lenne a legjobb ha olyan Bose fülhallgatót adnának ki aminek az zaj csökkentője töltene az iPhone Lighting csatlakozón keresztül.

  6. A MacBookoknál is lecserélték az “elavult” USB-B csatlakozót. Átalakító van, 24 ezer az Apple boltokban. Ha ezután az iPhoneról eltűnik a 3,5mm jack és adnak átalakítót TELJESEN ingyen a telefonnal együtt, akkor mindneki vendégem lesz egy sörre innen a komment szekcióból.

  7. @White64GB:

    “előbb lesz USB C Lightingra átalakító mint Lightingról Jackre”
    Erre azért ne tegyél fel egy komolyabb összeget :]

  8. Szerintem a gép miatt semmi értelme az iPhone fülest jackesre csinálni ha már egyszer elhagyják (bár nem értem miért ekkora téma egy pletyka mindenféle bizonyíték nélkül, és miért ír mindenki cikket róla, ugyanúgy, mint a Home gomb eltüntetése is kb 4 éve folyamatosan napirenden van, és semmi sincs belőle)
    Ha valaki gépen akar zenét hallgatni egyrészt hangfalat használ, vagy valami profi fülest, de nem egy kis vacak mobilos fülest fog elővenni, ahogy telefonhoz sem a stúdió fejhallgatónkat használjuk. Nem olyan a telefon hangminősége, hogy érdemes legyen és a metró zajában nagyon minőségi zenehallgatást sem lehet elkövetni.
    Ha lesz átalakító, az biztosan sok pénzért, de fölösleges is. Ha mindenképp külső hangszórót akarunk telefonról megküldeni, ott a Bluetooth, ami biztos nem tűnik el.


Add a Comment