Áthelyezett érzékelők akadályozhatják meg a korábbi tokok használatát az iPhone 7-tel

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nyár közepe felé haladva kezdenek sűrűsödni az iPhone 7-tel kapcsolatos pletykák. Túl sok konkrétumot továbbra sem tudunk, azonban sok írás azt sejteti, hogy az új készülék nem hoz olyan mértékű változásokat, mint a 4s és 5, vagy az 5s és 6 közötti  frissítés.

Borítókép: iPhone 7 koncepció arany színben, kerek ikonokkal.

Az Apple ettől függetlenül törekszik arra, hogy valami újat is mutasson. Ennek bizonyítéka lehet a napokban megjelent hír, mely szerint a készülék elején található fény- és közelségérzékelők pozíciója változhat, amiből kifolyólag a most használatos kijelzővédő fóliák és tokok egy része az új generációs készülékekkel vélhetően nem lesz használható.

A közelségérzékelő tekintetében a pletykák szerint kettős megoldást fognak alkalmazni, ami a szenzort komponensek szempontjából egy küldő és egy fogadó részre osztaná. Alternatívaként pedig az is elképzelhető, hogy az Apple két külön szenzort alkalmazna a gyorsabb és pontosabb eredmény érdekében.

A fényérzékelő pedig elképzelhető, hogy átkerül a hangszóró bal oldaláról a jobb oldalra. A jelentés, ahonnan ezt az információt a külföldi szaklapok szerezték, “hosszabb vevőegységet” (slightly longer receiver) említ, azonban arról nincs információ, hogy ez mit takarhat valójában. Vannak, akik a vevőegység alatt egyértelműen a híváshoz használt hangszórót vélik felfedezni.

Végül pedig, ami még újdonság lehet, az a készülék hátsó kamerájának lencséje, amelyet az elképzelések szerint szélesebbre fognak tervezni a 4,7″-es változaton, míg az 5,5″-es modell esetén dupla kamera fog helyet foglalni a hátlapon.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!