fbpx Skip to content

Az iOS 10 első fejlesztői béta verziójában már megtalálható egy gyors kapcsoló a mobil adatforgalomhoz, ahol beállíthatjuk, hogy éppen szükségünk van-e az internetre vagy sem.

IMG_1714

Hazánkban, ha mobilinternetről van szó, akkor nem az jut eszünkben, hogy több GB vagy korlátlan, pláne nem az, hogy ingyenes internetezés. Viszont arra általában nem lehet panaszunk, ha gyorsan szeretnénk internetezni a mobilunkon. Az iOS 10-ben már többféleképpen is ki-be kapcsolhatjuk majd a mobil adatforgalmunkat.

Ha iPhone 6s vagy 6s Plus készülékekkel rendelkezünk, akkor az iOS 10 beta 1 esetén a 3D Touch segítségével a Beállítások ikonra nyomva előjön a “Mobil adatforgalom” menüpont. Ezt kiválasztva automatikusan oda visz minket a rendszer a beállításokban, ahol ki-be kapcsolhatjuk ezt a funkciót. Ugyan ez a 3D Touch miatt csak a 6s és 6s Plus készülékekkel működik, egy fejlesztő felfedezett egy másik opciót is, ami még nem érhető el az első bétában:

Andywiik tweetjeben az látszik, hogy a Vezérlőközpont is kapott egy új menüpontot, ahol a mobil adatforgalmat lehet ki- és bekapcsolni egyetlen mozdulattal. Ez valószínűleg csak a későbbi bétákban lesz elérhető, de úgy látszik, hogy az Apple gondolt a régebbi készülék tulajdonosokra is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

27 Comments

  1. Én ugyan sosem kapcsolnám ki (net nélkül nem okostelefon, pont a lényege veszik el), de örvendetes, hogy a sok év óta tartó felhasználói jelzéseket – úgy tűnik – figyelembe veszik. Bár egy ilyen kapcsolót önállóan is “feltalálhattak” volna 🙂

  2. @Kovács Péter: nem eről szól, hanem, h tudj választani, mikor melyiket használja (sztem)

  3. @Józsi: ez az opció a Beállítások / Mobiltelefon alá visz. ott nincs olyan opció, hogy mikor melyiket használja.

  4. A UPC mobilról pont a korlátlan net jut eszembe :)) Fél éve használom, csak ajánlani tudom, teljesen megváltoztatja az ember mobilnetezési szokásait! Ezt a mobilnet beállítási lehetőséget személy szerint szívesebben látnám a control centerben, így nem csak a 6S felhasználók érhetnék el….

  5. Remelem a control panelen kikapcsolhato lesz ez a ‘gomb’..
    Alapvetoen tokjo, hogy zarolt kepernyorol elerheto a panel..
    DE.. mivan ha lenyuljak a telot.. feloldas nelkul kilovik a netet.. b.szhatom akkor a where is my iPhone funkciot…
    Vagy ezt vajon nem fogja befolyasolni?

  6. Én azt nem értem, h miért nem lehetne azt megcsinálni, h egy “fake” kikapcsolás történne, Tehát a paraszt aki ellopota, ki akarja kapcsolni, megy minden mint a karikacsapás. Majd a kikapcsolás helyett a telefon egy biztonsági állaptba menne, ahol a find my iPhone számára sugározná csak a jelet.. Mindent kikapcsolna ami felesleges, és ezáltal napokig birná az akksi. Persze ezt csak jailbreak-el, hogy ne tudja sok mindenki… Így a buta tolvaj, aki nem ért hozzá azt hinné, hogy van egy kis ideje arra, hogy kivegye a simet.. Szerintem sok embernek segített volna, meg segítene is a közeljövőben…

  7. @Lantosi Dániel: a Vezérlőközpont elérése letiltható a zárolt kijelző esetén. ha kikapcsolják a készüléket, akkor a SIM-kártyát is ki fogják szedni belőle, az ellen meg semmit sem véd, hogy ki tudják-e a lezárt képernyőn kapcsolni a mobilinternetet vagy sem. a Find my iPhone funkció működéséhez értelemszerűen internetkapcsolat szükséges. ha mobilinternet nincs, de elérhető egy ismert Wi-Fi, és a készülék bekapcsolt állapotban tud arra csatlakozni, akkor nyilván mobilinternet nélkül is elküldi a helyzetét a készülék.

    @Put2: az elveszett mód automatikusan alacsony töltöttségű módba kapcsolja a készüléket.

  8. Tudom, hogy ki lehet kapcsolni de nem akarom.
    A bt-t, wifit rendszeresen kapcsolgatom rola.

  9. azt siman megoldja repulo modba allitassal is es akkor nem kell sem a wifivel, sem a mobilnettel kulon szorakoznia.

  10. Jadeye: Itt pont az lenne a lényeg, h az alkalmi tolvaj, aki csak “szerencsés” volt a lopás terén, azt higgye, h kikapcsolta a telefont. Holott nem… Így több idő, meg esély is lenne a megtalásra, értem én arra, h nem olyan egyszerű azt a nyavajás SIMet kiszedni, saját tapasztalat. Külföldről jöttem haza és a reptéren akartam kicserélni a SIMet, fogpiszkálotól a műanyag villáig mindennel probálkoztam ami elérhető volt akkor nálam, sok embernél nincs semmi, amivel kilehetne venni hirtelen. Ha a tolvajnál sincs, akkor nagyobb esély van arra, h megtalálja a telefonját a szerencsétlenül járt tulajdonos…

  11. Én a személyes hotspothoz szeretnék végre egy kapcsolót a control centerbe!
    Illetve klassz lenne, ha össze lehetne rakni magamnak, amikre szükségem van. Anno a jb-es időkben volt ilyen cc előd!

  12. @Lantosi Dániel: teljesen feleslegesen kapcsolgatod őket, egyszerűen nem fogja tőle tovább bírni a készülék.

    @Put2: aki bármit ellop, az az esetek döntő többségében fel van készülve rá. aki nem, azt meg elkapják. egy gemkapocs széthajtásával azonnal kilökhető a SIM-tálca, ezt a legtájékozatlanabb tolvaj is pontosan tudja. de mindez teljesen mindegy: a reset ellen egyszerűen semmi sem véd, mert az bootrom-szintű, tehát teljesen mindegy, hogy mit tud kikapcsolni rajta, vagy mit nem, vagy hogy kiveszi-e a kártyát, vagy nem, ha reseteli a készüléket, akkor az ki van kapcsolva, ha nem kapcsolja vissza. ez ellen egy kamu kikapcsolás sem véd, hiszen épp ez a reset lényege, hogy az adott esetben szoftveresen “megzavarodott” készüléket újraindulásra kényszeríthesd, gyakorlatilag azzal egyenlő, mintha kivenné az akkut. az ellen nem véd.

  13. Jadeye: Ez igaz! De ha 50-ből egy tolvaj balf@*sz akkor már megérte… Haverom teloját ellopták, mondta, h hívjuk fel..(nem láttam neki értelmét..) Kb 5 perc után is kicsörgött még.. Androidos volt, kb 30-at ért.. De akkor is… Ha az androidján lett volna ez a funkció, akkor simán megtalálhatuk volna! Ezért mondom, h lenne létjogosutsága, pont az ilyen balfékek miatt…

  14. @Put2: android esetén is van ilyen funkció tudtommal. meg még az aktiválási zárhoz hasonló is.

  15. Szerintem is az lenne a leghasznosabb, ha beállíthato lenne a vezérlőközpont tartalma.
    A mobilnet nem érdekel, mert korlátlan vagyok de pl nincs szükségem se a repülésre se a nezavarj-ra. Helyette jobb lenne gyorsgomb az aksikímélésre meg esetleg a hotspot-ra.
    De mindenképp beállíthatónak kellene lennie.

  16. Ja és ja: a nyomásérzékeny izével meg menjenek a halálba. A legújabb telefonjuk nem tudja. Mi ez már?
    Csak a 6-osok amik akkorák, hogy öreganyám pogácsát sütne rajtuk…

  17. Valaki mondja már el, hogy mi szükség van erre a kapcsolóra a control centerben?

  18. Én azt nem értem, ellopják a telót. Megjelenik egy nem is lakótelepen hanem csak egy társasházas környezetben hogy hol van a telefonom ha ellopták. Végig fogom csöngetni az összes lakást hogy hol van a telefon? Biztos valaki azt mondja hogy bocs igen én loptam el és kiadja a telefont.. Rendőrök meg kijönnek és végigkutatják az összes lakást? Vagy hogy megy ilyenkor a megtalálás??

  19. @kchris:
    Úgy hogy bemész egy boltba ahol kapni, találsz egyet a polcon, megörülsz, kifizeted és máskor jobban vigyázol rá.
    F@szért kell már ezen rugózni, nem erről szól ez a poszt.

  20. @tzolesz: “Ja és ja: a nyomásérzékeny izével meg menjenek a halálba. A legújabb telefonjuk nem tudja.”
    de tudja. az iPhone 6s és 6s Plus esetén ott van a 3D Touch funkció, ahogyan a cikk is írja. az pontosan ez a nyomásérzékelés.

    @kchris: nem fogod végigcsöngetni. olvasd el a szolgáltatás használatáról szóló szócikket: Tudnivalók az iPhone keresése szolgáltatás használatáról

  21. @Jadeye: úgy értettem, h én tudjam eldönteni, mikor melyiket…
    (pl. gyenge a wifi, akkor ne erőltesse, de pl. app frissítésnél meg ne használhassa a 4G-t…)

  22. @Józsi: “gyenge a wifi, akkor ne erőltesse”
    Wi-Fi Asszisztens.

    “de pl. app frissítésnél meg ne használhassa a 4G-t”
    maximum 100MB a korlát az appok esetén mobilneten. automatikusan nem fog frissíteni, csak Wi-Fi-re kapcsolódva.

  23. @Jadeye: az SE nem újabb a 6s+ -nál? Alig pár hónapja jött ki, míg a 6S+ azért már régebbi…

  24. @tzolesz: a zászlóshajó a 6s. az SE az egy köztes időben megjelent mellékes készülék, ami az 5s-t váltotta le a kínálatban.

  25. Nekem sokat nem fog valtoztatni egy gyorsgomb, mert 2g-n vagyok es mobil wifi hotspot velem, leugrottam ebedelni es irodaban maradt, akkor pedig ugy is at kell allitanom a 2g-t is lte sebessegre.

  26. Ez igaz, bár én máshogy tekintek rá. A SE a 3D touch és a TouchID2 -től eltekintve tudomásom szerint semmiben se különbözik a zászlóshajótól. A mérete persze, de nekem pont emiatt inkább az SE a zászlóshajó…

  27. Bizony bizony.. nekem SE van es imadom.


Add a Comment