fbpx Skip to content

Úgy gondolom, hogy manapság az Uber mellett a taxitársaságoknak bizony fel kell kötniük a gatyájukat, ha rendes alkalmazást szeretnének lerakni az asztalra.

Borítókép: City Taxi app promó.

Budapesten számos taxitársaságnak van már alkalmazása, ami több-kevesebb sikerrel működik is, az elmúlt napokban pedig a City Taxi appját próbáltam ki. Kíváncsi voltam, tényleg lehetséges-e vele csak az alkalmazásra hagyatkozva taxit rendelni, kényelmesen használni.

Még úgy is pozitívan sikerült csalódnom az alkalmazásban, hogy elég magas elvárásom volt. Indítás után rögtön regisztrálhatunk, ami egyébként szükséges is, hogy felvehessék velünk a kapcsolatot probléma esetén, vagy éppen későbbiekben kényelmesen tudjunk City Taxit hívni. Ez lényegében egy pár perces dolog, érdemes már előre letölteni az alkalmazást és regisztrálni, és nem akkor megtenni, amikor már hívni kellene a taxit.

Kép: A közelünkben lévő taxik a térképen. Kép: Új rendelés képernyője a lehetőségekkel.

Ahogy a fenti képen bal oldalt látható, a GPS alapján láthatjuk a helyzetünket, illetve felül a pontos címet. Ezt mindenképp ellenőrizzük, ha kell, mi magunk is beírhatjuk a pontos címet, vagy oda rakhatjuk a csúszkát, ahol éppen vagyunk. A rendeléskor megadhatjuk, hogy hány fő szeretne utazni, illetve ha nagyobb autóra lenne szükség, bejelölhetjük a “Kombit szeretnék”-et.

Előre kiválasztható, hogy a járműben szeretnénk fizetni, vagy alkalmazáson belül bankkártyával! Itt külön kiemelném, hogy az alkalmazás nem von le a kártyánkról automatikusan, minden egyes alkalommal nekünk kell jóváhagyni az összeget! A City Taxi alkalmazása segítségével pénzre sincs úgymond szükségünk, ismerősünk is hívhat nekünk taxit és az alkalmazás segítségével kifizetjük a végösszeget a megadott bankkártyáról. Megjegyzést is beírhatunk, ha kisállattal vagy egyéb túlméretes csomaggal szeretnénk utazni, így tényleg nem érhet meglepetés sem minket, sem a fuvarozó kollégát.

Kép: Az apptól érkezett értesítés egy Apple Watch-on, hogy az autó 1-2 percen belül megérkezik.

A közösségi autózáshoz hasonlóan itt is értesítést kapunk, ha érkezik az autó, tehát adott esetben nem kell az esőben kint állni, ugyanúgy a térkép alapján követhetjük a City Taxi munkatársát.

Kép: Aktív rendelések képernyő. Kép: Értékelés képernyő.

A fenti képen látható, hogy az alkalmazás körülbelül megmondja nekünk a fuvar költségét, tehát nem érhet minket meglepetés. A hatósági ár természetesen fix, semmilyen plusz költséggel nem kell számolnunk a fentin kívül, előre tudni fogjuk, hogy körülbelül mennyibe fog kerülni a fuvar. A jobboldali képen látható, hogy a fuvar után értékelhetjük a sofőrt, ez is jóval bővebb, mint más alkalmazásokban. Érdemes még kitérni arra, hogy a City Taxi 840 autós flottájában több mint 120 hibrid autó érhető el: ezek jelentős többsége Toyota Prius, melyek mellett ma már megtalálhatóak az újonnan üzembe helyezett Toyota Aurisok, és egy Toyota Camry is. Az utazásom során én is belefutottam egy hölgy által vezetett Toyota Priusba. 🙂

Végül a gyorsabb autó rendelés érdekében elmenthetjük a kedvenc címeinket, sőt, korábbi rendeléseinket is újra rendelhetjük, ha fix útvonalon szoktunk közlekedni.

Összességében a City Taxi alkalmazásával teljesen meg voltam elégedve. A felületen lehetne mit csiszolni, és remélem, a térkép is átesik majd egy frissítésen, de funkciók tökéletesen működtek. Ügyeljünk arra, hogy a GPS alapján beállított cím tényleg a valós helyzetünk legyen! Az alkalmazás úgy működött, ahogy azt a mai világban az okostelefonnal rendelkező felhasználó elvárja. Töltsétek le, próbáljátok ki!

[appstore id=”1089322249″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Kérdéseim:
    1. Csak Budapesten működik?
    2. A taxik közül lehet választani a rendelésnél, vagy automatikusan a legközelebbi szabad kocsi jön ki?
    Köszönöm!

  2. @rgbx: a taxitársaság oldalán ezek a városok szerepelnek még:
    City Eger
    City Debrecen
    City Székesfehérvár
    City Szombathely
    City Miskolc
    City Kaposvár

  3. @rgbx:

    1. A City Taxi Budapest elnevezésű applikáció a Budapesten és vonzáskörzetében tevékenykedő City Taxikat irányítja. A vidéki városokban működő City Taxi társaság saját applikációval rendelkeznek ( pl. http://www.citytaxidebrecen.hu/hu/mobil-app-infok.html )

    2. A taxik kiválasztása a szokásos autó kiválasztási szisztéma szerint működik, arra tekintettel, mert a kedves utas az applikáción keresztül nem tud meggyőződni arról, hogy az általa kiválasztott autó egyáltalán megfelel-e az appon megjelölt feltételeknek ( kombi, 5-6 utas szállítására alkalmas autó, előrendelés, stb.).

  4. Van Über appom, az tökéletes megteszi!:)


Add a Comment