fbpx Skip to content

Hétvége lévén írhatnék az aktuális heti ingyenes játékról is, de az most a Sago Mini Road Trip, egy gyerekjáték, ami kevésbé lenne érdekes az olvasótáborunknak, így ezt most kimarad.

Borítókép: Alto's Adventure nyitókép: havas tájon, egy dombtetőn pár ház a kép két oldalán, egy szélmalom, fenyőfák, és középen egy karámban a lámák, amik el fognak szökni, a háttérben pedig hegyek magasodnak.

Cserébe viszont egy régi nagy kedvencről, az Altos’s Adventure-ről fogok újra írni, ugyanis egy új játékmód érkezett hozzá, amiben végre csak önmagában a játékot élvezhetjük mindenféle pontok és célok nélkül.

A játék alapfelállása a következő: a történet szerint Alto, a főhősünk, egy lámapásztor a hegyen, akinek csak annyi a dolga, hogy figyeljen az állatokra. A lámák viszont egyszer csak fogják magukat, és megszöknek a karámból. Erre viszont Alto fogja a snowboardját és utánuk ered, hogy visszaterelje őket a helyükre és ezzel veszi kezdetét a véget nem érő (endless-runner) lesikló kaland. A normál módban mindenféle célokat tudunk teljesíteni amiért új karaktereket és képességeket tudunk feloldani, emellett pedig érméket is gyűjthetünk. Ez mind szép és jó, egy csodálatos játékról van szó, de mi van akkor, ha egyszerűen csak a lesiklást és a trükközgetést szeretnénk élvezni mindenféle rekordfelállítási kísérlet nélkül? Eddig erre az volt a válasz, hogy ez nem lehetséges.

Animáció: A naplementés kép bal oldalán lévő rámpáról a hódeszkás hősünk ugrik egy szép nagyot, majd csúszik tovább a kép másik feléig.

Az új Zen mód a korábbi játékmenetből mindent kivett, ami az önfeledt lesiklást zavarta és ezzel egy lecsupaszított, snowboardos játékot csinált, de úgy, hogy ez nem ment a játékélmény kárára. Az új módban nem szöknek meg a lámák, nem kell semmit se gyűjtenünk, ha elesünk, nem kell újra a hegytetőről indulni, egyszerűen csak élvezhetjük a játék gyönyörű grafikáját és megnyugtató zenéjét. Kiváló lehetőség ez a mód azoknak, akik csak kikapcsolódás gyanánt szeretnének egyet csúszni és nem akarnak semmi mással foglalkozni, illetve a kisebbek számára is hasznos lehet, hogy nem kell mindig újrakezdeniük a pályát, ha még egy kicsit ügyetlenebbek, mint az idősebb játékosok.

Kép: Az új fotómódban több lehetpségünk van a játékban képet készíteni, mintha azt képernyőfotóval csinálnánk.

Annak, aki korábban is játszott már az Alto’s Adventure-rel, feltűnhetett, hogy a játék új zenét is kapott. További újítás a fotómód, amivel végre nemcsak képernyőfotó mentésével tudjuk megörökíteni legjobb pillanatainkat, hanem egy virtuális fényképezőgép segítségével is. Tudunk vele nagyítani, kicsinyíteni, illetve mozgatni is, így főhősünk végre nem mindig a kép bal szélén lesz, ahogy a képernyőfotó mentéssel eddig mindig. Ez a lehetőség a klasszikus és a zen módban is elérhető.

Igaz, hogy itt a jó idő (vagy legalábbis haladunk afelé), így lehet fura lesz téli játékkal játszani, de az Alto’s Adventure-t én az év 365 napjára is nyugodt szívvel tudom ajánlani.

[appstore id=”950812012″]

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment