Emojik tömege érkezik a Facebook Messenger, az iOS 10 és a Skype esetén

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Facebook üzenetküldő szolgáltatásban két nappal ezelőtt kezdtek el megjelenni az új emojik. Ezek már a legtöbb felhasználó számára elérhetőek, de körülbelül a hétvégén fogja a Facebook mindenki számára aktiválni.

Borítókép: Sírva nevető emotikon.

A Facebook mellett a Skype is bejelentette, hogy új emotikonokkal találkozhatunk a Skype beszélgetéseinkben, illetve június 21-én megjelenik a Unicode 9.0, ami nagy valószínűséggel a következő iOS-ben, tehát a 10-es rendszerben válik elérhetővé. Ez többek között a következőket tartalmazza majd.

Kép: A Unicode 9.0-ban elérhetővé váló új emotikonok mintaképei.

A Unicode 8.0 az iOS 9 megjelenése után 1 hónappal vált elérhetővé 2015 októberében, így ugyan június 21-én elérhetővé válnak ezek az ikonok valószínűleg csak ősszel fogjuk őket megkapni. Ellenben a Skype és a Facebook Messenger már most elérhetővé tette a saját ikon készletét, ami Facebook esetén így néz ki:

Kép: A Facebook Messenger esetén elérhetővé váló új emojik promó bannere.

Kép: A Facebook Messenger esetén elérhetővé váló "girl power" emojik.

Skype esetén pedig a következők érhetőek el:

Kép: Új Skype emojik, szintén hölgyekkel.

Nektek melyik a kedvenc emojitok? ????

Ezek még érdekelhetnek:


  1. @tzolesz: Milyen fontosabb fejlesztéseket hiányolsz az Unicode konzorciumtól? Maga a karakterkódolási szabvány elég jól működik és az emojik mostanában népszerűek, szerintem nem baj, ha foglalkoznak vele.

  2. Nem egészen a cikkhez tartozik a kérdésem, de ha pl Messengerben magyarul diktálok szöveget, tudok beletenni emojikat? Szintén diktálva.

  3. @pete66: Face+Messenger appnál sehol, lényegében semmit sem változtatnak rajta, én ki is kapcsoltam az automata frissítést, csak az akksit szívja feleslegesen. Volt már hogy fél év múlva frissítettem, és csak annyi különbséget vettem észre, hogy néhány gomb fel lett cserélve a Messengerben. Amikor az iOS-t frissítem, akkor a többi appot is, ezen kívül soha nem frissítek.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!