fbpx Skip to content

Korábban írtunk már arról, hogy az Apple routerei is elfogytak az USA egyes Apple Store-jaiban, most a Thunderbolt Display is hasonló helyzetbe került, ami azt jelenti, hogy az Apple frissítheti ezt a terméket is.

Borítókép: Apple Thunderbolt Display.

Az Apple kijelzője tulajdonképpen egy 27 colos LED monitor, mely 16:9-es képarány mellett 2560 x 1440 képpontos felbontással rendelkezik. Ez közel 5 éve nem frissült. Ekkora méretben jelenleg az 5K retinás iMac kapható, annak lényegesen jobb a kijelzője is, de nyilván árban is sokkal többet kell leszurkolnunk, ha Apple terméket szeretnénk.

Az Apple Thunderbolt Display persze nem csak egy kijelző, hanem számos funkcióval rendelkezik. Ilyen a MagSafe töltő, a beépített USB portok, a LAN csatlakozás, ami a mostani retina gépekből már alapesetben hiányoznak.

Thunderbolt-kompatibilis Mac számítógépedet az Thunderbolt Display kijelzőhöz csatlakoztatva páratlan, panorámaszerű látványban részesülsz. Ez az óriási méretű, 27 hüvelykes, fényes felületű, széles képformátumú kijelző mozihatást keltő 16:9-es oldalaránnyal és lenyűgözően nagy, 2560 x 1440 képpontos felbontással rendelkezik. Mindez nagyobb teret ad a MacBook Air vagy MacBook Pro számítógépen futtatott alkalmazásoknak, és az iMac, illetve a Mac mini számítógépeknek is méltó társa az íróasztalon.

Alapesetben nem lenne probléma a jelenlegi Thunderbolt Display-jel, csak éppen eljárt felette az idő. USB 2.0 van rajta, már a színek sem olyanok, amiket elvárnánk 2016-ban és úgy általában már retina kijelzőt szeretnénk külső monitorba is.

Ha minden igaz, akkor az Apple erre készül, frissíti ezt a termékpalettáját is, remélhetőleg lesz több féle méret, és természetesen retina felbontás. Az ára valószínűleg továbbra is borsos lesz, de legalább nem 5 éves terméket kell megvennünk majd.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. A színekkel mi baj van?

  2. @Rácz Csaba: Alapjában véve nem sok, de ha összehasonlítod egy retina kijelzővel, akkor azért látható a különbség. És ekkora monitort, grafikusok, fotósok használnak, akiknek a szín számít.

  3. Kalibrálás? 🙂

  4. @pergabb: Ha a panel nem tudja akkor aztán kalibrálhatod ????

  5. @ef-dani: Létezik szoftveres és hardveres színkalibráció. Utóbbit professzionális felhasználású monitorok mind tudják. Ilyenkor a monitor kontrollerének adunk be paramétereket. Előbbinél pedig a számítógép operációs rendszerének, tehát bármely monitorral elvégezhető. Nyilván valóan a hardveres színjavítás egy pontosabb, de drágább folyamat.

  6. Es mindezek ellenere 160.000FT az ara ha jol neztem.


Add a Comment