fbpx Skip to content

Egy kettős, okostelefonokat érintő problémára keressük a megoldást ma a Lookmark segítségével. A véges mobilnet és a ‘hogy ne felejtsük el otthon letölteni az adott tartalmat’ problémája napi szinten jelentkezik a felhasználóknál, így mindenképp érdemes szót ejtenünk róla.

lookmark-cover

Sokszor előfordult már velem, hogy utazás közben bukkantam rá egy jó játékra, alkalmazásra vagy bármi egyéb tartalomra az Apple online áruházaiban. Amennyiben nem túl nagy a letöltendő anyag mérete és a 4GB adatforgalmi keretemből még van elég, akkor nem szoktam szórakozni, letöltöm és kész. De mi van akkor, ha túl nagy méretű, vagy épp nem tudom, vagy nem akarom útközben letölteni, akkor hova tudom elmenti későbbi letöltésre ezeket a tartalmakat?

lookmark

Több megoldás is létezik erre a problémára, van, ami jobb, és van, ami rosszabb. A legkézenfekvőbb lehetőség talán az Apple saját Kívánságlistája (Wish list), viszont ezzel az a gond, hogy csak fizetős tartalmakat tehetünk rá, így a letöltésre túl nagy ingyenes dolgokra nem kínál megoldást és nem is küld semmi értesítést.

Nagyobb ingyenes alkalmazás esetén érdemes azt csinálni, hogy elindítjuk a letöltést, de egyből megállítjuk, így mobilnet alig fogy, viszont a Megvásárolt fül alá bekerül, ahol később könnyen megtaláljuk, ha a nevére nem is emlékszünk. Régebben sokan használták az AppShopper szolgáltatását, amiben el lehetett tenni alkalmazásokat későbbi megvásárlásra, sőt, ha jól emlékszem értesítést is kaphattunk az árváltozásról. Nem tudom, most mi a helyzet most az AppShopperrel, de az biztos, hogy egy új szolgáltatás is indult nem rég, ez pedig a Lookmark, melynek a 2.0-s változata a napokban jelent meg az App Store-ban.

lookmark-safari

Az alkalmazás lényege, hogy minden olyan tartalmat elmenthetünk benne későbbi letöltésre, ami az Apple valamelyik online áruházában elérhető, függetlenül attól, hogy ingyenes, vagy fizetős, vagy épp egy alkalmazás vagy egy zenei album. Nagy előnye, hogy az iOS megosztási paneljébe is be tud épülni (nyilván külön be kell kapcsolni), így az egész rendszerben működik, nem csak az áruházakban, hanem akár a Safariban is.

A szolgáltatás használatához regisztrálnunk kell, cserébe viszont a mentett listánkat bárhonnan elérhetjük köszönhetően akár az OS X-es Safariba beépülő pluginnak. Értesítést kapunk, mikor Wi-Fi hálózatra kapcsolódik a készülék, hogy most itt az ideje letölteni azt, amit a metrón nem akartunk. Sajnos az árváltozásról való értesítés 5 euró/fél éves alkalmazáson belüli vásárlásért érhető csak el.

Az alkalmazás külön listázza, hogy milyen tartalmakkal nem foglalkoztunk még, de ugyanígy kategóriánként is megnézhetjük, miket mentettünk el, így biztosan nem fogunk lemaradni egy-egy filmről vagy akár podcastról. Szerintem a Lookmark sokak számára egy elég hasznos alkalmazás lesz, csak kár, hogy az árváltozás értesítő ilyen drága, egyszeri összegért még teljesen oké lenne.

[appstore id=”1016517297″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Az Appshopper még nagyon is él! Remek alternatíva, teljesen ingyenes. Beépülő okosságok nincsenek, de a wish list tételek frissítéséről és árváltozásáról ingyen küld push üzenetet. Valamint az árváltozás statisztikán is követhető, jósolható belőle, hogy lesz-e, illetve ha igen akkor mikor árcsökkenés 😉

    Enjoy:
    AppShopper Social (AppShopper.com, LLC)
    https://appsto.re/hu/EsC6J.i

  2. Kepernyofoto?
    Jegyzet, emlekezteto?
    :)))
    Erre kulon app…

  3. A másik ilyen AppShopper jellegű az AppZapp Notify, évek óta azt használom.
    Illetve a képernyőfotó… ami 1 mp-es művelet. 😀

  4. friss: nem akarok senki oldalán állni, de AppShopper a mai nap folyamán nem engedett még regisztrálni..


Add a Comment