Egy iPhone 6 prototípus bukkant fel az eBay-en

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Időnként kiköt egyegy iPhone prototípus az eBay-en. Ezek legnagyobb különlegessége a prototípus mivoltukon túl, hogy nem a rendes iOS van rajtuk, hanem a hardver teszteléséhez használt SwitchBoard.

Borítókép: Egy iPhone 6 prototípus aukciós oldala az eBay-en.

A kuriózum-jelleg már önmagában eléggé magasra teszi az árat, így ebben az esetben sem kell meglepődnünk: 4 999 dollár a kiindulási ár, egy korábbi esetben pedig egészen 100 000 dollár fölé kúszott egy aukció azelőtt, hogy az eBay azt lelőtte volna.

Most, hogy a külföldi sajtó is felkapta a hírt pár órája, már el is kezdtek licitálni erre a készülékre, és így két kérdés merül fel rögtön. Az egyik, hogy ennek most vajon meddig megy majd fel az ára – a másik pedig, hogy vajon hány napon belül intézkedik az Apple, hogy az eBay törölje az aukciót. Mindenesetre pár képet addig is megnézhetünk a SwitchBoardról, ami a készüléken fut.

A bal oldalon a bekapcsolási képernyő látható feltehetőleg, jobb oldalt pedig az ikonok a SwitchBoardon:

Kép: Az iPhone 6 prototípus szoftverének betöltődési képernyője, egy fekete fogaskerék van a fehér képernyő közepén az alma logó helyett. Kép: Az iPhone 6 prototípus szoftverének képernyője 9 ikonnal, ami jelentősen eltér az iOS megjelenésétől.

További különlegessége, hogy piros a dock-csatlakozó (bár ez a működését feltehetőleg semmiben sem befolyásolja):

Kép: Az iPhone 6 prototípus alsó része a piros dock-csatlakozóval.

Az eladó elmondása szerint a készüléket egy barátjától vásárolta, és az eszköz hátoldalán sem az FCC logója, sem a sorozatszám vagy IMEI nem szerepel:

Kép: Az iPhone 6 prototípus hátoldala, összesen csak az iPhone felirattal és az alma logóval, sorozatszám és egyéb feliratok nélkül. Kép: Az iPhone 6 prototípus egyik alkalmazása megnyitva, gyakorlatilag egy zöld képernyő némi szöveggel.

További ikonok a SwitchBoardon:

Kép: A fekvő nézetbe tett prototípus, a kijelzőn 12 elnagyolt ikonnal és egy óriási vissza nyíllal a bal felső sarokban.

A készülék sorozatszáma C39NW00KG876, amire egyébként az Apple szervizelési és támogatási lehetőségekről tájékoztató oldala azt dobja, hogy nem érvényes sorozatszám – bár ez a készülék prototípus mivolta miatt most sem meglepő.

Kép: A prototípus sorozatszámát és egyéb adatait kiíró képernyő a SwitchBoardon megnyitva.

Az aukció leírásában arról nincs információ, hogy vajon az iTunes mit szól a készülékhez. De jóformán az is biztos, hogy aki megvásárolja majd, annak esze ágában nem áll majd megpróbálni restore-olni, hiszen a szoftver jelentősen hozzájárul a készülék eszmei és így valós értékéhez.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Így kell jól eladni egy fake iphone-t… :D ami papírnehezéknek sem jó

    Alkeszfilcel rajzolok piros csatlakozót én is :D

  2. Az szerintem nem egy piros dock-csatlakozó, hanem csak egy vedo, hogy ne karcolodjon ossze a tolto ki-be huzkodasanal. Legalabbis en igy latom a kepen ????

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!