fbpx Skip to content

Az e heti ingyenes játék a nagyon cuki Pull My Tongue lett az App of the Week keretében. Megjelenésekor egész sokat játszottam vele, de most, hogy ez lett most az ingyenes tartalom, újra elővettem egy kicsit, mert egy nagyon szórakoztató, sokszor igazi fejtörést okozó kis puzzle játékról van szó.

Borítókép: Pull my Tongue banner.

Akik szerették a Cut the Rope-ot, azok biztosan odáig lesznek Greg, a kaméleon kalandjaiért.

Greg nem egy hétköznapi kaméleon, ugyanis a legyek elkapása már untatja, annál sokkal finomabb és nehezebben elérhető falatokra vágyik. Abban biztosan egyet tudunk vele érteni, hogy – főleg számunkra – a legyeknél és egyéb ízeltlábúaknál sokkal finomabb csemege a popcorn. A játék célja, hogy Greg végtelen hosszúnak tűnő nyelvét úgy tekerjük a pályákon található akadályok közt, hogy a végén elérje az egy szem kukoricát és közben – ha lehet – a három csillagból minél többet begyűjtsünk a nyelvével.

A csillagokhoz nem elég csak hozzáérni, miközben a nyelvet húzogatjuk, hanem amikor a nyelv vége elérte a kukoricát, és elkezd visszacsúszni Greg szájába, akkor a visszahúzódás útjában kell legyenek a csillagok. Változatos tereptárgyak találhatóak a pályákon, melyek egy része a segítségünkre van, hiszen ezekre tudjuk feltekerni a kaméleon nyelvét, de vannak olyanok is, mint például a forgó kések, melyek felsértik Greg nyelvét, de ez még csak a kezdet, az első fejezet. Korábban azt írtam, hogy a nyelv végtelen hosszúnak tűnik, de ez valójában nem igaz, ugyanis ha túlhúzzuk, Greg elkezd lilulni és ekkor más utat kell választanunk a popcorn eléréséhez.

Kép: A kaméleon nyelvét megfelelően húzva kell elérni a popcorn-szemet. Kép: Ha túl hosszan kihúzzuk a nyelvét, a kaméleon belilul.

A játék elsőre könnyűnek tűnhet, de a pályák egyre nehezebbek lesznek, többet kell gondolkozni, így akár komoly fejtörést is okozhat egy–egy pályán a három csillag megszerzése. A csillagok segítségével tudjuk a további pályákat feloldani, a bónuszpályák eléréséhez viszont medálokat kell gyűjtenünk. Medálokat úgy tudunk szerezni, hogy például direkt nem szerezzük meg mindegyik csillagot a pályán (ez direkt könnyű pályán szokott lenni, ahol pont az a nehéz, hogy ne szerezd meg mindet), vagy adott időn belül, vagy adott pontszám fölött teljesítsük a pályát. Jelenleg 5 fejezet található a Pull My Tongue-ban 15–15 pályával, illetve mindegyik fejezetben van 3 bónuszpálya is, így máris 90 pályán bizonyíthatjuk tudásunkat. Amennyiben elakadnánk, In-App Purchase keretében vásárolhatunk segítséget, de ugyanitt feloldhatjuk pénzért az összes pályát is.

Greg, a kaméleon óriási figura, nem szép dolog, de érdemes a szemeit nyomkodni, mert nagyon aranyosak a reakció, illetve ha egy ideig nem csinálunk semmit a játékban, akkor még tüsszenteni is tud. Szerintem egy nagyon jópofa, cuki és sok esetben elgondolkodtató játékkal van dolgunk, ami bőven megéri az árát alapból is, de most, hogy ingyenes a héten, senki se habozzon letölteni, nem fogja megbánni. A Game Center támogatásnak hála pedig összemérhetjük tudásunkat a barátainkkal is.

[appstore id=”1046617847″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. A témához kapcsolódóan off, de kötődik.
    Adott egy iPad4 64GB, 2014.decemberi vétel.
    Tegnap letöltöttem volna (az amcsi AppStore-ból) a GarageBand-et, de nekem 4,99-ért adnák.
    Hogy lehetne az ingyenes letöltést elérni?

  2. Kattints nyugodtan ra mint ha meg akarnad venni es ar fog valtani free-re

  3. Köszi! Siker. Ez azért elég amatőr hiba.

  4. @Vst Máté: ez nem hiba, mert csak a 2013. szeptember 1-jén vagy azután aktivált készülékekre ingyenesek az Apple appok, a GarageBand pedig csak 2014. szeptember 1-től kezdődően, és a letöltés elindításakor ellenőrzi csak vissza, hogy mikor lett aktiválva a készülék: https://support.apple.com/hu-hu/HT202794


Add a Comment