Kiszivárgott az új OS X egyik újdonsága: Siri

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lassan, de biztosan közeledik az idei WWDC, ahol a szoftverek kerülnek majd a középpontba. Az Apple minden bizonnyal bemutatja majd az iOS 10-et és az OS X 10.12-t, illetve várhatóan a watchOS 3 és a tvOS új verziójáról is fellibbenthetik a fátylat.

Borítókép: Siri az OS X-en az OS X 10.12-ben.

Az új OS X-ből szivárgott most ki két kép, amin jól látható a Siri, mely most már nem csak iPhone-ra, iPadre, Watch-ra, hanem hordozható, és asztali gépekre is elérhetővé válik. Ez persze hazánkban nem sok embert mozgat meg, mivel magyar nyelven sajnos továbbra sem érhető el ez a funkció, amelyet még 2011-ben, 5 éve mutatott be az Apple.

Azóta rengeteget fejlődött a személyi asszisztensünk, és a legújabb információk alapján az új OS X-ben is elérhetővé válik majd. A MacRumors szerint a “Hey Siri” funkciót is megkapja az OS X, de az alapértelmezetten kikapcsolva lesz.

Kép: A Siri ikonja a dockon.

Várhatóan ez lesz az ikonja a Dockon, de felül a menüsávban is elérhető lesz.

Kép: Siri ikon a menüsávon.

A Siri többek között azért is lehet fontos az OS X rendszerre, mert az Apple egyre jobban foglalkozik a HomeKit, tehát az otthon automatizálással, és a hírek szerint az iOS 10 egyik újdonsága lehet egy beépített HomeKit alkalmazás. A Siri segítségével pedig akár a laptopunkról irányíthatjuk az otthoni HomeKit eszközeinket. Ilyen lehet például egy lámpa, ajtó, zár, vagy akár egy garázskapu.

Ti mit gondoltok erről?

Ezek még érdekelhetnek:


 1. “A Siri segítségével pedig akár a laptopunkról irányíthatjuk az otthoni HomeKit eszközeinket. Ilyen lehet például egy lámpa, ajtó, zár, vagy akár egy garázskapu.”
  Ezt mégis hogy kell elképzelni? Minden esetben odaülök a laptophoz mikor fel akarok kapcsoltatni egy lámpát, vagy magamra kötözöm a laptopot és akkor oda se kell elé ülni…
  Felvágós ez a vidéki vendégek elött de abszolut életszerűtlen.
  Ez a vicc jut eszembe róla:
  Arisztid húz maga után egy döglött lovat. Arra jön Tasziló, és kérdezi:
  -Minek neked ez a döglött ló?
  -Ne fárassz most, segíts inkább!
  Felcipelik a dögöt Arisztid harmadik emelti lakásába. Be a fürdöszobába, ott a kádba.
  -Most viszont áruld el, minek kell neked ez a döglött ló?
  -Este buli lesz nálam, jönnek a barátaim meg sokan mások. Eszünk, iszunk, aztán a mosdóba akar némelyik menni, meglátják a tetemet a kádamban, aztán megkérdezik:
  -Arisztid neked meg egy döglött ló van a fürdöszobádban?
  -Na most mondjam nekik, hogy nincs?

 2. @Jadeye:
  Értelmezésem szerint Agent_H arra próbált rákérdezni, hogy ha mondjuk nincs a kezednél a MAC vagy iPhone, akkor hogy kapcsolod. De nyilván van analóg megoldás is erre. 😀

 3. akkor ezek szerint ha a lakásban elszólom magam, hogy hey Siri! akkor kánonban énekelve szól majd vissza az iPhone, iPad és most már az iMac és a Macbook is? 😀

 4. Miért nem próbáljátok ki? 🙂 eddig is tök jól működött az iPad és iPhone 5-6 méterről is simán meghallja a Hey Sirit! Gondolom mostantól a Macbook is fogja tudni és ennyi, integrált HomeKittel pedig mégjobb lesz. Évek óta használom és eddig sem akadtak össze.

 5. Ha ott vagyok a laptopnál, és szólok neki, akkor már egyszerűbb kettőt kattintani. Próbálgattam a Sirit telefonon, jó meg minden, érti mit akarok, csinálja szorgosan, okos is. De mindent, ismétlem MINDENT egyszerűbb és gyorsabb tappintgatással megcsinálni.

 6. Vicces lehet mikor az irodában megszólítom Siri-t, és egyszerre négy kolléga ifonja, meg a főnök macbook-ja lesi a kivánságaimat 🙂
  Inkább rámehetnének már a magyar nyelvre…

 7. @tzolesz: a “Hey Siri” beállításakor több alkalommal is megkér a rendszer, hogy mondd ki a “Hey Siri”, illetve a “Hey Siri, it’s me” mondatokat, épp azért, hogy más ne tudja átvenni az irányítást a készüléked felett.

 8. @Kovács Péter: Ez attól függ, hogy olyanra használod-e, amire van is értelme. Én pl olyankor használom, amikor öltözködöm a szobában és közben megkérdezem az asztalon heverő telefont, hogy Hé Siri, hány fok van kint? Vagy miközben indulok otthonról megkérdezem a zsebemben lévő telefont, hogy fog-e esni délután? És akkor lekapom a fogasról az esernyőt. Esetleg ha gyorsan el kell osztani valamit 629-cel, akkor is odaszólok neki. Azért ezeket kétlem, hogy egyszerűbb lenne tapintgatással kideríteni az adott helyzetben… A HomeKit pedig ezt csak überelni fogja.

  Jadeye-nál ott a pont. Nem tudod aktiválni más készüléken a Siri-t, mert felismeri a hangodat. Rendkívül ritka, hogy ez előfordulna. Velem talán egyszer történt meg.

 9. Ez az a helyzet amikor el kellene gondolkozni azon hogy van e értelme mindent okos ” eszközzé tenni. Vagy inkább csak leleményes okos emberként élni. Pl a lámpakapcsoló azért jó mert mindig működik, egyszerű a használata, és OLCSÓ !! 😀

 10. Az okos lámpa kapcsoló hasznos, ha olyan helyen van, ami nem kényelmes és nem akarod átkábelezni a lakást. Pl nekem nem kell kimászni az ágyból, hogy elalvás előtt lekapcsoljam. Úgy kb ennyi a haszna, amúgy nem sok értelme van, amilyen drágán adják egy standard villanykörtéhez képest. Pláne, hogy ha nem a legdrágább modellt veszed meg, akkor Siri szimplán nem is látja, hogy a hálózaton van, pedig támogat még AirPlayt is. Parasztvakítás 😀

 11. @lambdacore: Igen, tényleg hasznos tud lenni. Én vezetés közben érzem nagyon az előnyét. Nem kell a telóhoz nyúlni, se ránézni, csak mondom kit hívjon és csinálja. Még a gyári kihangosítóval is babrálni kell, hogy kikeressem a híváslistából/névjegyzékből akit éppen hívni akarok. Carplay-t pedig egyelőre nem támogatja az autó, pedig ott van a gomb 🙁 És ugyan ez van a vezetés közbeni sms-el is, mondod mit és kinek írjon és kész 😀
  A Homekit-es előnyét már leírták.

  Nálam már többször is előfordult, hogy beindult Siri amikor (videóban) elhangzott a Hey Siri 😀 Sőt, volt olyan is hogy haverommal mind a kettőnk telefonján beindult egyszerre…. 😀 simán be tud indulni egy hasonló hangú illetőre is 😀

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!