Windows 95 az Apple Watch-on – egy emulátor appon keresztül (videó)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vannak olyan fejlesztők, akik csak azért készítenek alkalmazások, mert unatkoznak. Ilyen a Windows 95 is az Apple Watch-ra.

Borítókép: Windows 95 betöltődés közben az Apple Watch-on.

Az Apple Watch 520MHz-es processzorral rendelkezik és 512MB memóriával. A Windows 95-nek a minimális hardver követelménye 386DX, de inkább 486 és 4MB RAM, illetve a Microsoft szerint a 8MB az optimális. Ezek mellett azt hinnénk, hogy a Windows 95 szárnyalni fog az Apple Watch-on.


Mivel azonban a fejlesztő a Bochs x86 emulátorral futtatja a Windows 95-öt, az így közel 1 óra alatt indul el. Mindeközben látható, hogy egy kis motorral folyamatosan életben tartja az órát, és a kijelzőt is. A Windows az indulása után sem nevezhető gyorsnak, így tényleg csak egy unatkozó fejlesztő játékszere. Nem mintha a Windows 95-öt bármire is lehetne még használni manapság.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Az egyik RISC a masik CISC. nem nagyon lehet osszehasonlitani a cpu-kat frekvencia alapjan, teljesen mas architektura… foleg plusz meg emulaciorol is szo van.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!